Extensible

Extensible – ex路ten路si路ble
adj.

  1. Capable of being extended or protruded: an extensible tongue; extensible tables.
  2. Computer Science. Of or relating to a programming language or a system that can be modified by changing or adding features.

Ahh.. the ability to extend something by adding features is great don’t you think. Aku suke both Opera and Firefox tapi aku pilih Firefox sebab ade hundreds of plugin that I can use to enhance my browsing experience. Aku pilih Azureus over Bitcomet or any other bittorrent client out there since Azureus ade plugin yang best macam auto-speed and RSS parser. Aku pilih Nokia symbian phone over Motorola or any other brand sebab bole install software and game yang best dalam tu. Aku pilih WordPress over Moveable Type or any other blogging tool sebab ade tons of plugins and themes for me to choose.

Am I right?

29 Comments

  • azmie says:

    aku laks…

    pilih bitcomet over azureus bcoz azureus tuh byk sgt makan memory
    pilih firefox over IE or other browser bcoz…suka ati aku ler! 馃槢
    pilih nokia over other brand phones bcoz nokia ler paling byk support applications games etx…:d

  • ejon says:

    aku begitu jua..

    aku pilih bitcomet pasal kalo pakai azureus pc aku stret hang.
    aku takbleh pilih nokia atau motorala pasal takde duit pon nak pilih2.. pakai je apa yg ade..

    setiap org memiliki citarasa dan pendapat yg berlainan..
    oleh itu.. kecantikan adalah hak milik setiap insan :)>-

  • chidori says:

    sumer browser aku pakai, sumer bittorrent client aku tibai, sumer jenis tepon aku rembat kalo ada duit….. pakai je bila rasa nak pakai yeahhh :)>-

  • faith says:

    yes adik hepan, u are absolutely RIGHT

    aku pilih azureus sebab adik hepan yg rekemen dulu. aku pilih firefox sebab adik hepan yg beriye suruh aku download firefox yg latest version. aku suka nokia seperti yg adik hepan katakan.

    ini semua sebab adalah pilihan yg betul because adik hepan say so. ehehehe.

  • ViZ says:

    waa..fanatiknya dia ngan adik hepan dia hahaha

    bab torrent tatau sbb aku tak penah guna..eh penah tp tak dpt donlod haha
    bab firefox ni direkomen oleh epan dan husband gak la tp lps dgr seminar PC security tu aku tau pilihan mozilla yg terbaik utk browse internet cuma bab extendable n tambah plugin tu tatau le heh
    nokia plak..aa..dah ada org offer free..guna je la hahah

    tp mmg la yg extensible adalah pilihan mereka yg bijak heh heh
    cth mudah..ayam goreng yg tak abeh boleh di extendkan ke esok jadik ayam masak merah plak heheh

  • winterwish says:

    azmie said:

    aku laks…

    pilih bitcomet over azureus bcoz azureus tuh byk sgt makan memory
    pilih firefox over IE or other browser bcoz…suka ati aku ler! 馃槢
    pilih nokia over other brand phones bcoz nokia ler paling byk support applications games etx…:d

    kalau nak lagi ringan pakai http://www.utorrent.com/ 馃榾

    ejon said:

    aku begitu jua..

    aku pilih bitcomet pasal kalo pakai azureus pc aku stret hang.
    aku takbleh pilih nokia atau motorala pasal takde duit pon nak pilih2.. pakai je apa yg ade..

    setiap org memiliki citarasa dan pendapat yg berlainan..
    oleh itu.. kecantikan adalah hak milik setiap insan :)>-

    rujuk link yang aku kasi azmie tu, client tu sangat ringan. lagi ringan dari winamp.

    chidori said:

    sumer browser aku pakai, sumer bittorrent client aku tibai, sumer jenis tepon aku rembat kalo ada duit….. pakai je bila rasa nak pakai yeahhh :)>-

    ohoo.. sume hang rembat, tade taste ke.. huhuh.

