I’m back!

Hi all, selepas hampir seminggu site aku disuspend oleh hosting yang sengal I’m back alive and kicking. Well yea atas sebab yang sama “my site cause heavy server load” which aku rase aku pun tatau ape bende sebenarnye yang berlaku. So aku YM the support staff and he said that he have to transfer my whole site to a new server.

Disk space UNLIMITED
 

Nak dipendekan citer, website aku memang dah ditransfer but my domain is still pointing to their old server so takleh nak masuk silenteve.net, aku email nak mintak nameserver baru but tade reply, aku email lagi tanye apesal jadi camtu but still takde reply. Aku check YM nak tanye support stuff die tapi offline. Seolah2 derang melarikan diri dari aku..sungguh sial sekali kan.

Gamba atas tu dari cPanel server baru, somehow aku berjaya login kat situ and check status die. Giler aa unlimited disk space..ahahaha. Biol ar hosting nih :))

Pasal dah malas nak pikir, aku pegi apply hosting lain yang lagi laju and stabil and lagi mahal (warkk pokai dah nih). Dah disebabkan itu, semua insan² yang under aku terpaksa la buat balik website² mereka. Pasal hosting baru nih ade limit 10 database, aku takleh nak host semua balik. Kalau korang betul² berminat nak buat blog bole contact aku pakai email. Kalau setakat nak belajar/nak simpan file/nak test script/nak buat site komunity/nak host radioblog dan yang sewaktu denganye tak payah nak appy.

Kalau korang yang host under aku bace nih, sile amik perhatian yer..aku takkan tolerate sebarang bentuk mp3/vids dalam account aku. So kalau aku jumpe, site anda akan didelete tanpa notis. Ini termasuk radio.blog dan segala jenis bentuk streaming media.

31 Comments

  1. aku udah dgr citer pasal owang yg *tuttt* tu
    mahal lagi eh seber nih
    nk aku tolong byr 10% ke hehhe
    neway aku tak letak merapu mende tu
    cuma letak gambo ngan text jer hehe
    serius ye buat blog tak memain 😀

    tq for still lemme host under u
    eh betul ke english tu huahauhauhaua

  2. dude,
    create 1 db 1 username, all ur hostee share the same db, instead of 1 hostee 1 db.
    differentiate by using prefix. itulah gunanya prefix db i.e wp_

  3. @ejon, apekah…

    @viz, no problem viz 🙂

    @zikri, ko bukan host under amanz.net ke? kalau dah host sane elok la duduk situ je terus. Aku nak host orang yang betul2 perlukan hosting je. Sorry ye unless ko ade alasan lain nak host under aku.

    @zeo, aku memang ade terpikir nak share satu db reramai user tapi aku takut ade yang messed up. so lebih baik limitkan je terus. selain tu memang aku taknak host orang yang aku tak kenal or orang yang tak serius nak blog. kalau update sebulan sekali takyah ah nak host sini. thankx newey for the suggestion.

    @mie, belajar dari kesilapan lepas. huhuhu 😀

  4. Yupe aku host under amanz …sajer jer tanyer …??? jgn lah marah … n rules kau mmg bagus macam azmie kater no more mp3 … so kau rase host kau ok tak …lepas aku abis bertapa pasal php,mysql semuer tu aku nak beli hosting sendiri lak … n now aku usha usha hosting yg bagus …. n jgn ambik hati tau pasal subdomain tu(aku ajer jer tanyer) tau …winter kan setiasa sejuk …kalau panas cair lah …hehe:d:)>-

  5. @zikri, tak marah. cume skrg aku kene tegas sikit pasal hosting under aku ni. Aku tak larat dah nak tuka hosting lain sebab kene suspend sampai seminggu. ko serius ke nak host under aku?
    p.s – winter sentiasa sejuk 😀

    @megat, nanti aku restore balik file ko semua file ko dengan entry sekali

  6. erm …aku raser tak … Amanz pun tukar hosting ker …?? asal dier yer ok jer … tak kener suspend pun …??? strange …
    :o:-?

  7. uwaa… patutler… selama nie, aku duk kat kolej.. bukan main susah nak bukak web bedomainkan silenteve. Skejap boleh, skejap xleh. Ehem2.. nak space! :d/

  8. sekiranye ade yang masih beminat, sile email aku yek. dins, aku tunggu ko balik kampung 29hb nih baru aku setup account ko. lily, tq.. aku tau ko busy 🙂

Comments are closed.