Ichigo Mashimaro

Title Ichigo Mashimaro
Category TV
Total Episodes n/a
Genres Comedy
Year Published 2005
Studio Domu

Review

Comedy of 4 elementary school girls and a collage student… o_O (that’s it)
-animenfo

My Review

Ichigo Mashimaro mengisahkan tentang kehidupan Ito Nobue, a junior college student and 4 little elementary school girls. Dont expect any storyline or plot here since siri ni lebih kurang macam Azumanga Daioh yang femes dengan static scene and extreme cutenessnye. Kalau dah selalu sangat yang tengok citer yang berplot berat or serius sekali sekala layan la citer yang ringan camni kan. Baru 2 episod so aku tatau nak kasik review cammane tapi kedua� episod tu membuatkan aku gelak� sesorang sampai tergolek. Give it a try and u’ll see.

Rating
[rate 4.5]

Download
Bittorrent – Tokyotoshokan
Direct – n/a

Character

Ito Chika

Ito Chika (Chiba Saeko)

 
Ito Nobue

Ito Nobue (Nabata Hitomi)

 
Matsuka Miu

Matsuka Miu (Orikasa Fumiko)

 
Coppola Ana

Coppola Ana (Noto Mamiko)

 
Sakuragi Matsuri

Sakuragi Matsuri (Kawasumi Ayako)

 

Screenies

Gaijin Dilemma
 
Fish eyes cuteness.. LMAO
 
Cuteness Discrimination
 
Naiiiii
 

16 Comments

  1. the opening is soooooooo cuteeee sangat 🙂
    Chiba Saeko…
    Fumiko Orikasa..she’s a singer..i totally love her song in Saikano. Hoshi no Hate/End of Stars…gile gile gileee…..
    drawing wise, i rate ichigo mashimaro better than azumanga..too much cuteness. ah gile lolicon mode.

  2. @hisyam, yep first time aku dgr dah cam “wtf uber kawainess warghhh” then terus melekat dengan citer nih. tengok berulang kali 2 episod yang first tu pun tak bosan. in terms of animation aku pun rase citer nih lagi lawa dari azumanga daioh.

    @ejon, keyboard rosak spacing je, kene tekat kuat sket kalau nak space. tulis jepon mende, kopipaste je pun 😀

  3. ichigo 100% ni aku dh bace manga die since last year… xsangka thn ni dah jadi anime!!! mmg kawaiii abess… cite a lil bit 18sx…. ahahaa… biasak la tuh… nway, cite ni mmg xrugi dilayan…. sgt cool & klakor… xrugii.. mmg xrugii.. 😉

  4. hahaa giler si a.k. nieh. aku baru dok pk aku silap baca ke. org dok citer ichigo mashimaro, die dok kata pasal ichigo 100%. ahahaha.

    oi adik epan, aku dh tengok sikit. mmg la kiut. tp apsal aku takleh tahan aa. ahahahaha. episod 1 hari tu aku dpt habiskan separuh je. nanti la aku try sekali lagi. fuh fuh. moga dpt menikmati citer ni. ehehehe.

  5. haha. mana ko tau aku tengah ngantuk aa. ahahaha. betul la tu. td aku tengok elok lak. ahahaha. berjaya gak aku habiskan. ehehehe. ok la. lawak la. hahaha. dan jugak kiut. ehehhee.

  6. @hisyam, thanks for sharing the lyric. great job on the translation too 🙂

    @faith, lawak die banyak pasal culture and language jepon, so kalau tatau langsung memang blur aa, mengharap translation notes kat atas screen tu je la.

Comments are closed.