FIREFOX – your friend on the NET!

Hello guys, me back with new stuff added

Herm…kat mane nak start nih. K la, aku malas nak citer panjang – panjang. Prasan tak promosi besar – besaran browser FIREFOX kat site aku. Tak nampak? Scroll bawah tengok ade mascot comel tuh. Kat splash page pun ade gak. Bukan ape, pasal firefox nih baru melancarkan browser terbaru mereka. G la click and donload. Satisfaction guarenteed. Kenape tak percaye? Meh aku listkan kelebihan browser nih berbanding ngan Internet Explorer~

  • Built – in popup blocker
  • Download Manager
  • Tab Browsing
  • Intergrated Search Engine
  • Secure
  • Web standard
  • Faster respond

Banyak lagi kelebihkan die, aku tak larat nak taip dah. Bagi aku ramai gune IE sebab memang dah ade dekat window lepas install. Tapi cane pule ngan MyIE/Avant browser? Not good sebab dedua still gune enjin IE yang bengong so same je la kalau gune IE.

Sorry kalau ade yang marah pasal aku benci gile kat IE. Bukan benci, actually aku still kene gune IE kalau nak update window and nak masuk site Admin Router aku. Just tak suke sebab masih ramai yang obsess dengan IE sedangkan terlalu banyak kelemahan die yang dah diceritakan. Try la pakai browser lain cam Netscape/Opera/Firefox. Walupun pengguna IE kat tenet nih mencecah 95%, jangan terkejut kalau jumlah tu menurun kalau IE takleh nak improve pada mase akan datang.

Just my 2 kupang~

Kalau berminat nak bace article "Why you should dump IE" click sini

2 Comments

  1. aar aku setuju, dulu aku pakai MYIE pastu dah tukar ke firefox. kalo cari kat net mmg ramai org yg kutuk ie. plus design firefox nampak kemas & simple. majulah firefox utk mmu

Comments are closed.