Satria Replacement Model : SRM24

Satria Replacement Model : SRM24

Aku memang dari dulu minat dengan kete satria nih, start dari mak aku mule pakai dulu (1.3 manual) aku dah berkenan dengan kete nih. Maybe pasal die kontot senang aku nak parking kot. Kete impian Satria GTi tapi memang aku tau takkan dapat punye la. Tadi saje la aku surf pasal bosan – bosan jumpe plak blog pasal SRM nih, sebelum nih TRM (Savvy) dah released. Dengar citer SRM akan direlease awal tahun depan. Lame lagi tu nak tunggu. Cakap je tak gune kan, meh tengok gamba SRM nih yg aku curik jumpe kat tenet

Some info aku dapat dari comment from anonymous, thanks 🙂

SPECIFICATION PROTON SRM24:
1.6/1.3 CAMPRO
VVTi
2 AIRBAGS
EBD
TIP TRONIC TRANSMISION

|inline

New anime song

Hi all, sedikit update untuk malam nih sebelum aku melenakan diri. Aku dah upload 21 lagu baru untuk playlist anime aku kat music page tu. Sekarang nih ade dalam 43 lagu and it will grow more and more until I’m out of space or/and bandwidth. Kalau ade yang masih tak perasan, I’ve have 4 playlist in my music page; Anime, English, Japanese, and Malay. For the time being, only Anime and Malay je ade lagu. The rest still under development. Tak larat beb nak upload skali 4 playlist satu malam..ehehe.

Here is the list for lagu – lagu yang baru diupload tadi

AIR TV – Tori No Uta
FMWS – Love Chronicle
Onegai Twins – Second Flight
Galaxy Angel – Galaxy Bang Bang
Galaxy Angel – Horoscope Rhapsody
Samurai 7 – Unlimited
Last Exile – Over The Sky
Elfen Lied – Be Your Girl
Onegai Teacher – Love A Riddle
Escaflowne – You’re Not Alone
Gunslinger Girl – Light Before We Land
FMWS – Myself (Acoustic)
FMWS – New Future
Escaflowne – Yubiwa
Escaflowne – Yakusoku wa Iranai
Fruits Basket – For Fruits Basket
Onegai Teacher – Shooting Star
Midori No Hibi – Mou Sukoshi
Ai Yori Aoshi – Towa No Hana
Azumanga Daioh – Tsukurimashou
DearS – Love Slave

Lagu yang aku rekomen korang dengar –

Last Exile – Over The Sky
Elfen Lied – Be Your Girl
Escaflowne – Yubiwa
Midori no Hibi – Mou Sukoshi
Galaxy Angel – Horoscope Rhapsody

Tu antara favourite aku, try la dengar musti puas hati :)>-

Ha mai2 masuk music page yang telah diuprade nih.. CLICK HERE

Kucinggggggg meowww


Bermula dari entry ni, aku nak letak lagu utk certain post yang aku rase sesuai dengan mood entry berkenaan. Kire cam background music la setiap kali korang bace entry aku, and aku takkan letak pada setiap entry. Tak larat nak tanggung bandwidth nanti. :-p Untuk kali nih lagu tu memang takde kaitan langsung dengan entry, just pasal aku suke Amy so aku letak lagu tu sebagai pembuka posting kali ni.

Ash in action!

Berbalik kepada tajuk asal, hari tu kawan kakak aku nak buang kucing coz die dah tak larat nak jage, lagipun mak kucing tu dah beranak lagi sampai tak terjage anak2 dier. So akak aku amik la 2 ekor bawak balik rumah. Ade 5 semuanye tapi pasal rumah aku dah ade kucing (yang bername Tiger), die amik 2 je. Kiterang namekan kucing tu ASH and COAL. Ash tu pasal kaler die kelabu asap, Coal plak pasal die itam berkilat..hahahha. Kecik lagi dierang nih, rase cam baru sebulan lebih je. So malam yang dinantikan (cam tunggu hape je aku malam tu) akak aku pun sampai la rumah membawa 2 ekor anak kucing yang sangat kiut (bagi aku comel je..tatau la korang).

Aku pun cam suke gile la, pasal Tiger tu dah besar, tak best nak main2. Lagipun Tiger skrg dah jadi garang. Pegang sket je nak gigit tangan, cam tiger (rimau) dah aku tengok dier. Takut pun ade kekadang.

All black - COAL

Kiterang letak je anak kucing tu atas lantai terus derang main2 kat situ. Lompat sane, lompat sini. Dulu kene duduk dalam sangkar je time kat rumah kawan kakak aku, skrg bile dah bebas mesti derang suke gile. Kasi makan, kasi minum susu..tapiii Tiger plak tak suke kehadiran 2 ekor anak kucing nih. Cam nak makan je die pandang derang. Risau pun ade aku tengok si Tiger nih.

Ash close-up

Kucing2 nih kiterang kasi makan makanan yang keras tu, sebab tak mampu la nak beli makanan basah cam Tiger punye. Pokai la kakak aku nanti, lagipun dierang dah biasa makan makanan jenis keras tu.

“Aku kasi sardine je kat kucing aku” – kata si Baim (penternak kucing berjaya), member baru aku kat Sri Kembangan. Aku pun rase cam betul, murah je pun sardine kan. Sedap pun sedap..huhuh.

Aku berharap sangat Tiger dapat menerima 2 ekor kucing baru nih, mesti die rase cam tersisih bile ade kucing lain kan. Takpe Tiger, kau masih bertakhta dihatiku. Walaupun ko jahat pasal suke gigit aku, aku tetap sayang kat ko. Satu hari nanti bile ko dah beranak, aku jage anak ko elok2 ye Tiger. Isk, gile pe aku nih dah cakap ngan kucing.. ngaaa

p/s – Kredits gamba goes to Bard pasal aku cilok dari Hset dier. Tak clear sangat, nanti aku upload lagi dari digicam plak.

-EOF-

 

Some minor changes

Hi semua, it’s been awhile I haven’t updated this blog. Minggu lepas dilanda demam yang agak kronik sampai takleh nak jalan dah. Setakat nih Alhamdulillah dah sihat semula seperti biasa.

Aku seperti biasa memang rajin mencari tweak and hack untuk this little bloggy of mine. Banyak betul plugin yang aku jumpe thanks to the guys/gals from weblogscenter.com. Aku turut memodified coding layout page nih, curik sket coding dari theme lain (falling dreams) and combined dengan yang nih. Leceh betul nak adjust css dier. Sib baik aku rajin.. har har har 😀 Gamba sebelah tu aku curik dari site Ikoko, saje je nak menyerikan blog pasal tade gamba nak boh dalam post utk kali ni. Gamba kucing terbaru ade kat handset si bard plak, kalau tak bole gak menempel muke derang yang kiut miut kat sini.

Oh yea, saje je aku tulis pendek utk post nih coz cam dah bosan gamba kakak aku kawen jadi first post. Esok InsyaAllah aku tulis entry yang lebey menarik. Ok, ngantuk dah nih…oyaaasumi~ 😉

p/s : Sesi melawat blog akan dijalankan esok…tak larat dah.. daaaa

-EOF-