Oro?

Sebenar benarnye aku tersangat la malas nak update ni, tapi dah rase macam sengal je dok tengok entry sekeping ayat tu je so terpaksa la merajinkan diri yang sememangnye malas ni. Apepun masuk minggu ni dah 2 minggu aku start belajar bahasa Jepon. So far ok la, even aku still tengok hiragana table tu pasal tak abis hafal lagi semua. Minggu depan ade quiz, takut pun ade gak pasal rase macam tak sempat nak hafal sume chara tu. Katakana memang tak sentuh lagi.. ahahaha..

Minggu lepas siap pegi carefour cari buku kotak2 yang besar tu.. alaa yang korang pakai tulis A B C time darjah satu tu. Bersemangat sungguh nak study Jepon ni. Sensei aku sorang dah masuk spital pasal mengandung, so tinggal la sorang yang pure Nihon – jin (japanese) ajar kiterang.. terkial2 die nak cakap english, die terpakse buat lakonan kalau tatau nak sebut cammane. Lawak sungguh sensei tu. Die muda lagi, around 23/25 years old kot, muke dah ade iras2 si Mawi tu, tambah mate sepet sikit, kulit cerah.. ha camtu la rupe die.. ahahah.

Aku skrg tengah tengok Rurouni Kenshin TV, tengah marathon 95 episode.. baru abis download semalam. Best jugak citer ni, slalu tgk kat AXN cam bodo je dub english, dah la ulang sampai seratus kali.. hampeh btol.

Erm.. tu je kot, nak up gamba tapi kat hset si Bard plak (maklum la, orang tade hset canggih2 ni kan.. lalalala) 😛

p/s – Sesi melawat blog aku terpaksa dikurangkan kepada seminggu sekali, so kalau aku tak masuk blog korang tu.. pepaham la kan, dulu tade kelas, banyak mase lapang.. la ni dah busy plak..ehehe.. gomen ne~

14 Comments

  1. la tak penah tgk rurouni kenshin yg bahasa jepunnye ke
    mmg lagi masyuk dr yg dah alih bahasa tu (actually memana anime pun camtu hehe)
    citer ni mmg meletup kat mmu time aku 2nd yr dulu heheh
    masa tu baru kenai intranet dan sumer org berlumba lumba nk share file
    dan aku penah layan dalam 5-10 episode skali arung tak tido malam ngan tinger sumbat ngan earphone (kasik dgr jelas itu nihongo haha)
    esoknya pi sunway piramid aku dgr sumer org sekeliling aku ckp jepun hahaha

  2. azmie said:

    aku pk nak try download one piece laks…from the beginning! tak tgk lagi citer tu sebenonyer….:d/

    elok gak tu, bleh share ngan aku nanti.. lol..

    ViZ said:

    la tak penah tgk rurouni kenshin yg bahasa jepunnye ke
    mmg lagi masyuk dr yg dah alih bahasa tu (actually memana anime pun camtu hehe)
    citer ni mmg meletup kat mmu time aku 2nd yr dulu heheh
    masa tu baru kenai intranet dan sumer org berlumba lumba nk share file
    dan aku penah layan dalam 5-10 episode skali arung tak tido malam ngan tinger sumbat ngan earphone (kasik dgr jelas itu nihongo haha)
    esoknya pi sunway piramid aku dgr sumer org sekeliling aku ckp jepun hahaha

    aku pun dah lame gak tgk kenshi ni actualy, time tak abis dulu and terpaksa delete balik (around 75 eps) pasal tak muat hardisk utk assignment 😀 (time tu tade lagi dvd writer)

    Ahahha tgk pakai headphone camtu la jadi :))

    faith said:

    apaaaaaaaaaa? sensei ko tu muda lagi rupanya. dah tu muka cam mawi dan bermata sepeeet?

    erm.. entah la, rambut pun same style mawi.. muke lain sikit kot.. lol

  3. 8-| malas katakan malas…

    Aaaaaaaaa akhirnyer berupdate jugak…nak gambar? dalam pc aku kat umah…bebudak umah aku bawak kehulu kehilir thumb drive…:-w

  4. yerooo!! aku pn baru start klas… disaster gak ar sem ni.. So mcm tak menyempat sume… Ni pn terpaksa curi mase g blog ko…. terharu tak?? huahuahuahuaa…. Aku tgh bz layan game The Sims sbenornye… ahahahaha!! :-“

  5. sejak tadak tenet, kegiatan blogging aku berkurangan. so nak kena setel stimix cepat2 ni..

    lawa plak komen hg ada avatar ngan nama sebelah. tolong ajar bleh tak.. hehe

  6. eh avatar ko jalan..? aku punyer dah ok ker dak? kene jengok dulu nih…

    kalu nak tgk sorang lagi mamat jepon ghupe cam mawi, bukak tv2 kol 6 petang hari sabtu, citer power rangers versi jepon nyer…ader sorang mamat tuh mmg betol2 sebijik cam mawi…ngan kopiah nyer…;)

  7. pas ni hepan boleh lah buat entry dalam bahse jepun lak..tangkap la gambar sensei hepan tu..nak tgk gak muka jepun tu..:d/

  8. Bard said:

    8-| malas katakan malas…

    Aaaaaaaaa akhirnyer berupdate jugak…nak gambar? dalam pc aku kat umah…bebudak umah aku bawak kehulu kehilir thumb drive…:-w

    alorrrr tak bawak thumb drive lagik..nak gamba 😐

    CypherHackz said:

    Owh…kau dah start kelas dah ke? Aku lambat lagi. 27hb ni baru stat. He3. Jangan jeles… :)>-

    aku dah puas cuti ari tu.. lol

    a.k said:

    yerooo!! aku pn baru start klas… disaster gak ar sem ni.. So mcm tak menyempat sume… Ni pn terpaksa curi mase g blog ko…. terharu tak?? huahuahuahuaa…. Aku tgh bz layan game The Sims sbenornye… ahahahaha!! :-“

    Sungguh terharu.. huhuhu.

    The Sims? Ape barang, main la Need For Speed Most Wanted :D.. aku dah ranking 6 😀

    ejon said:

    sejak tadak tenet, kegiatan blogging aku berkurangan. so nak kena setel stimix cepat2 ni..

    lawa plak komen hg ada avatar ngan nama sebelah. tolong ajar bleh tak.. hehe

    Avatar? Gravatar tu aku dah tutup balek.. 30sec nak load comment ni.. gilos

    azmie said:

    eh avatar ko jalan..? aku punyer dah ok ker dak? kene jengok dulu nih…

    kalu nak tgk sorang lagi mamat jepon ghupe cam mawi, bukak tv2 kol 6 petang hari sabtu, citer power rangers versi jepon nyer…ader sorang mamat tuh mmg betol2 sebijik cam mawi…ngan kopiah nyer…;)

    ahahahha yeke, nanti aku usha.. skali adik sensei aku :))

    Hisyam said:

    aku insya allah continue Intermediate 2 on 15th december nih, intensive 10 days…kene praktis balik la nampak nye.. #-o

    Wahh intermediate 2 dah.. sugoi desu 😀

    nian said:

    pas ni hepan boleh lah buat entry dalam bahse jepun lak..tangkap la gambar sensei hepan tu..nak tgk gak muka jepun tu..:d/

    ahaha, jauh lagi baru bleh tulis lam jepun 😀

    tangkap gamba? ahahha, tape la.. kang die ingat cam tourist plak 😛

Comments are closed.