Confused

Winter Sunset
 

Ah.. confused aku, makin lame aku simpan, makin pening aku nak pikir. Aku seolah² nak lari dari kenyataan and mulakan lembaran baru. Tapi lembaran lame tak abis lagi citernye, cammane nak bukak yang baru. Mak aku cakap habiskan je VR tu, pasal duit tu belakang kire. Tapi bole ke aku teruskan, bile tengok peluang kerja dalam bidang nih sangat tipis. Last² jadi tutor je la aku karang. Aku berminat nak pergi ke bidang IT, tapi kene start balik dari awal sebab aku memang takde basic dalam IT. Bole ke aku amik IT? mampu ke? bole ke bertahan lepas 2/3 tahun nanti? Ahh serabut.

Si bard dah buat keputusan taknak amik Final Year Project sem depan, katenye nak amik subject yang lepas² dulu. Nasihat aku, buatlah ape yang ko rase terbaik untuk diri ko. Sebab FYP bukan mende mudah, kene banyak komitment takut nanti tak terbawak bersama dengan subject lepas² (yang didrop). Kalau rase mampu, bawak sekali. Kalau rase tak mampu simpan dulu.

Last night I cried in my dream. Aku tak sure mimpi ape sebab tak boleh nak recall balik, tapi aku rase macam betul je. Sebab bantal aku pun basah sekali. First time in my life aku jadi camni. Apesal aa? Korang penah kene or rasa cam aku ke? Ape yang aku ingat dalam mimpi tu aku sangat sedih, seolah² macam nak tinggalkan someone. Someone really speacial to me, someone really close. Entah aa, sejak 2/3 hari ni aku mimpi pelik².

10 Comments

  • chidori says:

    😕 hmmm.. mimpi basah kot huhuhuh…
    tu la ko banyak sgt pk.. pegi la bercuti ke india ke nepal ke..tenangkan pikiran huhuhuh

  • faith says:

    may whatever u wish will come true. pilih la ape yg ko nak buat. yg ko suka.

    mimpi tu kekadang ada yg kata kita mcm separa sedar. seolah olah roh kita yg sedang berjalan. sbb tu kekadang kalau kite berlari dlm mimpi, bila sedar kite kepenatan. sbb kita mengalami bende tu jugak ttp di alam yg berlainan. ntah ler. aku pun tatau nak explain camne. ehehehe. tp tk mustahil la ko nangis. berdoa je la agar bende tu tak jadi kenyataan. all the best.

    🙂

  • bard says:

    kalo ader willing semua leh jadik. Membuat sesuatu keputusan memang susah. Tapi biler kiter dah buat sesuatu keputusan dengan betul, u’ll gonna have this such feel good feeling. Tak kira susah maner pon cabaran yg ko nak tempuh tuh, atleast ko cuba.. supaya tak regret di kemudian hari :d

    serius banget gue…serius sih… 🙂

  • carrot says:

    mainan tido je tuh..

    insyaAllah.. tak de ape2 tuh..

  • ikoko says:

    ko buat solat istikhoroh la winter..

    ko rasa confused je.. ko buat… doa semoga kita didekatkan dengan perkara yang bleh mendatangkan kebaikan untuk diri kita dan masa depan kita.. dan semoga dijauhkan mende yang bleh buatkan natijah yang tak elok untuk diri kita, dan masa depan kita…

    nanti, lepas ko solat istikhoroh.. kalau hati ko cenderung / tergerak sesangat nak pilih satu keputusan tu.. ko pilih la yang tu.. maknanya Allah dorongkan kita supaya pilih keputusan yang satu tu…

    erm.. pasal mimpi tu.. memang ada benarnya kata faith tu… maybe ko ada fikirkan sesuatu yang tak abes.. maksud aku, dulu ko pernah fikirkan tentang sesuatu.. tapi ko tak abes fikir.. tu yang terbawa-bawa sampai mimpi .. sebab, apa yang kita mimpikan, ada rentetan ngan kehidupan kita ~ apa yang kita fikirkan..

    apa-apa pun, ko kena ingat.. mimpi tu mainan tidur.. syaitan pun bleh menyerupai seseorang bila dalam mimpi kita…. jadi, kau jangan ambik serious k..

    contoh :
    kalau ko mimpi … orang-orang dalam mimpi kau tu berkata-kata, tu selalunya syaitan durjana… tapi kalau ko mimpi jumpa rupa je.. maybe tu malaikat..

    aku tak banyak ilmu tentang perkara ni… jadi, kau minta ngan Allah k.. baca al-fatihah selalu pun dah cukup, agar ditunjuk jalan yang lurus.. bukan jalan yang dimurkaiNya..

  • winterwish says:

    @chidori, dem..ape jadah mimpi basah..ahahaha

    @faith, betul kot faith. ustad aku pun penah cakap, mase kite tido kekadang roh kite berjalan2 kan.

    @bard, semoga aku bole terus menghadapi cabaran tu..huhu

    @carrot, aku harap pun begitu 🙂

    @ikoko, thanks ikoko :”>

  • azmie says:

    takder basic dalam IT? aku rasa cam ko terer jerk…:d

  • winterwish says:

    @azmie, tak terer azmie.. sume aku try an error. kekadang aku sendiri pun tatau ape bende aku buat. huhu 😛

  • kariman says:

    btol la…mimpi basah tuh…takde bendernye…:)>-