    faith said:

    yes adik hepan, u are absolutely RIGHT

    aku pilih azureus sebab adik hepan yg rekemen dulu. aku pilih firefox sebab adik hepan yg beriye suruh aku download firefox yg latest version. aku suka nokia seperti yg adik hepan katakan.

    ini semua sebab adalah pilihan yg betul because adik hepan say so. ehehehe.

    eheh.. faith itu sume untuk kebaikan ko jugak 馃榾

    Viz, ayam yang diextend? lol lol :))

  • azmie says:

    besh laks function reply mengreply nih…nak try ler gaks…;)

  • winterwish says:

    ehehe try jgn tak try 馃榾

  • a.k says:

    aku pakai firefox sbb kid yang beriya suh pakai, aku pakai shareaza sbb kid yg rekomen… aku pakai gmail sbb kid yg introduce & invite aku (siap registerkan tu huhu terharuuu~).. aku tukar ke wordpress pun sbb kid pakai wordpress… aku layan naruto sampai ter-addicted other than anime lain pun sbb kid yg suh tgk, aku tgk starwars LOTR matrix harrypotter sbb kid yg paksa suh try tgk last虏 aku ter-suka skali huhu, aku tgk Advent Children pun sbb kid kate besh (mmg besh pun!), aku suka Man Utd sbb kid pn fanat Man Utd.. Pendek kata ape eh? ade kaitan ke komen aku ngan entry ko hepan?? maap la klo silap komen… hahahaha! alalalala~ :-“

  • ejon says:

    aku dah pakai function reply..

    lalu hepan berkata : “wark.. tiroo” ;))

  • Hisyam says:

    1. aku pilih azureus sebab ada ability untuk letak password kalau ada orang nak bukak azeureus aku :-$
    2. aku pilih firefox over IE and Opera sebab browser ni ikut standard coding. Browser lain cam cipet susah tul nak validate. and tabbed browsing and extensions.
    3. aku pilih nokia sebab, erm…sebenarnye aku nak beli sony ericsson ~X(
    4. aku pilih ipod sebab menu dia senang nak navigate and tak banyak buttons.

  • Hisyam says:

    Hisyam said:

    1. aku pilih azureus sebab ada ability untuk letak password kalau ada orang nak bukak azeureus aku :-$
    2. aku pilih firefox over IE and Opera sebab browser ni ikut standard coding. Browser lain cam cipet susah tul nak validate. and tabbed browsing and extensions.
    3. aku pilih nokia sebab, erm…sebenarnye aku nak beli sony ericsson ~X(
    4. aku pilih ipod sebab menu dia senang nak navigate and tak banyak buttons.

    5. aku pilih wordpress over movabletype sebab dia generate your page ‘on-the-fly’ bukan macam MT ke asyik rebuild rebuild, bangang tul. dah la limited to 1 author je utk free version. nak tambah kena banyar mahal gila babeng. lepas tu hosting kecoh ar sebab pakai byk resource sebab asik rebuild je keje.

  • winterwish says:

    a.k said:

    aku pakai firefox sbb kid yang beriya suh pakai, aku pakai shareaza sbb kid yg rekomen… aku pakai gmail sbb kid yg introduce & invite aku (siap registerkan tu huhu terharuuu~).. aku tukar ke wordpress pun sbb kid pakai wordpress… aku layan naruto sampai ter-addicted other than anime lain pun sbb kid yg suh tgk, aku tgk starwars LOTR matrix harrypotter sbb kid yg paksa suh try tgk last虏 aku ter-suka skali huhu, aku tgk Advent Children pun sbb kid kate besh (mmg besh pun!), aku suka Man Utd sbb kid pn fanat Man Utd.. Pendek kata ape eh? ade kaitan ke komen aku ngan entry ko hepan?? maap la klo silap komen… hahahaha! alalalala~ :-“

    agak lari dari perbincangan asal tapi apekan daya.. sume orang sudah off topic.. lol 馃榾

    ejon said:

    aku dah pakai function reply..

