Koneko no Haka

Koneko no Haka
 

Title : Amai Seishun no Nagori
Album : Kimi ga Nozomu Eien OST Vol 2
[audio:AmaiSeishunnoNagori.a]

Sorry for the long ‘vacation’… not very long lar, 1 week only. I had my finals this week and today is my last paper, Japanese Level 1. Alhamdulliah I manage to answer all the question but I left 1 question out since I have no idea what “Please pass up your homework” in Japanese. So I wrote すみません, わかりません。。。(Sorry, I don’t know) at the answer sheet…lol. Honestly I’m not very confident that I could pass this subject since I messed up my oral last week… damn it was hard. I wish I studied more about calendar and days and Katanaka. Oh well, what to do, bende dah lepas kan.

Anyway, the photo above shows the grave of my kittens. I wish I could at least save one of them. Damn I hate that cat. Kucing liar yang bertopengkan muke cute innocent. Who else kalau bukan si ASH tu. I wish I could throw that cat out from the house. Kesian gile aku tengok Tiger tu, naik atas turun bawah cari anak die. Ahh…those kittens didn’t have the chance to see the beautiful world yet, still kecik, still menyusu..baru seminggu hidup :((

I wish I could turn back the time, but as everyone else said, stuff happen for a reason. Next time kalau Tiger mengandung I’ll kept ASH inside a cage. Yeah I’ll do that. Oh and btw, I lost COAL too. It’s been almost 3 week since I last saw him. Haih…

I’m tired, I’ll reply all the comment tommorow. I can’t barely open my eyes now. Thanks anyway for reading 🙂

31 Comments

  1. sorry to hear that…ni mesti kes kucing jantan makan anak kucing kan? mende ni berlaku secara natural…takleh nak kater gak…

  2. huwaaaa sedeynyer epannnnn… :(( tak sanggup aku membace entrymu lagi … :(( huwaaaa aku pon terase perasaan kau ketika ituuu.. taruk gamba kubur plak tu :((

  3. Aku menjadi eye witness tidak rasmi…ekceli banyak lagi citer tragik pasal cerita tuh but epan tanak citer…meratapi kesedihan kot… kalo citer caner anak² kucing tuh mati LAGI SADISSSS!!!!! :(( :(( :((

  4. oh ye ke. err, takziah ye adik hepan. aku dok baca baca sambil tercari cari camne anak kucing tu mati. salah satu faktor adalah ASH. tu je aku tau. haha. die ke penyebab kematian itu. oh takpe takpe. takmo kasi ko sedey. hehe.

  5. tader la horror sangat cuma :-s

    anak kucing 1st – kena hisap darah. Ader dua titik cam drakula – mati

    anak kucing 2nd and third akan diceritakan oleh tuan empunya kucing :((

    p/s : epan tak kasi aku citer. Penyebab – tak tau

  6. azmie said:

    sorry to hear that…ni mesti kes kucing jantan makan anak kucing kan? mende ni berlaku secara natural…takleh nak kater gak…

    aku rase ASH bukan ayah die.. kucing lain coz ASH ngan Tiger takleh duduk sesame, mesti bergaduh…thanks anyway

    nad said:

    huwaaaa sedeynyer epannnnn… :(( tak sanggup aku membace entrymu lagi … :(( huwaaaa aku pon terase perasaan kau ketika ituuu.. taruk gamba kubur plak tu :((

    Time aku tulis entry ni semalam, Tiger baring sebelah aku.. tunggu anak die “balik” kot.. 🙁

    abah said:

    Aku menjadi eye witness tidak rasmi…ekceli banyak lagi citer tragik pasal cerita tuh but epan tanak citer…meratapi kesedihan kot… kalo citer caner anak² kucing tuh mati LAGI SADISSSS!!!!! :(( :(( :((

    tragedi dipagi hari raya…

    faith said:

    oh ye ke. err, takziah ye adik hepan. aku dok baca baca sambil tercari cari camne anak kucing tu mati. salah satu faktor adalah ASH. tu je aku tau. haha. die ke penyebab kematian itu. oh takpe takpe. takmo kasi ko sedey. hehe.

    ASH.. kucing kacukan hutan kate akak aku..

    lisa said:

    🙁 wah wah! dats just so0oo sad…. im so sorry. poor kitties… poor tiger wah…

    Tak sempat bagi name lagi… :((

  7. :((:(( salu me kene camnie…kucing kat umah banyak,time beranak,susah nak jage…kucing jantan umah sebelah mcm komunis….kalo dapat,straight aku bunuh…x(..(sory,melepaskna geram)

  8. ishk2..sediy r plak..

    kene lak ade lagu sediy gle..

    jgn sdiy2 ye winterwish.. ade hikmah disebaliknye tu..

    pasal japanese test tu takyah r rso sangat.. dah tulis dah jugak walaupun tak tau.. huhu~

