Sarang Labah – labah

Wah.. nampak tak, ade sarang labah – labah kat site ni.. ngee 😀 .. lame betul rasenye tak masuk sini. Minggu ni aku ade test Nihon-go so terpaksa la stop dari mengupdate blog and melawat blog – blog korang. Gomenasai..

Tadi baru abis test, agak mengerikan la pasal aku baru hafal 80% dari the whole hiragana tu.. katanana ade la dalam 10%.. wahahha.. I have a very bad memory so it took me quite a while to memorize all of it. So far I’m doing good with my Nihon – go no Kurasu ( Japanese Class ), Dapat lagi sensei baru, this time Nihon – jin dewa arimasen, Malaysia – jin desu. Best lecturer ever in my 3 years in MMU 😀

Happy Birthday Abah!!

Before that, aku nak mengucapkan Otanjoubi Omedeto kepada encik Abah kerna beliau telahpun berumur 21 tahun hari ni. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu ( so bole belanja anak – anak abah yang kelaparan ini.. wakakkakak )

Memula ingat nak kasi present, tapi memandangkan tahap ekonomi aku yang makin merundum ni ( setelah membeli hardisk 160GB ), terpaksa la tangguh dulu niat suci murni aku tu. Next time la yek encik Abah 😀

 
Gaya tido yang melampau!
 

Gaya tido ASH yang melampau.. :))

Crimson Red
 

Aktiviti mingguan, melihat sunset di Putrajaya. Hari tu lawa gile sunset kaler merah.. sayang tade kamera, dapat snap gamba dari hset je. 🙂

Actually aku nak update pasal mende lain, tapi lupe la ape nak tulis. Tak sempat nak buat draft ari tu.. adoi.. apepun, I’m back and I’ll try to update my site more frequently than before.. Sorry for the long delay.

23 Comments

  1. camner ko buat gambar tu… tak kaco pun entry ko.. erm..

    aku nye tempat… setiap kali guna drop shadow tuh, tak kisah apa cara skali pun… perkataan still kuar kat tepi.. kalau nak pun, aku kena besarkan gambar sebesar-besar tidak… baru tulisan tak ganggu kat tepi.. erm..

  2. ikoko said:

    erm… selamat melakukan comeback

    aku pun ntah biler nak hapdet… erm…

    thanks ikoko

    ikoko said:

    camner ko buat gambar tu… tak kaco pun entry ko.. erm..

    aku nye tempat… setiap kali guna drop shadow tuh, tak kisah apa cara skali pun… perkataan still kuar kat tepi.. kalau nak pun, aku kena besarkan gambar sebesar-besar tidak… baru tulisan tak ganggu kat tepi.. erm..

    letak clear div lepas div shadow tu so text akan dipush ke bawah 🙂
    (depend on ur theme, some wont work.. i have no idea why)

    azmie said:

    aku pon online pepagi gak ma…tak nak gerak g kerja ni…:d/

    rajinye abang azmie g keje 😀

  3. azmie said:

    tapi kat tempat keje pon aku bukak internet gak..~nya

    sungguh seronok kamu yek.. kalaula bapak aku ade bisness sendiri… hikhikhik 😀

    as3 said:

    oho.. tgh amek bahse jepon eh.. *jelesnye.. hehe.. eniwei.. ganbattene// grenti boleh punye.. 😀

    ehhe.. ganbarimasu 🙂

    faith said:

    oo. dah terrer aa bahasa nippon ko. pasni tgk anime without sub la eh? ehehehe.

    tade la terer, kalo tengok anime tu ayat simple2 leh pickup dah 😀

    cake said:

    xpun buat fansub sendiri.. malay plak. 😕

    Malay fansub? Lagi 10 tahun la kalau aku nak sub anime 😛

  4. aarrghh.. sini pn ade kucing gak.. tgh tidoq gakk… arrghh tak keruan aku… nak gigit gak… agagaggagaa~ :-“

  5. saje nak comment sbb nak release stress hari kedua class jepon…..
    terkial kial tul…mmg tak pahammmmmmmmmmmm mmmmmmmmmm
    bahasa jepon of the day
    hima no toki, terebi wo minagara, shinbum wo yomimasu.
    jya….mata raishuuuuuuuu 8-}

  6. a.k said:

    aarrghh.. sini pn ade kucing gak.. tgh tidoq gakk… arrghh tak keruan aku… nak gigit gak… agagaggagaa~ :-“

    gigit ler.. huhuhu

    Hisyam said:

    saje nak comment sbb nak release stress hari kedua class jepon…..
    terkial kial tul…mmg tak pahammmmmmmmmmmm mmmmmmmmmm
    bahasa jepon of the day
    hima no toki, terebi wo minagara, shinbum wo yomimasu.
    jya….mata raishuuuuuuuu 8-}

    walauweh, tu dah advance tu.. lol.. aku tak blajar lagi particle wo tu.. 😀

    raishuuuuu wa nani?

  7. cake said:

    camne nak wat drop shadow kat picture tuh? tgk ramai buat camtu 😕

    I’m not a good teacher, ko try la bace tutorial dari link yang ikoko kasi tu.. kalau tak paham leh tanye kat situ je 🙂

  8. :”>Apekah terpampang wajahku itu!!!!!!!!!!!!! shadap! ei thanx anywey atas entry ko tuh! yay :(|) ( tetiba terasa masuk forum plak website ko nih bincang pasal masalah2 blog :p )

Comments are closed.