    lalu hepan berkata : “wark.. tiroo” ;))

    Tu yang malas letak plugin-used ni..ahahahah :))

    Hisyam said:

    1. aku pilih azureus sebab ada ability untuk letak password kalau ada orang nak bukak azeureus aku :-$
    2. aku pilih firefox over IE and Opera sebab browser ni ikut standard coding. Browser lain cam cipet susah tul nak validate. and tabbed browsing and extensions.
    3. aku pilih nokia sebab, erm…sebenarnye aku nak beli sony ericsson ~X(
    4. aku pilih ipod sebab menu dia senang nak navigate and tak banyak buttons.

    Huhu tu pun antara sebab utama aku pilih azureus, tade la adik aku sesuke hati tengok ape yang aku tgh donload.. hohohoho >:)

    Ipod ka.. haih.. bile la aku nak beli ni..

  • korokmu says:

    Aku pakai ape saje yang ade dekat komputer orang, sebab aku takde komputer. Kalo komputer tu ade IE, pakai IE. ade firefox pakai firefox. Kalo ade BitLord pakai bitlord, kalo takde pakai Bit Tornado

    flex路i路ble
    adj.

    1. a. Capable of being bent or flexed; pliable.
    b. Capable of being bent repeatedly without injury or damage.
    2. Susceptible to influence or persuasion; tractable.
    3. Responsive to change; adaptable: a flexible schedule.

  • Hisyam says:

    hehe korokmu, memang bagus jadi cam ko ni, apa pun bole. tak cerewet :)>-

  • winterwish says:

    yeye sungguh flexible 馃榾

  • Hisyam says:

    Multiple simultaneous downloads
    Smart bandwidth usage
    File level priorities
    Configurable bandwidth scheduling
    Global and per-torrent speed limiting
    Quickly resumes interrupted transfers
    UPnP support (WinXP only)
    Supports popular protocol extensions
    Localized to different languages
    Typical memory use less than 4 MB
    Incredibly small: 96 KB

    pergh!!! azureus makan 100mb -_-“

  • Hisyam says:

    Hisyam said:

    Multiple simultaneous downloads
    Smart bandwidth usage
    File level priorities
    Configurable bandwidth scheduling
    Global and per-torrent speed limiting
    Quickly resumes interrupted transfers
    UPnP support (WinXP only)
    Supports popular protocol extensions
    Localized to different languages
    Typical memory use less than 4 MB
    Incredibly small: 96 KB

    pergh!!! azureus makan 100mb -_-”
    ops…lupa nak bagitau
    ;)) http://www.utorrent.com/

  • winterwish says:

    aku dah pakai client ni, ringan memang ringan tapi function limited. azuerus aku makan 30+mb je. tade sampai 100mb.. :d

  • azmie says:

    sejuknyer hari ini…

  • emptyspace says:

    skang tgh musim demam.. 2 ari demam gi la klinik elak denggi.. :)>-

    aku pakai bitcomet sbb tak berat.. sbb aku tau download je.. tak kesah laju ke lambat.. :d, aku pakai firefox sbb dah terbiase gune firefox.. aku pakai EE sebab ia boleh ubah interface secara keseluruhan lain daripada yang lain

  • winterwish says:

    Dah sihat sikit, makan ubat mak aku (die pun demam skali 馃槢 )

    ape EE?

  • Hisyam says:

    winterwish said:

    Dah sihat sikit, makan ubat mak aku (die pun demam skali 馃槢 )

    ape EE?

    expression engine = 99 bucks

  • winterwish says:

    mahai 99 bucks.. EE tu macam pMachine ke?

  • abah says:

    Aku pilih Nokia symbian phone over Motorola or …. – hepan

    naper macam perli ajer…:-w taula..taleh donlod game but wut the heck..aku tak batak game ponn:)>-

  • winterwish says:

    tade memory card 馃槓

  • zikri says:

    Aku lak,

    Pakai cpu intel tapi nak Amd , sebab bapak aku yang beli ..!@#$;)