Trackback

Up until now, aku tatau lagi menatang ape trackback tu. Lalu aku cube la buat ujikaji dengan website mr. saiful. Rupenye die kan postkan ape yang aku tulis kat sini, ke comment entry yang aku trackback tu. Aa tak paham? Website ni ade citer serba sedikit pasal trackback. Tapi pesal takde URI trackback kat post aku? Kene adjust theme ker? Alorr..

Anyway, maybe my other wordpress friend should also use trackback to communicate with each other. Nice ya? 😀

Get Internet Explorer

Get Internet Explorer
 

Look familiar?

Get Firefox
 

Original getfirefox website.

Someone did a parody of getfirefox website and turned it into “get internet explorer” website. Siap ade domain. Visit the site now sebelum microsoft saman..ekekkee. Sengal btol la derang nih, takde keje lain =)) =))

Terasing

It’s been awhile ya, I don’t really know what to write but something keep telling me that I should write.

Semua orang sekarang tengah buzy. 90% of my MMU friends is doing their internship programm. Everyone seem so busy, even yang tak buat practical pun busy gak. Sekarang cuti ramai la yang amik kesempatan buat part time job.

Recently most of my VR friend hanta email ikut Yahoo Group. Semua orang discuss about their job. Ade yang susah, ade yang senang, ade yang pening, ade gak yang tak sabar nak jumpe balik bile bukak sem 2 nanti. Bile bace email – email derang baru aku rase cam a little left out. Yela, berape kerat je budak VR yang tak amik practical sem ni. Ade la dalam 5/6 orang, termasuk aku la tu. Bile aku pikir balik rase macam nyesal sebab tak amek awal2, tapi aku tau memang tak bole. Nak amek pratical tu aku kene settlekan yuran2 yang dah tertunggak. Bukan sikit nak bayar semua tu, my family pun tengah nak pakai duit for my sister upcoming wedding bulan depan. Entah cammane la rase bile amik subject VR mase final year bersama budak2 junior.

I honestly feel bad about this, but I can’t really do anyting right? Whatever happen, will happen. End of story. Life is all about taking the risk and trying things out. But what about my future? Malas la nak pikir semua tu, time will tell someday. I just have to work hard for now.

Fullstop!

A little update for my blog, I’ve successfully upgrade my wordpress installation to the newest version. They say it should render the pages faster now, I don’t really feel the different. Added some nice plugin, a little tweak here and there. Rase macam nak tuka layout, tapi baru lagi layout nih kan. Nanti la bile dah bosan~

Sepi kembali

Assalamualaikum, aku kembali menulis setelah hampir sebulan bertapa kat rumah baru. Tade tenet la katerkan. Diharap korang semua sehat sejahtera hendaknye, InsyaAllah.

Seperti yang aku dah citer kat entry lepas, coverage Jaring kat apartment aku tu tak bape baik. Tapi aku tak kire, hujung bulan nak gak try apply. Derang cakap (staff jaring) ade 7 hari trial, kalau coverage cam sampah bole la pulangkan modem and dapat la duit balik. Baik try dulu kan, mane la tau sebab duduk apartment signal die kuat sket ke..huhuhu. B-)

Semalam lepas browse forum lowyat.net aku ade la terbace review pasal Jaring Wireless BB ni. Dari review oleh user forum tu, performance die so-so la. Nak surf ok la, laju cam Streamyx tapi kalau download BT dalam 50KB/s (utk pakage 1mbps). Slow gak la ek, still ok untuk area yang takde coverage Streamyx. Time hujan kekadang drop sikit performance. Game online? Cam tak bole je nak main… huuuuu 🙁

Ade gak yang suruh try [email protected], service baru dari Tm-Net. Iklan die buat orang keliru la, aku mati – mati ingat die cam hotspot kat cafe/mall tu rupenye die kasi router wireless je so leh la ber’hotspot’ kat rumah.

Time? Maxis? Tah la, kusut bile aku pikir balik. Maxis lebey kepada corporate user, Time plak dah sure takde coverage area aku…

Sekarang baru aku paham perasaan korang yang tak dapat merase Streamyx. Dulu duduk putrajaya selesa la, DSLAM pun dekat je ngan rumah..lajuu je streamyx. Sekarang line tepon pun takde lagi.

Aku tak sure, maybe nih entry terakhir bulan nih. Harap bulan depat dapat la apply Jaring. Slow pun jadi la asalkan bole online.

Jya~