Kucinggggggg meowww


Bermula dari entry ni, aku nak letak lagu utk certain post yang aku rase sesuai dengan mood entry berkenaan. Kire cam background music la setiap kali korang bace entry aku, and aku takkan letak pada setiap entry. Tak larat nak tanggung bandwidth nanti. :-p Untuk kali nih lagu tu memang takde kaitan langsung dengan entry, just pasal aku suke Amy so aku letak lagu tu sebagai pembuka posting kali ni.

Ash in action!

Berbalik kepada tajuk asal, hari tu kawan kakak aku nak buang kucing coz die dah tak larat nak jage, lagipun mak kucing tu dah beranak lagi sampai tak terjage anak2 dier. So akak aku amik la 2 ekor bawak balik rumah. Ade 5 semuanye tapi pasal rumah aku dah ade kucing (yang bername Tiger), die amik 2 je. Kiterang namekan kucing tu ASH and COAL. Ash tu pasal kaler die kelabu asap, Coal plak pasal die itam berkilat..hahahha. Kecik lagi dierang nih, rase cam baru sebulan lebih je. So malam yang dinantikan (cam tunggu hape je aku malam tu) akak aku pun sampai la rumah membawa 2 ekor anak kucing yang sangat kiut (bagi aku comel je..tatau la korang).

Aku pun cam suke gile la, pasal Tiger tu dah besar, tak best nak main2. Lagipun Tiger skrg dah jadi garang. Pegang sket je nak gigit tangan, cam tiger (rimau) dah aku tengok dier. Takut pun ade kekadang.

All black - COAL

Kiterang letak je anak kucing tu atas lantai terus derang main2 kat situ. Lompat sane, lompat sini. Dulu kene duduk dalam sangkar je time kat rumah kawan kakak aku, skrg bile dah bebas mesti derang suke gile. Kasi makan, kasi minum susu..tapiii Tiger plak tak suke kehadiran 2 ekor anak kucing nih. Cam nak makan je die pandang derang. Risau pun ade aku tengok si Tiger nih.

Ash close-up

Kucing2 nih kiterang kasi makan makanan yang keras tu, sebab tak mampu la nak beli makanan basah cam Tiger punye. Pokai la kakak aku nanti, lagipun dierang dah biasa makan makanan jenis keras tu.

“Aku kasi sardine je kat kucing aku” – kata si Baim (penternak kucing berjaya), member baru aku kat Sri Kembangan. Aku pun rase cam betul, murah je pun sardine kan. Sedap pun sedap..huhuh.

Aku berharap sangat Tiger dapat menerima 2 ekor kucing baru nih, mesti die rase cam tersisih bile ade kucing lain kan. Takpe Tiger, kau masih bertakhta dihatiku. Walaupun ko jahat pasal suke gigit aku, aku tetap sayang kat ko. Satu hari nanti bile ko dah beranak, aku jage anak ko elok2 ye Tiger. Isk, gile pe aku nih dah cakap ngan kucing.. ngaaa

p/s – Kredits gamba goes to Bard pasal aku cilok dari Hset dier. Tak clear sangat, nanti aku upload lagi dari digicam plak.

-EOF-

 

21 Comments

  • Nashrex says:

    hoho.. kt mmpunyai minat yg sama.. gilakan kucing.. ekeke.. comel giler kucing2 kecik ni.. huhu~:-D

  • winterwish says:

    aah.. geram gile aku tengok kucing kecik2 nih.. huhuh

  • azmie says:

    kucing yg aku bawak kat umah serdang sumer dah hilang, cantek2 laks tuh…:-((

  • winterwish says:

    cane bleh ilang?

