My to-do list

Setiap orang mesti ade impian or cita2 nak buat something yang memang dah lame mereka impikan. Kalau nak list sume to-do list aku memang tak cukup nak scroll nanti πŸ˜› So marila share to-do list korang..

In random order

  • Nak jadi lebih baik, lebih taat kepada Allah dan ibubapa πŸ™‚
  • Nak mahirkan skill bermain alat music, sebab aku suke music. Sekarang still belajar gitar, tu pun masih basic, susah nak belajar sorang2 kan. Nak try main piano pulak nanti.
  • Nak mahirkan bahasa Jepun sampai tengok dorama tanpa subtitle, aku tau basic je. Hiragana/Katakana pun tak lepas lagi, inikan pula kanji.
  • Nak beli hset Nokia 6670, handset 6600 aku kene curi dulu.. sekarang pakai butterfly je dulu
  • Nak beli dvd-rw baru, yang ni dah kong πŸ™
  • Nak bukak CC dengan abang ipar aku, nanti bole buat skali service repair pc/webdesign/kelas komputer dll
  • Nak melawat Jepun or maybe duduk sane 2/3 tahun
  • Nak turunkan berat badan πŸ˜€ (harap2 pose ni turun ler yek)
  • Nak belajar programming PHP/Mysql
  • ….
  • ….
  • ….
  • ….
  • Nak pegi sahor :D.. selamat bersahor semua πŸ™‚

Share la list korang.. tak kire betapa simple pun aku harap korang akan berjaya mencapainya satu hari nanti..InsyaAllah πŸ™‚

Update
Check out the gallery, I’ve uploaded 90+ School Rumble Wallpaper and some others. Stay tuned for more high quality anime walls πŸ™‚

Update 2
Aku ade lagi satu wp.com invite.. apesal eh?

24 Comments

  1. to do list

    ~ konsisten trus … asek tak konsisten jek webbing nih.. haiyo haiyooo…

    ~ nak cari duit… tapi mana nak cari? #-o

    ~ nak listkan lagi tp nanti lah.. hik hik hikkk…

    :)>-

  2. ni my list
    1. dapat A for my chemistry
    2. dapat A for my biology
    3. at least dapat band 8 for my english (i’m dreaming.. hahaha) :-”
    4. dapat A for my maths
    5. dapat A for my business studies
    6. dapat terbang ke benua lain sambong blaja
    7. dapat 3 psg baju raya taun ni
    8. dalam ms sebulan ni dh pandai buat chocolate cake
    9. nk pandai msk spaghetti mcm mak aida buat
    10. nak kasik mak ayah senyum manis bila dpt result AS nanti

    hahahahah

  3. to do list…

    :d nak kasi pas dulu aku nyer final project dulu…adus…banyak plak..
    :”> cari awek…
    :d/ raye puas2…sebab,pas raye dah final exam..
    :-” nak blajar blogging,web design,grafik,flash…aku amik landscape,takde kene mengena ngan semua nie… :((
    /:) nak beli pc,pasang streamyx…aku pakai lattop,kalo nak on 24/7 takut meletop je… :)>-

    cukup laa dulu…esok2 plak…org lain lagi…hehheehe

  4. to go to do list

    πŸ™‚ Buat Kenduri Perpisahan Mesir 18th Oktober 2005
    πŸ™‚ Balik Malaysia On 29th Oktober 2005
    πŸ™‚ Sebelum Balik Nak Amik Seberapa Banyak Sanad Hadis Yang sampai Pada Nabi s.a.w
    :d Nak pi Ziarah Maqam Saiyyduna Hussain Banyak Kali , Insyaallah
    :d Ziarah Maqam Imam Syafie Di Haiyyu Shafie, Cairo – Imam Mazhab Kita

    dll :d/ :)>-

  5. 8-| ipod selai
    8-| digital slr
    8-| nak jadik lebih pandai dalam bidang creativeΒ² nih
    8-| Nak jadi jahat tp baik sebenarnya 😐
    8-| sekali sekala nak hamek ati mak ayah
    :-w Nak grad!!!!!

  6. turn aku lak..

    :d nak lebih kenal ngan diri sendiri, tau kelebihan diri.. sebab selama ni asyik belek kekurangan je…nak lebih keyakinan diri, berani, tegas pendirian,wanna be a good leader

    :d nak lebih dekatkan diri dgn Allah s.w.t ~ dikuatkan iman – sama cam “kakak”

    :d nak keje tetap~keje kerajaan

    :d sebuah kereta .. kelisa : sekurang-kurangnya.. myVi : target :d/

    :d Canon EOS Digital Rebel (digital SLR) sama cam “abah” nye wish..

