Sepi kembali

Assalamualaikum, aku kembali menulis setelah hampir sebulan bertapa kat rumah baru. Tade tenet la katerkan. Diharap korang semua sehat sejahtera hendaknye, InsyaAllah.

Seperti yang aku dah citer kat entry lepas, coverage Jaring kat apartment aku tu tak bape baik. Tapi aku tak kire, hujung bulan nak gak try apply. Derang cakap (staff jaring) ade 7 hari trial, kalau coverage cam sampah bole la pulangkan modem and dapat la duit balik. Baik try dulu kan, mane la tau sebab duduk apartment signal die kuat sket ke..huhuhu. B-)

Semalam lepas browse forum lowyat.net aku ade la terbace review pasal Jaring Wireless BB ni. Dari review oleh user forum tu, performance die so-so la. Nak surf ok la, laju cam Streamyx tapi kalau download BT dalam 50KB/s (utk pakage 1mbps). Slow gak la ek, still ok untuk area yang takde coverage Streamyx. Time hujan kekadang drop sikit performance. Game online? Cam tak bole je nak main… huuuuu 🙁

Ade gak yang suruh try [email protected], service baru dari Tm-Net. Iklan die buat orang keliru la, aku mati – mati ingat die cam hotspot kat cafe/mall tu rupenye die kasi router wireless je so leh la ber’hotspot’ kat rumah.

Time? Maxis? Tah la, kusut bile aku pikir balik. Maxis lebey kepada corporate user, Time plak dah sure takde coverage area aku…

Sekarang baru aku paham perasaan korang yang tak dapat merase Streamyx. Dulu duduk putrajaya selesa la, DSLAM pun dekat je ngan rumah..lajuu je streamyx. Sekarang line tepon pun takde lagi.

Aku tak sure, maybe nih entry terakhir bulan nih. Harap bulan depat dapat la apply Jaring. Slow pun jadi la asalkan bole online.

Jya~

10 Comments