Ajaxed Comment

Yay, my comment page has been Ajaxed. What the hell was that? Well, basically it work just like the tagboard on your right there. The comment will appear immediately right after you click β€œSubmit” without having to reload the whole page. Pretty neat huh πŸ˜› .Credits to Zeo for the nice and simple tutorial on how to apply it on your current theme.

Try it out yourself and tell me if it work πŸ™‚ .. Good Luck!

36 Comments

  1. pergh!! gile!! works PERFECT!! memang hebat! aku dah lama nak dapat ajax-commenting ni guna k2 tapi ada bug bile post kommen.
    respek, tabik!

  2. ooooOOOOOOOOOoooooo. macam cun giler ye. ahahaha. teruja lak aku tengok. ahahaha.

    die terus replace posting komen aku yg sebelum ni ke kalau aku post berturut turut. ke die ikut had masa.

  3. azmie said:

    pls read the tutorial carefully…tapi aku rasa kalu ikut bebetul pon tak dpt gak…wakakaka

    Problem dia sbb markup tuk code tu ako publish direct ke entry. Tapi ako dah bubuh code changes dalam txt file(refer kat Additional Notes). So tak de masalah la nnt nak copy paste code tu.

  4. azmie said:

    hehe…zoe? cam zoe busiek ler plak…aku sajer nak testing comment ajax hang dah leh ker lom…:d

    Typo tuh.. huhu, dah betulkan. tq πŸ™‚

    azmie said:

    lorr kuar kat bawah ler pulok…tak perasan…wakakaka…

    kat bawah?

    ikram_zidane said:

    bukan memang takyah refresh ke ?? aku rasa aku nyer macam tu… (agaknye la)

    die fade in macam shoutbox kat home page tu..

  5. Hisyam said:

    gile faith spamming, tekan sekali cukup la..tak bleh pulak kite edit komen sendiri yek……

    aku try pakai plugin edit comment, tapi takleh nak intergrate ngan ajax tu.. tatau ah pesal..

    gie said:

    kalo dah stabil..bagitau ek…kang kalo ade error,me lagi pening…heheh :d

    gie, dah stabil dah tuh.. try la ikut tutorial tu.

  6. aper error nyer? setau aku takder error…:-?

    zeo: ooo, kira dah setel ler prob seblom ni ek…

    thunder thunder thunder thundercats!!!

  7. yg tu aku klik 4 kali la hisham. ehehe. memula aku dah post, pastu aku nampak edit. aku try la klik edit tu. pastu suruh aku login, aku klik back, pastu aku kekunun nak post yg baru. skali tu apa yg aku tulis tu die ganti kan posting memula yg aku dah buat.

    pastu aku testing la lambat sikit yg ke2 ngan ke3 tu. tgk die gantikan ke tak. rupanya tak. sekian. ehehehe.

  8. alaa…si epan nak berahsia plak :p …godeh je…mesti ble nyer..main dengan css…huhuhuh… :d…nanti me try edit comment ajax tu…kat lib tak ble login cpanel,mahupun ftp client…tension sungguh %-(

  9. gie said:

    alaa…si epan nak berahsia plak :p …godeh je…mesti ble nyer..main dengan css…huhuhuh… :d…nanti me try edit comment ajax tu…kat lib tak ble login cpanel,mahupun ftp client…tension sungguh %-(

    view css aku and check the code pasal official comment ni

    azmie said:

    ooo…ader gambo kat headline tu ek..kasitau ler…jgn nak bersikret2 laks…kang hack nnt baru tau…kidding…:p

    erk.. gamba mane plak nih?

Comments are closed.