Densha Otoko

Aku ade bace review pasal drama ni dekat site hisyam ari tu, sebelum tu pun ramai dah cakap drama ni lawak gile sebab kebanyakan scene die sungguh anime-ish. So lepas bace review kat berape site aku try la download 2/3 episod.. memang best cite ni. Sebab aku malas nak tulis panjang2, aku kopipaste je synopsis yang aku curik ni ๐Ÿ˜€

Adapted from the best selling book “Train Man,” this is the true life story of a geeky young man’s romance with a beautiful young lady. The book is based on actual messages posted on a huge internet discussion board in Japan. A million internet users followed the Train Man’s romance, giving him advices on how to impress the girl and take her out on dates. Train Man belongs in the so-called “Akiba-kei” category: a term that describes nerdy looking men who hang out at Akihabara (the famous electronics area in Tokyo) all day, who are obsessed with video games and computers.

After a long day working, Saori rides the train home only to be involved in an incident that would change her life. Inside the train, Saori is harassed by a heavily drunken man. When the drunk reaches to touch her face, a young man stands up and says, “S… stop that!”

The young man is 23-year old Tsuyoshi Yamada. He is the typical nerd obsessed with anime and computer games. He always hangs out in Akihabara, the electronics center in Tokyo. Tsuyoshi has no interest in fashion and other trends, and his age equals the number of years he hasn’t had a girlfriend. He works as a salesman at an employment agency but is always scolded by his boss.

The only things Tsuyoshi is usually interested in are anime and video games. But something about Saori’s beauty lit a fire in his heart, giving him courage. When he’s looking for words to apologize, Saori hands him her date planner. “I want to return a favor, so can you write down your address?” Tsuyoshi is taken back. He has been humiliated a thousand times by women, but never appreciated, especially from a beautiful woman like Saori. Saori has a sweet smile on her face as she watches Tsuyoshi write down his address with shaking hands

He has never had a girlfriend in the past and is at a loss about what to do. That is when he visits a huge internet discussion board for some help. Tsuyoshi immediately becomes the center of attention. Other computer freaks reply one after another. “Call her and say thanks!” “No, it’s better to keep it a memory.” Reading the heated discussion, Tsuyoshi is touched that so many people are supporting him even though they don’t know each other at all.

What happens when Saori finds out what the real Tsuyoshi is like? How will she react when she discovers she has become a heroine on an Internet site?

Intro Vids
Wah… so hard to put embed vids here.. I’ll update this post later.

Download?
Skrg ni paling latest episod 7, grab this dorama via bittorrent here

p/s – this post was actualy meant to test out a flash video player plugin for wordpress but the player will autoplay itself which is sooo annoying since there’s no option to disable that…*sigh*

26 Comments

  • azmie says:

    densha otoko? besh ker? gokusen pon x dpt tgk…cd rosak..waaa…

  • winterwish says:

    best banget… tunggu hisyam komen ape kater die, pasal aku pun bace dari blog die psal densha otoko ni.. huhu :d

  • Hisyam says:

    Densha Otoko viewership rating in Japan = 28%
    which might be the highest ever viewers for this century.
    Kalau aku tak silap the highest drama vieweship was Great Teacher Onizuka with 35%.
    So, I know you can’t go wrong while watching this drama ๐Ÿ™‚

  • ViZ says:

    aa..citer ni belum ada sub kan huhuhuhu

  • winterwish says:

    viz, ade sub. download dekat link yang aku kasi tu.

  • hadigan says:

    mmg best crt ni, sesuai aa utk otaku2 out there yg blom ade awek lagi hohoho.. update skit psl status drama ni- cerita ni baru je abis 2mggu lps kot, 11 episod semua, siap ade 3 lagi special episod, sub die pon dah kuar smp abis, respek gile subber die, hari ni kuar raw 1-2 hari pastu dah kuar sub, kalo nak toron (download dgn mggunakan torrent client) sila ke http://www.d-addicts.com , subtitles die carik kat forum kat situ.. slmt mlyn.. :d:)>-

  • faith says:

    aku tengah terhegeh hegeh donload. lambat tul. ahaha. aku dah la x sabar. ehehe. sabar sabar. hehehhee. apsal episod 1 pun lambat sgt nieh. ahahaha. tensen gue.

  • ejon says:

    epan.. burn pastu kasi aku time lepak kat putra :d

  • ViZ says:

    oo yer aku pun baru dpt info dari sahabatku yg baik hati utk download dan burnkan utk aku di belah utara sana hehehhe

  • Hisyam says:

    hadigan said:

    mmg best crt ni, sesuai aa utk otaku2 out there yg blom ade awek lagi hohoho.. update skit psl status drama ni- cerita ni baru je abis 2mggu lps kot, 11 episod semua, siap ade 3 lagi special episod, sub die pon dah kuar smp abis, respek gile subber die, hari ni kuar raw 1-2 hari pastu dah kuar sub, kalo nak toron (download dgn mggunakan torrent client) sila ke http://www.d-addicts.com , subtitles die carik kat forum kat situ.. slmt mlyn.. :d:)>-

    sape yg tak kisah dgn softsub boleh la get them from there. some people prefer hardsub. papehal pun aku dah tengok semua ๐Ÿ˜ก

