Hirosue Ryoko

Ryoko Hirosue

Aku penah citer ke yang aku minat Ryoko ni? I think she’s the only actress that I like. I have 2 poster of her in my room :D. I got some of her dorama (the latest is Mote Kare), mp3s and MTV. I have to admit that she couldn’t sing very well tho, but who cares. Anyway, she’s a mama now. Her first child was born last year I think. Aku perasan kan, bebanyakan drama yang die blakon mesti ade babak dalam hospital. Tatau la drama lain, tapi setakat yang aku dah tengok ni mesti sama ada die ni mati or sakit. Ahahha.. siot btol la director tu. Citer die yang paling best aku rase Summer Snow ngan Shotgun Marriage. Baik korang cari pasal sangat best. Aku dah download Summer Snow DVD rip, tapi Shotgun Marriage ni takde orang nak rip plak. Sedey aku. Tengok VCD dari Hong Kong dengan subtitle melayu yang tonggal terbalik tu je la…

 

Anyway, this is my current logon screen and wallpaper (resized to 1024×768)

Ryoko Logon Screen
 
Current Desktop
 

Wahahhaha.. gile rajin aku edit bubuh gamba die ๐Ÿ˜€

Honestly, aku tak terniat pun nak tulis pasal Ryoko ni. Pasal nak test plugin baru je.. ahha. Plugin dari ZEO yang pakai ajax utk display the full resolution utk image tu. Tu yang aku post desktop and logon screen aku tu..serius woo. Aku tade la obsess gile ngan si Ryoko ni. ๐Ÿ˜›

To view the “loading” effect, wait till your browser load the site completely or it won’t work.

Anyway, thanks to Azmie coz citer kat aku pasal plugin tu. Aku dah try combine with iimage-browser and it work perfectly.

To Gie, aku dah tulis tutorial javascript popup image tu.. adoi penat je la aku tulis. Tau2 je jumpe plugin baru plak and aku tak pakai dah hack javascript popup tu. Same macam tutorial g-shout tu.. last2 aku pun tak pakai ape yang aku tulis. :))

Ah, before I forget..this plugin will only work with any modern browser. Browser zaman batu like Internet Explorer won’t be able to display the ajaxed effect on the image. Guys…It’s 2006 already, throw that garbage away and use a real browser please.

48 Comments