Internet Explorer is not a fu**ing browser!!!

Well yeah, I’m so fu*king mad today. The SSM site that I’ve been working for the past couple of days doesnt work well in IE (yes it validate xhtml strict) but somehow I manage to get it right with some css hack. Damn yuh!!. Menyusahkan orang betul la IE nih, apesal die takmo ikut W3C aaaa??

Anyway, aku perasan ramai jugak visitor aku yang pakai IE. Aih.. pelik la aku, bukan ke kat dunia nih kalau mende tu free and best orang akan suke. Tapi apesal takmo pakai Firefox? Tau tak, IE tu dah la slow, render site pun cam sampah (unless it was made with MS Frontpage) pastu banyak bug. Ade skali aku pakai IE utk download lagu nih, abis je pakai aku scan ad-aware ade ler dalam 300+ spyware yang berjaya masuk kat pc aku. Buduh pakai 1/2 jam pun dah sampai beratus2 spyware.

Pasal aku rajin, aku amik screenshot ketiga

32 Comments

  1. Bukan dier orunk tak mou pakai firefox …!!! maybe dier sudah biasa/:x gan I.E.
    Firefox ni best gak ..laju lak tu …tapi sorry lah aku hantar comment pakai I.E jugak ..aku malas nak bukak firefox.

    p/s: jgn panaz …!!!

  2. hahahaha.. aku memang dah lama tak kena ngan IE nie untuk surfing

    Sebab masih menggunakan:

    1. Browser ni masih kekal kat pc aku hanya semata-mata untuk upgrade windows jerk..

    2. Sebab aku ada mempunyai account webmail Outlook Web Access untuk membaca email-email syarikat dari rumah…

    3. Untuk tujuan mengakses Terminal Services Web Connection untuk mencapai VCN Dekstop (komputer induk) kat pejabat untuk mengelola file-file, mengambil untuk melakukan tugas2 di rumah.. so takyah gih pejabat memalam bute semata-mata nak amik sebuah file docoment *.doc.

    4. Sebab untuk mengakses Network Camera dimana webcam yang terpasang di beberapa sudut kat office hingga kat lot parking bangunan pat aku kerja. Tujuannyer.. hanya merekodkan aktiviti.. (pernah ternampak org tengah bercumbu kat lot parikng bangunan tu) 😀

    5. Hacking, tujuan untuk mencari lubang-lubang keselamatan termasuk backdoor yang wujud pada setiap server. Dan dengan bantuan beberapa tool hacking lainnya. Dan sangat berguna untuk tujuan menguji defaced sesebuah laman web untuk.

    6. Sangat mudah bekerja dengan tool iOpus Password Recovery XP (apa tujuan nyer.. cari maklumat berkenaan tool nie)

    7. Untuk men-cilok link streaming radio contohnya radio yang di proteksi seperti Era, Hitz dan sebagainya.

    8. Untuk menguji web sendiri agar mudah untuk membuat perbandingan supaya ccs yang bekerja boleh dibaca oleh semua jenis browser terutama IE memandangkan pengguna IE masih ramai walaupun penggunaan firefox dan meluas…

    Erm.. rasanya setakat nie jerk kot.. baru 8 sebab.. so tak cukup 10.. tapi itulah alasan mengapa IE masih kekal dalam PC aku.. hehehe.. 😀

  3. Ehehe aku tak suruh buang lagi saiful IE tu.. 😛

    1. Bole update window gune firefox dah sekrang, tapi aku tak try lagi..aiseh ilang plak bookmark aku. nanti aku jumpe site die aku tulis sini

    2. Thunderbird? ;;)

    3. Browser lain takleh nak access VNC?

    4. Rujuk no.3, bercumbu? wahh record la.. >:)

    5. Tak penah try lagi (IQ tak cukup nak hacking server) :))

    6. Erm..

    7. Leh ajar aku cilok link nanti..huhu. Dari drvplayer ke ko cilok tu? Mmg firefox takleh nak stream site tu.. pesal aaa..

    8. Setuju 🙂

    Ngee.. actualy tak kisah la browser ape pun kite pakai, asal pandai jage security cukup aa. Aku pun dulu IE freak gak sebelum kenal dengan Firefox (dulu Firebird). Ade jugak gunenye IE nih, kalo buang kang dah lain aa window explorer aku nanti..huhu 😛

  4. yaa.. aku penggemar mozilla serta linux. lagi selamat serta tak perlu bimbang pada spyware dan semenakannya.

    p/s: aku post ni pakai pc org.. muahaha

  5. oo. derang dok pakai IE sebab dah biasa kot. ehehe. ntah ler. aku pun kekadang pakai gak kalau takleh bukak pakai firefox. ehehe.

  6. wah.. cayaah winter…

    1. Mana site nak upgrade windows tue? adalah masih di laman web microsoft? adakah dah boleh guna firefox?

    2. Thunderbird boleh juga dugunakan.. tapi aku memang kurang minat pakai mail aplication kat PC umah.. mungkin asalah PC kat umah aku nie multi user.. Dan Outlook Web Access nie kalau bukak pakai browser lain boleh etakat login jerk.. tapi tak leh mengakses mail box.

    3. Browser lain dah pernah cuba pakai tapi untuk access VNC gagal… dan browser tak leh bekerja dengannya.. apa lagi VCN tu menggunakan operation system Windows. (Os dia versi lama kot?? Win 2000).