  • winterwish says:

    hadigan said:

    mmg best crt ni, sesuai aa utk otaku2 out there yg blom ade awek lagi hohoho.. update skit psl status drama ni- cerita ni baru je abis 2mggu lps kot, 11 episod semua, siap ade 3 lagi special episod, sub die pon dah kuar smp abis, respek gile subber die, hari ni kuar raw 1-2 hari pastu dah kuar sub, kalo nak toron (download dgn mggunakan torrent client) sila ke http://www.d-addicts.com , subtitles die carik kat forum kat situ.. slmt mlyn.. :d:)>-

    hadigan!!!!…awak masuk blog saye ke..ahaha. thx for the comment ๐Ÿ™‚

    p.s – toron? lol terigat zaman skola dulu.. toron menoron.. lol ๐Ÿ˜€

    faith said:

    aku tengah terhegeh hegeh donload. lambat tul. ahaha. aku dah la x sabar. ehehe. sabar sabar. hehehhee. apsal episod 1 pun lambat sgt nieh. ahahaha. tensen gue.

    File die besar utk eps 1 tu, pasal tu lambat kot.

    ejon said:

    epan.. burn pastu kasi aku time lepak kat putra :d

    Nak burn pakai haper? dvd-rw aku dah kong ๐Ÿ™

    ViZ said:

    oo yer aku pun baru dpt info dari sahabatku yg baik hati utk download dan burnkan utk aku di belah utara sana hehehhe

    Sungguh baik sahabat mu itu ๐Ÿ˜›

    Hisyam, I wish I knew nihon-go like you do.. ๐Ÿ™ .. still stuck dekat ‘wa’ ‘ga’ ‘no’ ‘o’ dll ๐Ÿ˜›

  • Hisyam says:

    im not a pro myself, aku pegi class nihongo awal tahun nih, later end of this year most probably continue again..tapi dah lupa ๏ผˆ*ยดะ”`๏ผ‰๏พŠ๏ฝง๏พŠ๏ฝง

  • ejon says:

    ใฏใƒ”ใƒณใ‚ฏใƒชใƒœใƒณใ‚ญใƒฃใƒณใƒšใƒผใƒณใ‚’ๅฟœๆดใ—ใพใ™ใ€‚

  • winterwish says:

    hapinkuribonki? apekah???…

    brape lame ko dah blaja nihongo syam?

  • Hisyam says:

    ejon said:

    ใฏใƒ”ใƒณใ‚ฏใƒชใƒœใƒณใ‚ญใƒฃใƒณใƒšใƒผใƒณใ‚’ๅฟœๆดใ—ใพใ™ใ€‚

    pinku ribon kyampen wo ouen shimasu

    support pink ribbon campaign? errr???
    Hm, 25 days of intensive class. Beginner 1, Beginner 2, Intermediate 1. Everyday 4 hours of class, hohoho except weekends ler. Hopefully ada intensive class for intermediate 2 and 3 bila balik karang.

  • winterwish says:

    25 hari je? 4 x 25 =100hrs of class and you can watch dorama without subtitle?

    ๐Ÿ˜ฎ

  • ejon says:

    dorama tu doraemon kan:d/

  • Hisyam says:

    winterwish said:

    25 hari je? 4 x 25 =100hrs of class and you can watch dorama without subtitle?

    ๐Ÿ˜ฎ

    ๐Ÿ˜ฎ oh tidak. sub masih perlu. :-t

  • faith says:

    aku baru tgk 2 episod. hahaha. best best. mcm rasa aku je mamat tu. ahahaha.

  • winterwish says:

    Eh, abis ko cakap ko dah tengok abis? Bukan RAW ke yang baru di release.. or kat tempat ko dah ade dvd?

    faith said:

    aku baru tgk 2 episod. hahaha. best best. mcm rasa aku je mamat tu. ahahaha.

    Faith, ahaha lawak la mamat tu.

  • Hisyam says:

    winterwish said:
    Eh, abis ko cakap ko dah tengok abis? Bukan RAW ke yang baru di release.. or kat tempat ko dah ade dvd?

    hehe, yup RAW but ada subtitle jugak but kena download asing. it’s in SRT, pakai media player classic.

  • winterwish says:

    haaa ade ke? kat mane ko dapat srt die? aa ๐Ÿ˜€ [-o<

  • winterwish says:

    Hisyam said:

    Jangan click [-x %-(~X(

    huhu.. thanks ๐Ÿ™‚

  • faith says:

    oh apa, dah ada yg sampai abis? sumer skali berapa episod? aku tgh berusaha ngan giat nieh tuk donload. tp streamyx aku ni taknak berusaha bersungguh sungguh. ahahaha.

    a’ah winter. mamat tu mmg lawak. ahahaha. aku suka masa part sumer org kata kitaaa kitaaaaa. ehehehe.

  • winterwish says:

    sume skali 11 kot. kalau ko masuk site d-addict (click link yang hisyam kasi tu) ko leh download RAW and download file subtitle(SRT) asing2. Lambat sangat nak tunggu fansub release ๐Ÿ˜›

    kitaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ๐Ÿ˜€