Trackback

Up until now, aku tatau lagi menatang ape trackback tu. Lalu aku cube la buat ujikaji dengan website mr. saiful. Rupenye die kan postkan ape yang aku tulis kat sini, ke comment entry yang aku trackback tu. Aa tak paham? Website ni ade citer serba sedikit pasal trackback. Tapi pesal takde URI trackback kat post aku? Kene adjust theme ker? Alorr..

Anyway, maybe my other wordpress friend should also use trackback to communicate with each other. Nice ya? 😀

19 Comments

  1. aku pernah guna trackback… alhamdulillah semuanya ok.. yg pelik.. wordpress, erm.. ada code yang nak ditambah kot, untuk trackback… macam haloscan ada trackback… dan URL trackback bagi setiap post.. hmm.. er.. kat ko punya writing session, kalo ko click kat bahagian ADVANCE SETTING.. sure kuar trackback kan? ko cuba link kan ngan mana-mana URL.. erm.. sat aku try.. .hehe.. tapi taktau ar menjadi atau tak..

    http://silenteve.net/index.php/05/31/trackback/#comment

  2. er… winter.. aku tengah nak kaji pasal trackback ni ar..
    mungkin ada sangkut paut dengan :-

    Description

    Outputs the trackback RDF information for a post. This tag must be within The Loop.

    This information is not displayed in a browser. Its use is partly intended for auto-detection of the trackback URI to a post, which can be “trackbacked” by some blogging and RDF tools. Include this tag in your template if you want to enable auto-discovery of the trackback URI for a post.
    [edit]

    Usage

    [edit]

    Example

    Displays the RDF information before the end of The Loop. The tag’s output is embedded in an HTML comment tag, to avoid issues with validation.

    –>

    [edit]
    Parameters

    This tag has no parameters.
    [edit]

    Related

    trackback_url, trackback_rdf

    Go to Template Tag index

  3. winter.. aku rasa kan… yg atas atas ni baik ko delete je.. yg sebetul nya the latest posting aku tuh… tu URL trackback aku… bagi posting aku 74 ..

    erm.. apa yek URL trackback bagi ko punye ni?

Comments are closed.