  9. i don’t know what to say about the cat but i do know the answer to your japanese question.
    あなたのしゅくだいをだしてください
    that’s all i can help *-:)

  10. faizulzone said:

    ya! saya gemar naikkan post saya

    nih ape jadah coment camni?

    gie said:

    :((:(( salu me kene camnie…kucing kat umah banyak,time beranak,susah nak jage…kucing jantan umah sebelah mcm komunis….kalo dapat,straight aku bunuh…x(..(sory,melepaskna geram)

    kene letak dalam sangkar la camtu.. macam berperang jek.. huhu

    @mr.eims, tak sedey dah ah.. 😀

    @hisyam, thanks, i forgot what is pass up in japanese.. all i remember is shukudai.. aih 🙁

  11. adeeeiiii…. sian la plak.. takpe, kucing kat umah aku slalu je beranak.. klo ko mau bgtau ar… tp skang ni rasenye kucing aku dh xbunting lg kot?? dh tua dah… freeze tu dh nk masuk 9tahun, klo anak org dh darjah 3 dah… errkk… uhuhuhu

  12. huhu~ tadi ade anjing(anjing org dpn umh) datang kat ako., ako xde tmpt nak lari.. nasib bek die tak panjat ako.. huh~

    er… kucing pon men-o-pouse jugak ke? 😮

  13. lame aku tak nampak anjing kat putrajaya nih. sib baik ko tak lari, kalo lari sure kene kejar tu.. huhu

    kucing pun bleh monopouse rasenye.. entah.. sesuke jek 😀

  14. dulu ader kucing betina kat kedai aku ni…asek beranak jerk, baru beranak pastu kembong balik perut dier…agak2 ader lebih 10 kali kot…sampai dier tua pon asek beranak gak…last2 aku bagi kucing tu time sarat ngandung kat makcik kawan aku…tak tahan seh!

  15. hahaha.. same la ngan kucing aku tu pun.. lebey 10 kali dah beranak.. tak larat plak nak jaga dah…

    mostly kucing beranak 4 or 5 ekor.. tp kucing aku tu mase awal² dulu beranak 2 ekor je.. almaklum le, masih muda lg pon dh nak bunting… dah beranak tak reti plak nak jaga, beranak sepah² (dlm longkang la, bwh kete la), pastu uri anak die xmoh plak makan.. smpi tali pusat anak die pun adik aku yg tolong potongkan.. uhuhu… kesimpulannye, dah matang baru la bleh wat projek… ahahhaa.. :)>-

  16. so Tiger tu nanti akan mengandung balik la kan? uhuu.. tak sabar nak tunggu perot tiger kembong balik nanti 😀

    Tiger dulu tade mak, aku start jage time die kecik lagi, time jalan pun tak betul lagi. Maybe pasal tu die tatau nak jage anak die kot.. harap2 pasni die bleh jage ngan lagi elok.

  17. cuba perati kot2 ader kucing jantan kat area umah ko tu…try “mix n match” …maner ler tau dpt anak kucing kacuk nnt…;) :)>-

  18. woah..ngerinye citer drakula tuh
    apsal dia makan eh..peliknya
    aku ni mmg tak reti dan tak pelihara kucing so tatau aa kan hehe

  19. azmie said:

    cuba perati kot2 ader kucing jantan kat area umah ko tu…try “mix n match” …maner ler tau dpt anak kucing kacuk nnt…;) :)>-

    skrg nih ASH dok sibuk kejar tiger.. adoi la, dah la makan anak die, pastu nak g ngorat plak mak nye.

    @viz, tatau la apesal die makan anaknye.. macam singa la plak..

    @lisa, haiii 🙂

  20. ishk2.. mengingatkan dekat arnab ako ms ktorg live kat kuala krai je..

    besar gle arnab tu.. tapi dah innalillah kene penyek ngn keta.. ishk2…

    dah……. xprasan die ske tido kat bawah taya keta… =(

    klu arnab lagi r… die pnye populasi die tu leh berkembang pesat dalam masa yg singkat je… sungguh produktif…

  21. memula baca posting ems ingatkan arnab pon makan anak dia
    singa pon makan anak dia ke ?
    pejadah eh
    epan, kalo nk pegang arnab gi kat bkt tinggi pon ada..
    ok je..hehe
    tp aku tatau lak productivity dia camtu ounya senang nk kasi banyak hahah

  22. azmie said:

    haha…nnt banyak ding dang berteraburan dlm kawasan sangkar lak nnt…:d/

    tu yang lemah tu nanti. huhu

    @viz, umah sebelah aku ade arnab.. dulu die lepaskan, skrg dah letak dalam sangkar. time die lepaskan dulu siap masuk umah aku lagik, aku kasik kobis 😀

    @adamo, ash tu cam kucing gatal skrg, bunyi pun dah tak kiut. ko nak ke?

Comments are closed.