New Layout

Erk..tertuka jugak layout website aku nih, ingatkan bole tahan lagi lame. Actualy aku tuka coz layout lame tu aku takboleh nak insert image langsung. Bile aku insert and main dengan div mule la lari terus the whole page. Tensi betul la, sume nye pasal Internet Explorer. Psal die aku dah berjaya abiskan 6 jam dari hidup aku nak edit theme nih. Tuka header la, tuka css la, tuka coding la, tweak sane, tweak sini, sumbat plugin lagi..and jadilah macamni. Ok tak? Sepanjang aku gune wordpress nih, inilah kali pertama yang aku modified theme gile2, selalu aku tuka siket2 je.

Dengar citer si azmie pun nak tuka gak theme, bile lagi encik azmie..ehehhe. Aku dah tuka nih, ko pun tuka la gak. Mari la ramai2 kite tuka theme.

Lepas nih plan nak tuka shoutbox plak, ikoko-san cakap g-shout tu ok gak, coz ade ciri2 yang aku cari (bole reply, admin panel, sendiri host) so maybe dalam mase terdekat nih aku tuka kot. Pening dah kepale tengok coding dari tengah hari tadi.

Oh and btw, site aku seperti biasa unvalid xhtml and css. Ahahha, banyak sangat aku modified sampai tak validate dah. Jangan risau, aku dah test gune Firefox and Internet Explorer and dedua berjaya merender site aku dengan baik. I need some opera user to test for me (ikoko?)

Going out now, jya~

-EOF-

p/s – gamba ryoko tepi tu just nak test css drow-shadow and she’s also my fav actress.

 

14 Comments

  • Nashrex says:

    Ryoko? hooho.. aku pun minat dia.. hehe:-D

  • winterwish says:

    haha.. same2 la kite minat dier :)>-

  • ikoko says:

    chaitt. baru je nak jadi orang pertama posting kat sini.. ko dah comment dulu nash.. chaittt..

    erm.. ok ok.. takde hal.. ok je ni.. takde masalah..

    er.. aku je site je kekadang bermasalah.. tentang wp-useronline.php..

    aku pun taktau nape leh jadi camtu… kekadang ada kuar error..

    apahal ntah… susah susah sgt aku guna je kang fastonlineuser-yg takat okeh orait tu… cam nyusahkan pulak wp-useronline tuh..

    er.. winter.. ok je ni aku view gune OPERA.. best je…

    aku try click mende mende lain kat ko nye site ni okeh..

    p/s: where is oyur TRACKBACK URI?

  • ikoko says:

    hik hik..

    mata dah malam-malam ni agak kurang teliti gamaknye..

    aku dah nampak dah..

    ko nye TRACKBACK URI ada kat sebelah kanan..

    heh.. nape ar aku tak nampak.. dah ngantuk kot.. hik hik.. sorry yek

  • winterwish says:

    uih dok main trackback pulak dier.. erm wei tolong aku g-shout tu bleh?

  • nianarmands says:

    heheh pasal tuka menukar layout ni pun salah satu hobby nian..tapi tk pe skrg ni rasa puas hati je ngan layout kita..

    tahniah pada incik erfan-san kerana kredibiliti anda..seronokkan dunia blogging neh…

    hehehehe

  • winterwish says:

    terima kasih nian. 😉

  • azmie says:

    tunggu ler aku pasang plugin track back laks…:)>-

  • Sy41ful says:

    ermm.. guna Opera semua cun.. tak ada nampak herot.. semua ok..

    suma skang ni aku bermasalah ngan theme portal kita tuh.. bila guna IE 6.0 ngan Firefox 1.04 semua ok. Tapi kat Opera plak bermasalah ngan theme portal tuh.

    Nak guna yang lama.. aku dah ter-delete lak, padahal, yang lama tu aku dah modif sikit,. Terutama pada CSS… huawaaa.. pening gak..

    Apapun winter.. best theme ni.. aku pernah guna theme ni kejap… cuma aku tukar lain sebab links web tu campur aduk je kategorinya. Masa tu malas nak modif, so amik je theme lain.. kalau ko rajin, buatlah link tu mengikut kategori.. 😀

  • winterwish says:

    Azmie> Plugin trackback? Plugin ape ek?

    Syafu> Takleh download lain ke theme lame tu? Kalau ko takde mase aku bole edit css dier. Tapi minggu depan la, skrg nih sibuk sket. Link tu memang aku sekalikan semua. Tak asing dah coz taknak pakai button dah utk link. Selalu tak kuar button coz link broken/server image tu down.

  • azmie says:

    silaps, maafkan aku yg jahil ini…[-O

  • Ariff Samani says:

    wah meriah kat sini :-$ raje nak santai jap

  • winterwish says:

    sile la bersantaii 😀

1 Trackback