I’m back!

Hi all, selepas hampir seminggu site aku disuspend oleh hosting yang sengal I’m back alive and kicking. Well yea atas sebab yang sama “my site cause heavy server load” which aku rase aku pun tatau ape bende sebenarnye yang berlaku. So aku YM the support staff and he said that he have to transfer my whole site to a new server.

Disk space UNLIMITED
 

Nak dipendekan citer, website aku memang dah ditransfer but my domain is still pointing to their old server so takleh nak masuk silenteve.net, aku email nak mintak nameserver baru but tade reply, aku email lagi tanye apesal jadi camtu but still takde reply. Aku check YM nak tanye support stuff die tapi offline. Seolah2 derang melarikan diri dari aku..sungguh sial sekali kan.

Gamba atas tu dari cPanel server baru, somehow aku berjaya login kat situ and check status die. Giler aa unlimited disk space..ahahaha. Biol ar hosting nih :))

Pasal dah malas nak pikir, aku pegi apply hosting lain yang lagi laju and stabil and lagi mahal (warkk pokai dah nih). Dah disebabkan itu, semua insan² yang under aku terpaksa la buat balik website² mereka. Pasal hosting baru nih ade limit 10 database, aku takleh nak host semua balik. Kalau korang betul² berminat nak buat blog bole contact aku pakai email. Kalau setakat nak belajar/nak simpan file/nak test script/nak buat site komunity/nak host radioblog dan yang sewaktu denganye tak payah nak appy.

Kalau korang yang host under aku bace nih, sile amik perhatian yer..aku takkan tolerate sebarang bentuk mp3/vids dalam account aku. So kalau aku jumpe, site anda akan didelete tanpa notis. Ini termasuk radio.blog dan segala jenis bentuk streaming media.

Apekah…

Original 13th
 

Kelmarin mase browse thru wordpress support forum, aku jumpe theme nih. Thirteen name die, memula memang aku tak berkenan langsung sebab aku tak bape suke kaler hijau, siap ade kupu2 lagi tu.. aku saje la download, pastu memain ngan image die..skali tuka color biru jadi lawa plak kan, so terusla mengcoding and mengedit image die and hasilnya dapatlah theme yang aku tengah pakai skrg nih.

Cume ade problem sikit dengan

  • Font color untuk shoutbox tu dekat firefox je jadi cerah, dekat Opera and IE jadi hitam…muskyil aku apesal jadi camtu
  • Gravatar untuk comment ade masalah dengan theme nih, so buat mase nih takde la gravatar.

The rest aku rase dah ok, kalau you guys ade jumpe something wrong jangan la segan silu nak sound aku 🙂

Comment anyone 😛

Ichigo Mashimaro

Title Ichigo Mashimaro
Category TV
Total Episodes n/a
Genres Comedy
Year Published 2005
Studio Domu

Review

Comedy of 4 elementary school girls and a collage student… o_O (that’s it)
-animenfo

My Review

Ichigo Mashimaro mengisahkan tentang kehidupan Ito Nobue, a junior college student and 4 little elementary school girls. Dont expect any storyline or plot here since siri ni lebih kurang macam Azumanga Daioh yang femes dengan static scene and extreme cutenessnye. Kalau dah selalu sangat yang tengok citer yang berplot berat or serius sekali sekala layan la citer yang ringan camni kan. Baru 2 episod so aku tatau nak kasik review cammane tapi kedua� episod tu membuatkan aku gelak� sesorang sampai tergolek. Give it a try and u’ll see.

Rating
[rate 4.5]

Download
Bittorrent – Tokyotoshokan
Direct – n/a

Continue reading →

Firefox 1.5 Beta

Firefox 1.5 Beta
 

Here’s what’s new in Firefox 1.5 Beta 1:

  • Automated update to streamline product upgrades. Notification of an update is more prominent, and updates to Firefox may now be half a megabyte or smaller. Updating extensions has also improved.
  • Faster browser navigation with improvements to back and forward button performance.
  • Drag and drop reordering for browser tabs.
  • Improvements to popup blocking.
  • Clear Private Data feature provides an easy way to quickly remove personal data through a menu item or keyboard shortcut.
  • Answers.com is added to the search engine list.
  • Improvements to product usability including descriptive error pages, redesigned options menu, RSS discovery, and “Safe Mode” experience.
  • Better accessibility including support for DHTML accessibility and assistive technologies such as the Window-Eyes 5.5 beta screen reader for Microsoft Windows. Screen readers read aloud all available information in applications and documents or show the information on a Braille display, enabling blind and visually impaired users to use equivalent software functionality as their sighted peers.
  • Report a broken Web site wizard to report Web sites that are not working in Firefox.
  • Better support for Mac OS X (10.2 and greater) including profile migration from Safari and Mac Internet Explorer.
  • New support for Web Standards including SVG, CSS 2 and CSS 3, and JavaScript 1.6.
  • Many security enhancements.
  • List of notable bug fixes since Deer Park Alpha 2

Training video from Jampad.NET

Tunggu ape lagi? Mai aa test Firefox 1.5 nih.. best wooo..

p/s – ade beberape extension yang tak compatible dengan version nih, mase memula start tu Firefox akan cari update untuk extension tersebut, kalau takde mean kene tunggu dulu la sebelum the author release the update for that particular extension.

Still looking

Ari tu aku masuk website Aniey and die ade post pasal satu clip flash ni yang sangat sweet. Lagu die sungguh best lalu aku merajinkan diri carik lagu original tu kat pakcik Google. Susah jugak nak cari sebab lagu nih asalnye dari game Lunar untuk console PSOne. Tajuk pun BoatSong, aku tatau tajuk asal die ape..ahahah. Anyhow, sile la enjoy lagu nih bersama lyric nye skali. Kalau nak tengok flash tu bole la pegi ke website cik Aniey.

[audio:LunaBoatSong.a]

Wishing on a dream that seems far off
Hoping it will come today.

Into the starlit night,
Foolish dreamers turn their gaze,
Waiting on a shooting star.

But, what if that star is not to come?
Will their dreams fade to nothing?
When the horizon darkens most,
We all need to believe there is hope.

Is an angel watching closely over me?
Can there be a guiding light I’ve yet to see?
I know my heart should guide me, but,
There’s a hole within my soul.

What will fill this emptiness inside of me?
Am I to be satisfied without knowing?

I wish, then, for a chance to see,
Now all I need, (desperately)

Is my star to come…

Continue reading →