I’m back!

Hi all, selepas hampir seminggu site aku disuspend oleh hosting yang sengal I’m back alive and kicking. Well yea atas sebab yang sama “my site cause heavy server load” which aku rase aku pun tatau ape bende sebenarnye yang berlaku. So aku YM the support staff and he said that he have to transfer my whole site to a new server.

Disk space UNLIMITED
 

Nak dipendekan citer, website aku memang dah ditransfer but my domain is still pointing to their old server so takleh nak masuk silenteve.net, aku email nak mintak nameserver baru but tade reply, aku email lagi tanye apesal jadi camtu but still takde reply. Aku check YM nak tanye support stuff die tapi offline. Seolah2 derang melarikan diri dari aku..sungguh sial sekali kan.

Gamba atas tu dari cPanel server baru, somehow aku berjaya login kat situ and check status die. Giler aa unlimited disk space..ahahaha. Biol ar hosting nih :))

Pasal dah malas nak pikir, aku pegi apply hosting lain yang lagi laju and stabil and lagi mahal (warkk pokai dah nih). Dah disebabkan itu, semua insan² yang under aku terpaksa la buat balik website² mereka. Pasal hosting baru nih ade limit 10 database, aku takleh nak host semua balik. Kalau korang betul² berminat nak buat blog bole contact aku pakai email. Kalau setakat nak belajar/nak simpan file/nak test script/nak buat site komunity/nak host radioblog dan yang sewaktu denganye tak payah nak appy.

Kalau korang yang host under aku bace nih, sile amik perhatian yer..aku takkan tolerate sebarang bentuk mp3/vids dalam account aku. So kalau aku jumpe, site anda akan didelete tanpa notis. Ini termasuk radio.blog dan segala jenis bentuk streaming media.

31 Comments