My “vacation” end here…

Registered Course
 

Assalamualaikum minna..

Setelah ‘bercuti’ selama dekat 5 bulan, esok aku kembali menjadi pelajar MMU yang baik normal. Setelah berbincang dengan pihak finance MMU, encik Fadil (femes encik Fadil dengan bebudak yang selalu kene bar exam..lol) bersetuju untuk unbarkan aku dengan syarat aku kene bayar around RM5K untuk sambung blajar kat MMU. Nak mintak kurang lagi tak bole sebab hutang aku ngan MMU ni bole tahan besar dier (hint : lepas la kancil selai..lol) So I called my mom and she said OK. I was like..what the.. thinking how the hell they gonna get that much around 2 weeks. Malas nak pikir banyak I just agreed but there’s a catch.. before final exam sem depan, aku kene bayar lagi RM2K. Mak aku cakap 2K tu cari sendiri.. ahahah. mati la mane nak carik 2K dalam mase 2 bulan.

So here’s the plan, since sem depan aku amik 1 subject je..or maybe 2 kalau aku amik language (japanese) banyak la mase untuk aku keje part time dekat memane. So, in 2 month I have to collect around 1K and the rest tu aku pow la my sis ke, my mom ke.. ahaha. Tak kisah la, at least aku bole sambung belajar balik dekat MMU. Syukur Alhamdullilah..

So apesal aku lame tak update? Pasal sibuk dengan MMU and PTPTN. Lagipun aku macam takde mood nak tulis ape2 sebab risau pasal yuran MMU aku tu. Sesape kaye tu mai la donate selai due.. ahahahah.

Bercakap pasal duit ni, tahun ni aku dapat duit raye lagi..ingat tak dapat dah. Walaupun aku tak balik kampung psal kene jaga adik aku yang nak amik SPM tu, makcik aku pass kan angpow kat mak aku. My sis pun ade kasi sikit psal die dah keje..ngeee.. 😀 Ade la sikit, lepas ronggeng2 tengok wayang. Banyak duit raya ke korang dapat?

24 Comments

  • a.k says:

    wehh.. ko ptptn eh? dah tu asal ko ade prob ngan yuran MMU tu? konpius la aku .. huhuhu 8-|

    pasal det ghaye nak kabo kat ko yg aku dpt la jugak… kalah duit ghaye abah… muahahaha!! (gelak kerek) :d/

  • azmie says:

    maybe dier ader reseat exams or subjects kot…maner der free sumer tuh…cam amik fresh new subjects ler gak…

  • winterwish says:

    a.k said:

    wehh.. ko ptptn eh? dah tu asal ko ade prob ngan yuran MMU tu? konpius la aku .. huhuhu 8-|

    pasal det ghaye nak kabo kat ko yg aku dpt la jugak… kalah duit ghaye abah… muahahaha!! (gelak kerek) :d/

    ngee… tak budget pun ko nak tanye pasal tu.. lol.

    azmie said:

    maybe dier ader reseat exams or subjects kot…maner der free sumer tuh…cam amik fresh new subjects ler gak…

    tade reseat.. aku register, tapi 1/2 sem aku drop balik.. lol. ade la dalam 3 subject camtu, and ptptn aku dapat sikit. tak cukup pun nak bayar yuran MMU.

  • azmie says:

    ic…sorry jgn mare ek…:P awat laks ptptn bayo sket? jumlah tak ikut overall dlm program yg ko amek ker?

  • ikoko says:

    ko keje pam minyak ar winter.. :d tapi make sure jgn ganggu ko nye hari yang ada kuliah..

    ~just a suggestion~

  • mr.eims says:

    wah…
    bestnye dapat duit raya lagi.. :p

    ako bukan setakat xdapat $ raya.. kene bagi lagi.. huhu~

  • winterwish says:

    erm.. kalau ikut aggrement kurang 3k. lagipun dulu MMU terus potong yuran, tapi ari tu die kasi kat student dulu duit ptptn. kite ni manusia kan.. kalau dapat duit buat ape lagi.. lol. aku terpakai sikit duit tu.. tu yang cam short kat yuran. 😀

  • winterwish says:

    ikoko said:

    ko keje pam minyak ar winter.. :d tapi make sure jgn ganggu ko nye hari yang ada kuliah..

    ~just a suggestion~

    ehehe.. aku nak mintak kat alamandanda putrajaya kot. byk keje situ, tapi kene mintak awal pasal lepas bebudak SPM abis sure ramai g mintak keje part time.

    mr.eims said:

    wah…
    bestnye dapat duit raya lagi.. :p

    ako bukan setakat xdapat $ raya.. kene bagi lagi.. huhu~

    ko dah keje kene la kasik duit raye.. ahaha. err.. ko dah berumah tangga ke?

  • abah says:

    pasal det ghaye nak kabo kat ko yg aku dpt la jugak… kalah duit ghaye abah… muahahaha!! (gelak kerek) :d/

    Woarghkkkk! Aniey sungguh berbangga! Huhuhuhu taper! taper! abah redha…larik2…det raya? Rm 222.20 😐 ko? larikkk…..

