Becky no Kimochi

I really love this song, so I’ve extracted the part where Becky sing this in Pani Poni Dash episode 13 and recompress the video for smaller file size. You don’t wanna stream a 19MB files do you :P. I’ve added the full MP3 as well, mane tau kan korang suke gak lagu ni and nak dengar the full version seperti si bard yang dah saiko dengar tetiap hari sampai muntah hijau.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

“Suara pelat die tu yang mahal tuh… kawaiiii *sambil pengsan*…” katernye,

“Kawaii yoooo.. mesti dengar!.. “ kater lagi sorang budak tu.. –budak misteri

Romanji Lyric


Kyou mo mata poka poka beddo de nemuru yume wo mita
Makura ni gyutto shigamitsuite
Nemurenai mayonaka kamishimeta

Dareka ga dareka wo sukuu nante sonna kireigoto
Houzue tsuite akubi shita heiwa na hitotoki

Aa daremo tensai no kimochi nante wakarya shinai
Koinu no youna me de urun de mitemo
Aa daremo tensai no kimochi nante wakarya shinai
Tasogare no yuuyake ni mukatta gyuunyuu wo nonda

Kyou mo mata uto uto machi wo samayoi aruita
yotsuyu ni nureta kono nagai kami
nigiyaka nadoori erandeta

kitto daremo ga itsumo kokoro ni mendou namono wo
takusan kakae karou jite ikiteiru kyou mo

Aa daremo tensai no nayami nante wakarya shinai
Nekokamisama ni ryoutea wasetatte
Aa daremo tensai no nayami nante wakarya shinai
kaerizaku hoshitachi ni mukatte kuura wo nonda

Aa daremo tensai no kimochi nante wakarya shinai
koinu no youna me de urun de mitemo
Aa daremo tensai no kimochi nante wakarya shinai
Tasogare no yuuyake ni mukatta gyuunyuu wo nonda

19 Comments

  • lisa says:

    😮 wahaha omg totemo kawaaiiiiii. i like the ‘ daremo tensai no kimochi nante wakarya shinai’ part kaka.

    ~_~ i cant dl the full version. *sigh*

  • a.k says:

    apekahh mksd lagu ini?? tidak mahu kah rasanya mentranslatekan utk aku yg jahil jepong ini?? uhuhuhu :)>-

  • oxxer says:

    eheh cute song ! the chorus was really Great !
    i’ve downloaded the full version thanks !;)

  • winterwish says:

    lisa said:

    😮 wahaha omg totemo kawaaiiiiii. i like the ‘ daremo tensai no kimochi nante wakarya shinai’ part kaka.

    ~_~ i cant dl the full version. *sigh*

    honto da yo!.. totemo kawaii.. 😀

    U can’t download the full version? Eh.. how come everyone else can. Herm…

    a.k said:

    apekahh mksd lagu ini?? tidak mahu kah rasanya mentranslatekan utk aku yg jahil jepong ini?? uhuhuhu :)>-

    Nanti aku cari translation die.. basicly die just mengeluh sebab die ni genius and takde orang yang memahami perasaan die. 😛

    @oxxer, yea.. very cute. Thanks btw 🙂

  • winterwish says:

    @syam, ehh.. nande?

  • abah says:

    kawaiiiiii (pengsan lagi )

    Apakah ader testimonial aku di sini…demm..hurrr…lagu nih pasal becky yang mengeluh pasal being a genius. So cute!

    ” Blarghhfffffgfggffhhffff ” kata Becky ( lantas abah pengsan lagi )

    ” Blarghhfffffgfggffhhffff ” kata abah lantas budak sebelah abah menjadi rambut kekejungan, kemuntahan darahan yang kronik – lari….lariii!!!!

  • azmie says:

    yg ep 13 ker, tak perasan dier nyanyi lagu..heheh…

  • mr.eims says:

    Hisyam said:

    @-) %-(%-(

    aaaaaaaaa~ aaaaaaaa~ ( running around the office… ) :p
    feel like i’m 9years old small girl..

    cte pe ni winter? best? mst cte bdk2 cm azumangga daioh..

  • winterwish says:

    @abah, “blarghhffgagagag” itu mengeluh ke? lol

    @azmie, ade mie.. part ade geng bancho datang nak pukul becky tu. dah nak abis die kuar lagi ni and sambung balik gadoh.. lol

    @mr.eims,

    “Rebecca Miyamoto…born to an American father and a Japanese mother. She was the youngest to graduate out of M.I.T. She has come to Japan to become a high school teacher. However…she is still only 11 years old!!”

    well, aku copy balik ape yang die tulis dalam eps 1 cite nih.. lol

  • Hisyam says:

    cerita tu irritating, rasa nak bagi penumbuk satu

  • winterwish says:

    lol.. lawak gile doh citer die.. ahahahha, aku suke tgk parody anime2 lain yang derang buat kat citer tu :))

  • Hisyam says:

    huhu..tak tahan 8-}

  • azmie says:

    winterwish said:

    lol.. lawak gile doh citer die.. ahahahha, aku suke tgk parody anime2 lain yang derang buat kat citer tu :))

    yeah…kebanyakan parody tu aku tk paham…tapi yg paham tu biler tgk kelako ler gak…:))

  • faith says:

    oh, iye la. memang sungguh kiut. cumel je. ehehe.

    😀

  • winterwish says:

    tengok la faith anime die.. lawak duh..

  • aiyeen says:

    becky no uta na no?
    atashi shiranakatta huhu :p

    ak…soukka…becky cume nanyi anime songs jek ek
    patutle kat sini xnah dgr die nyanyi live

    anyway nice blog 😉
    amek 3-kyuu mye japanese lang ek?result wa dou datta?

  • winterwish says:

    [Comment ID #1837 Will Be Quoted Here]

    yep2, she only sang anime song.

    result belum release lagi, maybe in a week or two.. thanks for asking anyway.

  • Faiz says:

    Hello. Kamu masih menyimpan full duration for this song? Saya tak dapat download. Boleh letak other links?

    Thanks.