Shunshet

Sunset di Putrajaya
 

Dulu mase aku buat assignment photography kat Terengganu, kiterang plan nak amik gamba sunset. Pakcik bard nih, die pelat “S” so kalau sebut sunset jadi shunshet.

“Along (bard) nak pegi amik gamba shunshet ke?” -katenye

“Ape shunshet² nih, SUNSET la” – ajuk bininye

Kiterang semua tergelak kat situ, sian die. Nak buat cammane kalau dah pelat “S” kan. Mesti shushah nak shebut shunshet :)) Sorry kalau ade yang terase, aku pun pelat gak, tapi aku pelat “R”. Cume sekarang nih dah kurang la pelat tu. Nak atasi pelat ni senang je, sebelum tido tetiap malam sebut A-Z banyak kali. Nanti lelame pelat tu makin kurang.

So petang tu punye la semangat cari pantai kat sane nak amik sunset, tunggu punye tunggu tak kuar² gak matehari. Sekali baru teringat mane ade sunset kat sane, sunrise ade la. Ceh buang mase je tunggu..ahaha.

Pagi tu, sebelum subuh lagi kiterang dah siap sedia nak kuar. Punyela sejuk time tu, gigil² tangan nak pegang camera. Nasib baik bawak tripod. Dapat la snap 2/3 gamba sunset yang sungguh tak lawa. Sebab mase tu macam mendung sikit, so matehari cam malu² nak keluar. Last² tak jadi amik gamba tu, kiterang amik gamba lain je untuk assignment tu.

Ari tu kiterang jumpe port best nak lepak sambil tengok tasik putrajaya yang disinari cahaya matahari petang. Lawa gile..rase macam bukan dekat Putrajaya je. So semalam kiterang lepak sane, siap beli bateri camera nak amik gamba. Lepak situ sampai azan Maghrib pastu terus balik. Sesaje je buang mase kat situ, nak pegi pantai jauh sangat. Tasik pun jadi la, asal ade air 😀

Aku ade tambah satu page untuk chord gitar lagu² anime. Kot la ade sesape yang nak main lagu anime kan. Best jugak per..huhu.

6 Comments

  1. woarghh… kat maner korang lepak tu.. habaq mai sket port tu kat mana.. bleh gak aku pi merendek nnt hohohoh >:)

    ps: letak la gravatar balik hepan..

Comments are closed.