Alone and Lonely

It’s been 2 days since I started working on this theme, still it wasn’t 100% complete but I think this should do for now. The rest is just some minor editing and retouching. This time I decided to use Lain as the main character for this theme. Never heard of Lain? She was a character from Serial Experimental Lain anime series. That anime was so weird I fall asleep right after the first half of the series…

Anyway, I decided to use a darker shade of colors than my previous layout and thus it got the name, Alone and Lonely.

As usual, credits and yada – yada;

  • Beccary – For the original theme
  • Bard – Idea and suggestion for the header
  • Azmie – Thanks for the font
  • The rest of you – For reading this right now πŸ™‚

If you found any broken links/image or problem on this site, don’t hesitate to contact me.. comment and suggestion are most welcome πŸ™‚

Layout

Ramai pulak yang tuka layout sekarang ni, musim ke haper? πŸ˜€ .. so aku pun nak la join skali sesi menukar layout ni but layout ni dah banyak modification yang aku buat dari layout original.. herm.. cammane yek, nak tuka ke takmo? huhu..

Ingat nak modify je balik layout ni, tuka graphic+css, tambah sikit – sikit modification lagi.. tengok la cammane.. nak rip layout orang cam malas plak.. lol πŸ™‚ Any idea guys? I’m looking for a clean and bright theme to work on πŸ˜€

Recently ade beberape orang yang try to hotlink my wallpaper image. I don’t really care that much but since I’m bored so I created this special image that will show up when that poor fella see his site >:)

Go DIE!
 

I was planing to protect my mp3s too but evertime I tried, the mp3 player refuse to load… wierd.

Sarang Labah – labah

Wah.. nampak tak, ade sarang labah – labah kat site ni.. ngee πŸ˜€ .. lame betul rasenye tak masuk sini. Minggu ni aku ade test Nihon-go so terpaksa la stop dari mengupdate blog and melawat blog – blog korang. Gomenasai..

Tadi baru abis test, agak mengerikan la pasal aku baru hafal 80% dari the whole hiragana tu.. katanana ade la dalam 10%.. wahahha.. I have a very bad memory so it took me quite a while to memorize all of it. So far I’m doing good with my Nihon – go no Kurasu ( Japanese Class ), Dapat lagi sensei baru, this time Nihon – jin dewa arimasen, Malaysia – jin desu. Best lecturer ever in my 3 years in MMU πŸ˜€

Happy Birthday Abah!!

Before that, aku nak mengucapkan Otanjoubi Omedeto kepada encik Abah kerna beliau telahpun berumur 21 tahun hari ni. Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki selalu ( so bole belanja anak – anak abah yang kelaparan ini.. wakakkakak )

Memula ingat nak kasi present, tapi memandangkan tahap ekonomi aku yang makin merundum ni ( setelah membeli hardisk 160GB ), terpaksa la tangguh dulu niat suci murni aku tu. Next time la yek encik Abah πŸ˜€

 
Gaya tido yang melampau!
 

Gaya tido ASH yang melampau.. :))

Crimson Red
 

Aktiviti mingguan, melihat sunset di Putrajaya. Hari tu lawa gile sunset kaler merah.. sayang tade kamera, dapat snap gamba dari hset je. πŸ™‚

Actually aku nak update pasal mende lain, tapi lupe la ape nak tulis. Tak sempat nak buat draft ari tu.. adoi.. apepun, I’m back and I’ll try to update my site more frequently than before.. Sorry for the long delay.

Oro?

Sebenar benarnye aku tersangat la malas nak update ni, tapi dah rase macam sengal je dok tengok entry sekeping ayat tu je so terpaksa la merajinkan diri yang sememangnye malas ni. Apepun masuk minggu ni dah 2 minggu aku start belajar bahasa Jepon. So far ok la, even aku still tengok hiragana table tu pasal tak abis hafal lagi semua. Minggu depan ade quiz, takut pun ade gak pasal rase macam tak sempat nak hafal sume chara tu. Katakana memang tak sentuh lagi.. ahahaha..

Minggu lepas siap pegi carefour cari buku kotak2 yang besar tu.. alaa yang korang pakai tulis A B C time darjah satu tu. Bersemangat sungguh nak study Jepon ni. Sensei aku sorang dah masuk spital pasal mengandung, so tinggal la sorang yang pure Nihon – jin (japanese) ajar kiterang.. terkial2 die nak cakap english, die terpakse buat lakonan kalau tatau nak sebut cammane. Lawak sungguh sensei tu. Die muda lagi, around 23/25 years old kot, muke dah ade iras2 si Mawi tu, tambah mate sepet sikit, kulit cerah.. ha camtu la rupe die.. ahahah.

Aku skrg tengah tengok Rurouni Kenshin TV, tengah marathon 95 episode.. baru abis download semalam. Best jugak citer ni, slalu tgk kat AXN cam bodo je dub english, dah la ulang sampai seratus kali.. hampeh btol.

Erm.. tu je kot, nak up gamba tapi kat hset si Bard plak (maklum la, orang tade hset canggih2 ni kan.. lalalala) πŸ˜›

p/s – Sesi melawat blog aku terpaksa dikurangkan kepada seminggu sekali, so kalau aku tak masuk blog korang tu.. pepaham la kan, dulu tade kelas, banyak mase lapang.. la ni dah busy plak..ehehe.. gomen ne~