  7. G said:

    to do list…

    :d nak kasi pas dulu aku nyer final project dulu…adus…banyak plak..
    :”> cari awek…
    :d/ raye puas2…sebab,pas raye dah final exam..
    :-” nak blajar blogging,web design,grafik,flash…aku amik landscape,takde kene mengena ngan semua nie… :((
    /:) nak beli pc,pasang streamyx…aku pakai lattop,kalo nak on 24/7 takut meletop je… :)>-

    cukup laa dulu…esok2 plak…org lain lagi…hehheehe

    cari awek? semoga berjaya πŸ˜›

    web design eh.. aku amik Virtual Reality, pun tade kene mengena ngan web design tapi maybe sebab minat aku nak try pegi kearah tu.

    Nian said:

    to go to do list

    πŸ™‚ Buat Kenduri Perpisahan Mesir 18th Oktober 2005
    πŸ™‚ Balik Malaysia On 29th Oktober 2005
    πŸ™‚ Sebelum Balik Nak Amik Seberapa Banyak Sanad Hadis Yang sampai Pada Nabi s.a.w
    :d Nak pi Ziarah Maqam Saiyyduna Hussain Banyak Kali , Insyaallah
    :d Ziarah Maqam Imam Syafie Di Haiyyu Shafie, Cairo – Imam Mazhab Kita

    dll :d/ :)>-

    InsyaAllah nian semoga semua hajat ko tercapai, selamat sampai di M’sia πŸ™‚

    abah said:

    8-| ipod selai
    8-| digital slr
    8-| nak jadik lebih pandai dalam bidang creativeΒ² nih
    8-| Nak jadi jahat tp baik sebenarnya 😐
    8-| sekali sekala nak hamek ati mak ayah
    :-w Nak grad!!!!!

    Bukan ko memang dah jahat ke? ahahahahahha.. nak beli iPod mari la keje πŸ˜€

    nak grad 😐 … aku kalau bole nak jadi student selamenye..

    ikoko said:

    turn aku lak..

    :d nak lebih kenal ngan diri sendiri, tau kelebihan diri.. sebab selama ni asyik belek kekurangan je…nak lebih keyakinan diri, berani, tegas pendirian,wanna be a good leader

    :d nak lebih dekatkan diri dgn Allah s.w.t ~ dikuatkan iman – sama cam “kakak”

    :d nak keje tetap~keje kerajaan

    :d sebuah kereta .. kelisa : sekurang-kurangnya.. myVi : target :d/

    :d Canon EOS Digital Rebel (digital SLR) sama cam “abah” nye wish..

    setiap orang ade kekurangan dan kelebihan memasing kan ikoko-chan πŸ™‚ semoga ko berjaya mencapai matlamat ko satu hari nanti.

  8. my to do list2:

    ~:> nak terer linux
    ~:> nak buat sendrik distro
    ~:> nak jadi tenaga pengajar linux
    ~:> menjadikan linux sesuatu yg diharapkan

    dan |-) |-) |-)

  9. My nak list are:
    – jd budak baik
    – jd budak rajin
    – jd budak supan
    – jd budak baik
    – jd budak yg di belanja selalu
    – jd budak baik

    oh, apa aku taip ni. ahahaha. tp lebe kurang camtu la. yg 2nd last tu penting. minta perhatian tuan punya blog ini ye. :d

  10. ejon said:

    my to do list2:

    ~:> nak terer linux
    ~:> nak buat sendrik distro
    ~:> nak jadi tenaga pengajar linux
    ~:> menjadikan linux sesuatu yg diharapkan

    dan |-) |-) |-)

    tak abis2 ngan linux budak ni 😐

    faith said:

    My nak list are:
    – jd budak baik
    – jd budak rajin
    – jd budak supan
    – jd budak baik
    – jd budak yg di belanja selalu
    – jd budak baik

    oh, apa aku taip ni. ahahaha. tp lebe kurang camtu la. yg 2nd last tu penting. minta perhatian tuan punya blog ini ye. :d

    yg second last tu aku tak tahan.. ahahahhahahaah.. :))

  11. haha poyo ye list faith

    my to-do list utk sebulan ni (2 minggu posa+2 minggu raya)
    – nk khatam quran
    – nk cari lailaturqadr
    – nk kemas rumah
    – nk buat budget raya (duit raya, duit minyak, duit roadtax/insuran keta, duit tol)
    – nk beli kabinet tv
    – nk beli baju melayu dia
    – nk beli kuih raya (ke?)

    aa tu je kut tuk masa ni πŸ˜€

  12. to-do-list aku dihapdet setiap bulan kat blog aku tu hah.. ko ade check x? aku mls nak ltk cni.. ko rajin ko tgk kat sane ek? hehehe ;;) :-“

  13. da

    winterwish said:

    viz seronok la dapat beraya bersama si-‘die’.. ehehhe.. aku ni bile la nak bedue..ahahahah

    aku pun nk guna func reply nih hehe
    dlm seronok sedey gak sbb thn ni mlm raya aku di bangi πŸ™

Comments are closed.