  • megat says:

    ader la tu yg berkenan 😀

  • ikoko says:

    :-(( comelnya.. uwaaaaaa…

    nape comel sangat ni.. uwaaaa… bila aku nak bela kucing ni.. :-((

    pss.. winter.. ko nye idea ni best la.. cam nak ceduk je idea ko.. tapi macam kejam pulak.. buleh ke?

    idea best ko yang aku rasa macam nak ceduk :-
    guna asy sound untuk entry ..

    guna radio.blog untuk page “music” ko..

    pss… perhatian.. kalau ko nak guna banyak-banyak radio.blog, aku sarankan.. ko buat di account yang berlainan.. contoh.. ko nak buat 3 category malay,japan, english.. ko buat la:-
    wintermalay.spymac.com
    winterenglish.spymac.com
    winterjapan.spymac.com

    Spymac sangat sensitif dengan radio.blog, seperti yang nian bagiktau… aku pun haritu hampir nak fed up… rupanya.. aku pi letak 2 radio.blog dalam satu account spymac.. memang haru je spymac tu.. erm..

    aa.. 🙂 tu je cadangan aku..

    tapi idea ko ni memang best.. aku rasa nak guna.. bleh ke aku ceduk idea ko ni.. ko izinkan tak? ke… ni idea persendirian ? 😀

    hihi.. cam kejam je aku ni nak ceduk idea orang.. takpe la.. aku fikir cara lain.. :)>- peace..

  • ikoko says:

    er.. ko minat amy ek.. sama ar kita kalo camtu..

  • ikoko says:

    lagu ni aku suka bangat… berderau darah – meremang bulu roma bila dengar.. memang best.. 🙂

  • winterwish says:

    ikoko, cilok la idea aku, tade hal punye 😀

    erm memang aku nak bukak lagi account kat spymac, tapi skrg registration die down plak. sebab tu satu playlist je ade skrg nih. lagipun nih laptop mak aku, tade lagu pun kat sini.

    minat gak amy tu, suke lagu2 dier. 🙂

  • ikoko says:

    ko ada lagu lagu dia yang lain tak? kalau ada aku nak bleh.. ko upload kat gmail aku.. please please please… ada instruction kat page “download” kat blog aku.. please please…

  • azmie says:

    ader org culik ler kot, slalu balik umah check kucing ader kat blkg, last2 satu hari tuh check dah takder…4 ekor laks tuh, sumer bulu cantek wooo…sob sob

  • winterwish says:

    Ikoko, tak banayk lagu die aku ade, dalam 5/6 camtu je coz nih kan laptop my mom. kat PC aku ade la kot byk sket.

    Mie, aku rase mmg kene culik tuh, certain org cam aku nih takleh tengok menda kiut melampau cam anak kucing. tapi tade la sampai nak culik kucing orang.. hehhehe

  • megat says:

    aku pun minat amy gaks… kebanyakkan lagunya mmg meremang aku dengar =p~

    tu la kucin tu cecomel saper tak nak culik :-W

    pssssttt :-$ : aku nak culik idea ko ekeke /:-)

  • winterwish says:

    idea aku? yang mane?

  • Sy41ful says:

    Huhuhu… ske kucing erk winter.. uhuhu.. aku alah sikit ngan kucing.. kalau dekat ngan kucing aku akan bersin-bersin.. :-sS

    sian kat tiger.. jeles arr agaknya tu.. tu yang dia tak ske kehadiran kucing tu.. hehehe.. :-p

    Penternak kucing berjaya..?? hhahaha.. tahniah.. =))

    Aku risau gak.. ko beli sardin tu untuk kucing.. takut sekali ko join makan sekali.. 😀

  • winterwish says:

    ahaha.. makan bersame2 la dengan kucing. tak salah kan 😀

  • fitrie says:

    kiter ade kucing..namer dia fitrie,lina,aus,ct,kakak,arie & atai. sumer comey2..diaorag sumer x mamam wriskies.comey tau kucing kiter…Mmuuahhh…Kiter ske kucing. ske..ske..ske…ske sgt.>:D

  • fitrie says:

    [-X jgn amik kucing kiter tau..:-W

  • winterwish says:

    nih ape pasal aku nak rembat kucing ko plak nih…ish2 :-

  • fitrie says:

    sebab kucing kiter cantikkk…Hehehe…ekek. 😉

2 Trackbacks