    P/S: ko delete post yang atas tuh. tersalah plak 😐

  • faith says:

    sama la. aku pun ada kes ngan yuran aku. rasanya result aku sem ni kene tahan. adoi la. mana nak korek duit ni. ahahahaha. buleh jadi gile la gue.

    duit raya aku tahun ni cuma rm20. sikit kaaan? ahahahaha.

  • ViZ says:

    aa..aku pun ada dpt duit raya rm2 kut..haha…nenek sedara hubby kasik..dia main kasik je kat sesapa yg salam aah..huhu
    duit guna byr tol je la hehe

    keje kat alamanda? a n w ke? hehe…terasa mau makan situ lagi lah…heee float dia tak menahan…

  • deney says:

    :-” errr.. berusahalah!!

  • winterwish says:

    faith said:

    sama la. aku pun ada kes ngan yuran aku. rasanya result aku sem ni kene tahan. adoi la. mana nak korek duit ni. ahahahaha. buleh jadi gile la gue.

    duit raya aku tahun ni cuma rm20. sikit kaaan? ahahahaha.

    kene tahan ke.. lol. “there is still hope” – bak kate si Aragon tu. So berusahalah 😀

    ViZ said:

    aa..aku pun ada dpt duit raya rm2 kut..haha…nenek sedara hubby kasik..dia main kasik je kat sesapa yg salam aah..huhu
    duit guna byr tol je la hehe

    keje kat alamanda? a n w ke? hehe…terasa mau makan situ lagi lah…heee float dia tak menahan…

    lepas dah tol RM2 tu. takpun parking.. ahah.

    deney said:

    :-” errr.. berusahalah!!

    Oh.. tq deney 🙂

  • azmie says:

    duit raye aku rm500! hahaha…bapak aku bagi…:-“

  • a.k says:

    owhh… tu r ko ni winter, dpt duit ptptn tu g la bayo duluk… kan skang dah sesak napas…. nak blaja jimat2 duit tu meh tanye aku… muahahahahahaa!! :)>-

    to abah: alaaa… aku lebey bape puluh je dr ko sbenarnye… ngeh ngeh~ :-“

  • G says:

    banyaknyer duit raye…aku dapat 60 inggit je…pakcik aku bagai…mak ayah aku tak pernah bagi pun :d

  • azmie says:

    actually more like “bonus”…aku keje ngan bapak aku ler…;)

  • ViZ says:

    ahahah teringat aku zaman budak kecik lawan sape paling byk dapat duit raya ngan adik bradik…tp seingat aku sama je…sbb kitorang beraya kat umah yg makpak bawak je la..jadi jumlah yg dpt sama je la hahah
    *dulu dpt beratus gak le huhuhu

  • winterwish says:

    azmie said:

    duit raye aku rm500! hahaha…bapak aku bagi…:-“

    ko keje ngan bapak ko bleh la.. ahahahha.

    a.k said:

    owhh… tu r ko ni winter, dpt duit ptptn tu g la bayo duluk… kan skang dah sesak napas…. nak blaja jimat2 duit tu meh tanye aku… muahahahahahaa!! :)>-

    to abah: alaaa… aku lebey bape puluh je dr ko sbenarnye… ngeh ngeh~ :-“

    ahaha.. pc aku rosak time dapat ptptn tu.. so ape lagi.. lol 😀

    G said:

    banyaknyer duit raye…aku dapat 60 inggit je…pakcik aku bagai…mak ayah aku tak pernah bagi pun :d

    G, ok ape dapat duit raye. At least dapat lagi 😀

    ViZ said:

    ahahah teringat aku zaman budak kecik lawan sape paling byk dapat duit raya ngan adik bradik…tp seingat aku sama je…sbb kitorang beraya kat umah yg makpak bawak je la..jadi jumlah yg dpt sama je la hahah
    *dulu dpt beratus gak le huhuhu

    viz, kene pegi rumah lain la cari duit raye.. lol. cam ‘keje’ part time plak 😀

  • azmie says:

    aku keje ngan bapak ko? eh apo kono ko eh jang? ehehe…

  • winterwish says:

    azmie said:

    aku keje ngan bapak ko? eh apo kono ko eh jang? ehehe…

    ehhh salah tulis. lol.. malu tau.. :))

    :”>

    p/s – dah betulkan 😛

  • azmie says:

    ahaha…typo error maa…no hal…:d/

  • kamjat says:

    aku kalo ikut mema xdpt duit raya,tp aku yang mintak ngan akak,abg,akak ipar,abg ipar,mak ngan ayah aku,aku mintak dr pg sampai petang,last2dapat la,lepas budget bulan nie..hehe

    ape..?? kje stesen minyak..wakakakaka…

  • winterwish says:

    azmie said:

    ahaha…typo error maa…no hal…:d/

    ngee.. 😀

    kamjat said:

    aku kalo ikut mema xdpt duit raya,tp aku yang mintak ngan akak,abg,akak ipar,abg ipar,mak ngan ayah aku,aku mintak dr pg sampai petang,last2dapat la,lepas budget bulan nie..hehe

    ape..?? kje stesen minyak..wakakakaka…

    pow abah aku dapat rm50.. huhuhu.

    tak keje lagi ah.. susah nak carik part time, sume nak full time.