School Rumble For Ever

Sape tengok School Rumble sile angkat keyboard (apekah? 😛 ) Tak tengok? Uih rugi besar la, antara citer love comedy yang best. Bukan takat cinta 3-segi, malah hexagon..hohoho. Memang rumble habis la tengok citer nih, selain tu banyak parody cam scene kejar mengejar ala-ala Initial D (kereta pun samer..kakaka) and ‘bullet-time’ matrix.

Setengah orang cakap citer nih takde ‘real’ story or plot, lawak semata� je, but I say citer ni ade a very charming and sweet love story *but* in their own way. Susah nak explain citer nih kat sini sebab korang kene tengok kalau nak tau sendiri. Memula citer nih agak biasa sebab citer pasal Tenma (watak utama) yang tak abis� nak confess cinta die kat Karasuma but it got better as Harima, Eri and Yakumo get more involved into the storyline.

Continue reading →

New theme!

Tak sampai sebulan pakai layout lame tu, aku dah tuka layout baru.. akakakka. Tetiba rase cam bosan la putih je sume, lagipun aku terjumpe satu layout nih name die Wuhan. Smart jugak tapi tak cukup dengan jiwa ‘keanime-an’ aku, so aku edit and tuka beberapa part so terhasilah layout nih. Aku kasi name dier Winry, featuring Winry (duh) from Full Metal Alchemist Hohohoho.. :D. Memula nak kasi name WinryPress tapi cam bodo la plak..akakaka. This theme doesn’t validate xhtml so don’t bother trying. Susah jugak nak edit since IE doesn’t really follow the standard box model, the original author of this theme created 2 stylesheet and thus I will have to edit both stylesheet to fit my needs. Damn you IE 😛

I’m currently doing another theme for a friend of mine featuring Rukia and Ichigo from Bleach. It was kinda hard since I’m doing it from scratch (me with zero knowledge with php, imagine that!). I’ll post a screenshot once it’s done.

Anyway, did you guys miss me.. lol. Yeah yeah, I’ve been lazy for the past few days. Not only that, aku tengah sibuk merepair PC orang yang takmo idup setelah dijahanamkan oleh anak

Tiger, Ash and Coal

Tiger

Ingat lagi TIGER? Kucing jalanan yang akak aku kutip ka pasar dulu, sekarang dah besar bapak dah. Aku tak ingat dah berape bulan TIGER duduk dengan aku, tapi rase macam dah lame giler dah. Lepas tu datang lagi 2 ekor anak kucing. ASH dengan COAL, dedua pun kucing yang dikutip. Hari tu ASH kene cakar dengan kucing sebelah, lebam terus badan dier, sian aku tengok. Jalan pun terhuyung hayang dah. Ade ke patut kucing tu nak gaduh dengan ASH yang kecik lagi comel itu. Lepas tu terus demam, akak aku ingat dier nak mati dah. Siap nangis

Internet Explorer is not a fu**ing browser!!!

Well yeah, I’m so fu*king mad today. The SSM site that I’ve been working for the past couple of days doesnt work well in IE (yes it validate xhtml strict) but somehow I manage to get it right with some css hack. Damn yuh!!. Menyusahkan orang betul la IE nih, apesal die takmo ikut W3C aaaa??

Anyway, aku perasan ramai jugak visitor aku yang pakai IE. Aih.. pelik la aku, bukan ke kat dunia nih kalau mende tu free and best orang akan suke. Tapi apesal takmo pakai Firefox? Tau tak, IE tu dah la slow, render site pun cam sampah (unless it was made with MS Frontpage) pastu banyak bug. Ade skali aku pakai IE utk download lagu nih, abis je pakai aku scan ad-aware ade ler dalam 300+ spyware yang berjaya masuk kat pc aku. Buduh pakai 1/2 jam pun dah sampai beratus2 spyware.

Continue reading →