Selamat Pengantin Baru

Eddie & Yanie

Semalam (o4/06/2005) my eldest sis, Elyani telah pun selamat disatukan bersama Abg. Eddie setelah 2 tahun mereka berkenalan. Seminggu lebih buat preparation, my parent la yang paling semangat coz nih first time my family ade majlis perkahwinan. Aku pun kene la semangat sekali bersama adik beradik yang lain. Buat kat rumah je, tu pasal busy gile coz nak pindah kan perabot, nak prepare pelamin and bilik pengantin.

Mase majlis tu ramai jugak la yang datang termasuk Bard (Abah), Rosh, Nizam and Syam. Lelain aku tak kenal kecuali sedare2 aku je..ahahah. Tah sape2 la datang aku pun tatau. Ade gak jemput beberape budak lain, tapi tade plak nampak batang idung derang.

Busy jugak la mase majlis tu, tak banyak gamba dapat snap. Tapi ade photographer yang dtg so banyak la gamba dier amik. Kat bawah nih ade sket gamba time majlis tu.


(click to enlarge)

Dah prepare tempat nak bernikah
Hantaran pengantin lelaki
Hantaran pengantin perempuan
Renjis renjis bersama mama aku
Renjis renjis bersame abah aku
Nak suap2 plak..ceh :P
 

Marriage is the closest kind of friendship.
Years of traffic wear away the lines
Between two souls with similar designs,
Ending more in unity than kinship.
Separate actors must play separate parts:
They must alone be riveted by need.
Far beneath that soil a single seed
Roots itself, tenacious in their hearts.
In love there is a trust beyond the word.
Each finds peace in each, as though the light
Needed the tranquility of night,
Deeper than what silence can be heard.

author unknown

-EOF-

17 Comments

  1. psal tu kene pakai ‘jubah’ mase masuk masjid Putrajaya ari tu. Ingatkan memang saje pakai mase angkat nikah, rupenye mak guard soh pakai.. ahahahha. lawak plak.. :-))

  2. tula viz, aku pun ingat memang saje pakai.. rupenye jubah psal tak tutup aurat..wahahaha.

    aa azmie, gune exibit dengan drop shadow hack.

    TQ 🙂

  3. ruginya aku tak dtg mesti makan sedap2. aku bz layan new students nak register kat hostel ni ha. anyway selamat pengantin baru kat kakak kau. waarghh cambest je kawen. bila turn aku nih.. 😛

  4. erm.. camtu.. meh la kawen.. ;))

    kui 😀

    erm..

    winter.. best gaks ni.. exhibit ni.. nak try gaks la nanti.. erm.. cun sebab ada pop up.. erm.

  5. erm.. aku still tatau guna exhibit.. cambest.. tapi still nak tau camner nak guna…

    incik winter leh tulun ajar kan ka?

  6. Faith, aku tunggu ko kawen dulu la baru aku leh kawen. 😀

    Ikoko, senang je gune exibit nih. Ko bace readme dier, kalau tak paham bole la tanye kat weblogscenter.com 🙂

Comments are closed.