    4. Camera nie nyer activeX hanya bekerja dengan IE.. so.. masih tak support untuk browser lain.. hehehe.. bab rekod tu memang ada… tapi aku dah buang dari PC aku untuk mengelakkan prejudis kuarga supaya dorang jangan sangka aku suka simpan adengan-adengan lucah.. malu woo… hahahaha….

    5. Haha… yang ni aku masih tahap pembelajaran.. masih newbie.. dengan menggunakan trick nie aku pernah memanfaatkan gangguan server untuk mengambil item-item komersial.. Contohnya, terbaru aku dapat mengetahui lokasi item supaya aku download secara derect. Terbaru adalah Wimpay MP3 Player v5.0.17 walalupun kat laman rasminya baru release v6.0.16 😀 (wimpyplayer.com)

    6. Tool iOpus Password Recovery XP nie boleh digunakan bersama IE dimana boleh menukar password ter-asterik kepada yang boleh dibaca.. e.g. (******) to (abc123).

    7. Setakat nie masih (hanya) kegunaan sendiri.. 😀 InsyaAllah.. kalau aku berjaya siapkan radio Online player suka-suka tue nanti menggunakan Visual Basic 6.0, baru lah aku umumkan trik nie.. selain tu trick ni boleh mendapatkan file video clip yang di proteksi.. kalau rajin mengkaji dan cuba, mesti leh jumpa trik nie.. so..takyah tunggu aku beritau trik bodoh nie.. hahahaha..

  7. syaiful check site nih http://windowsupdate.62nds.com/

    yep syaiful, ade orang yang gune IE untuk tujuan tertentu (cam ko aa), cume yang pengguna biasa tu aku rase memang dah biasa dengan IE.. bagi derang internet=Internet Explorer 😀

    chidori, ko tak polak ke ngan IE nih..ahahaha. aku tak polak sangat laar.. polak gile bile nak buat layout je pasal banyak kene gune css hack nak kasi cun kat IE..

  8. Tapi hakikatnya sebenarnya… aku tetap menyampah dengan IE nie.. sama macam ko winter… hahahaha.. apa nak buat.. selagi bole guna… untuk tujuan tertentu.. hantam sajalah labu… hahahaha.. :))

  9. skrg nih microsoft kene validate license key baru leh update…

    salah satu website yg terpaksa view guner IE, payonline.com.my…kalu bukak pakai Musang…takder respon langsung…wakakaka

  10. @chidori, sonang je css tu ;;)

    @syaiful, tula pasal… harap2 version 7 nanti die support css2 dah and takde masalah dengan standard w3c lagi.

    @azmie, aku nak masuk site yang melibatkan duit takut gile pakai IE.. sib baik channel-e bole pakai musang.

  11. suka pakai musang berapi sebab laju pantas lagi mempunyai extension yang bersepahnye besh!! 😡

    internet-tak-cukup-explorer hanya aku guna utk buka web yg musang berapi tak leh buka.. so ter-paksa pakai gak la even akan melembabkan pc aku… uuhhh.. :-w

    kesimpulannya musang berapi mmg cukup berapi & power abesss… mari la beraleh arah… :d/ wahai pemilik

  12. :”> aku tetap suke 2 2 browser…. sbb anda mesti reti tuk membuat pc anda selamat walaupun menggunakan IE ..hehehe aku gune IE xpenah plak pc aku kena hijack ker…bug ker …pasal xder tab…dlm IE mmglaa leceh beb…tapi kalo install msn search ader new tab…aper pun tunggu laaa IE 7…home jadi site porn ke ..ape ape ker…x penah jadik huehuehuehue ekekeke aper aper pun nothing is perfect daa… tapi musang berapi nih best jugak…ader mcm mcm xtension… bagik aku kalo msoft dpt buat new tab yg lebih user friendly ngan download manager yg lebih efisyen…tensen guna download window yg senang sgt putus…terpaksa guna download manager cam flashget….bla bla bla aper aper pun 2 2 still aku suke :d

  13. hehehe takper lenkali aku try buat tutorial cuber buat IE sekemas mungkin cam Musang Berapi….huehuehuehue dan selamat mungkin.. :d
    Musang Berapi dan Pengembara Antara Jaring nih mcm langit dan bumi daaa…. 😉

  14. ark.. aku suggest ko pakai adblock (ade aku kasi link kat post atas tu) and import filter dari site yang aku kasi (atas tu jugak).. serius mesti ko terkejut bile masuk memane website, tade satu pun banner iklan yang kuar.

  15. google preview besh agak.. forecastfox ke, bleh tgk cuaca kat KL ni… hehehe… pendek kata, tak rugi pki musang berapi!! ahahaaha.. dah berapi

  16. ade lagi satu yang best, google option (ke ape tah name dier) bole turn off google ads kat search result google. dalam gmail pun bole turn off sume yang kite tamau (cam related links, sponsor link bla bla bla) gile beshhhhh..

    aku pun dah berapi promote nih..wkakakaka

  17. yer aku sokong ie saks. aku guna ie utk update windows je. IE can’t even render PNGs properly. tapi IE7 beta baru baru ni ok pulak transparency png.

  18. Opera anyone?

    Firefox is ok…but it takes a lot of memory…u need bif memory to install it…

    IE? the most suckest web browser i ever used…bodo laa Mikel Sof!

    try Safari also a cool web browser!

Comments are closed.