Kibarkan Jalur Gemilang

Bulan merdeka dah makin hampir. Selalu letak bendera kat kereta, ape kate letak bendera kat blog pulak. Sesape yang ade blog tu letak la sebagai tanda anda bangga menjadi anak Malaysia.

Copy the code below and put it just right under ur body tag in your html.

[code lang=”xml”][/code]

Example

[code lang=”xml”]


[/code]

Read more here

Amazing Amylea

Amazing Amylea

Dah nak concert last baru aku nak tulis pasal AF..hakhakhak. Bukan ape, ramai sangat dah citer pasal AF kan, tu yang malas nak citer. Lagipun dulu cam tak berape best, tapi dah nak final ni aku rase makin best plak. Kalau time concert je mesti aku tak sabar nak tunggu die nyanyi..sebab aku rase die memang ade bakat. Aku suke dengar suara die, kalau nak banding dengan Marsha (sorry Marsha’s fan), aku rase Amylea lagi best. Tu pandangan pribadi aku. Maybe die tak secantik Marsha, or Ekin or anyone else there, but to me she is cute (in my own way :-p ). Esok concert terakhir yang akan menentukan siapa akan ke final nanti. Aku harap sangat die dapat masuk (damn kredit abis, takleh nak afundi). Maybe nak jadi juara tu susah sebab ade ‘tsumawi’ kat sane kan, but I hope she’ll make it into the top 3. I will be the first to buy her Album (if any) lepas dah abis AF3 ni.

 

a m a z i n g  a m a z i n g  a m a z i n g  a m a z i n g
a m a z i n g  a m a z i n g  a m a z i n g  a m a z i n g
a m a z i n g  a m  A M A Z I N G   z i n g  a m a z i n g
a m a z i n g  a m   A M Y L E A    z i n g  a m a z i n g
a m a z i n g  a m a z i n g  a m a z i n g  a m a z i n g
a m a z i n g  a m a z i n g  a m a z i n g  a m a z i n g

Jom afundi AMYLEA!

p/s – menatang ape AFVOCAL?

 

From a friend

Sakura Saku

Some of you might already read this stuff, but who cares right. Nothing interesting to write (working on a new theme) so aku share jela menatang nih. Aku tak pernah pun nak percaya bende

Gokusen!! Fightoo OH!

Gokusen
 

Dah tengok dorama (drama) nih? Kalau peminat GTO mesti dah lame tengok. Aku actualy lame dah download, tapi stuck sampai episod 10 je coz lepas tu pindah Sri Kembangan. Bulan nih aku balik rumah and ‘bercuti’ kat rumah so pc pun angkut la skali. Cari punye cari jumpe gak akhirnye episod 11 and 12 (end). Baru kejab tadi abis layan, best jugak la ending dier.

Shin suke dekat Yankumi? OMG, season 2 mesti citer pasal derang. Ahahah.

Anyway, aku dah tulis kat entry lepas yang aku akan berhenti keje petronas.. and I really did quit the job. Lawak betul la, for the first time aku keje for only 3 days. :)) Puas aku ‘kencing’ boss aku cakap aku keje kat Taman Melawati(Nuevo Design) and duduk Sri Kembangan. Last� dapat jugak benti and malam tu die kasi gaji (RM61.80). Not bad la utk lepak� kat mapley ngan memember. Next target? McD Alamanda..hohohoho<):) and buat masa ni, secara rasminye aku kembali menjadi...IGUANA the RETURN

Sebab lame tak bukak IE baru aku tau div utk content tu dah bertindih dengan title..ish bodo punye IE. Takpe la, nak tuka theme dah pun..lalalala~

IE = die!
 

Iguana the Return

Iguana ~ itulah gelaran yang bebudak rumah aku panggil kat aku coz hanya duduk rumah, makan, minom, main tenet, tido… namun gelaran tersebut telah pun dimansuhkan sebab aku dah mula bekerja 4 hari lepas. Dah lame nak keje, cume belum dapat peluang je. Dipendekan cerita, aku mintak keje kat petronas coz aku rase tu keje paling senang aku nak dapat pasal aku penah keje situ dulu. So, bekerjalah aku sebagai seorang ‘pump attendent’ kat situ. Hari ini, dah masuk 4 hari aku kerja situ and baru aku tau kenapa ramai taknak keje kat situ..ahahaha.

Shif aku start pukul 7 a.m – 3 p.m, balik rumah, basuh baju, main tenet, tido (kol 9/10 dah out dah). Macam tu kehidupan aku sekarang. Keletihan melampau sampai tak terlarat nak update blog..ahahah. Aku pun tatau pesal boss aku sekarang nih makin garang. Bosan la aku keje nih.. seriusly dulu aku keje tak penah rase camni. Aku cam takde motivasi nak pegi kerje. Dah la gaji ciput (sehari Rm20+, McD pun lagi mahal). >:P

Rase cam nak cari kerje lain je, dulu bole plak aku tahan sampai 2 1/2 bulan kat sini. Sekarang tatau apesal, rase cam takde mood gile nak keje sini. So.. mungkinkah Iguana the Return akan muncul selepas ini? Hahha.. just wait and see. Aku akan cari kerja lain and akan berhenti keje petronas awal bulan depan.. :-)) (no really, aku serius nih 😐 )