Hirosue Ryoko

Ryoko Hirosue

Aku penah citer ke yang aku minat Ryoko ni? I think she’s the only actress that I like. I have 2 poster of her in my room :D. I got some of her dorama (the latest is Mote Kare), mp3s and MTV. I have to admit that she couldn’t sing very well tho, but who cares. Anyway, she’s a mama now. Her first child was born last year I think. Aku perasan kan, bebanyakan drama yang die blakon mesti ade babak dalam hospital. Tatau la drama lain, tapi setakat yang aku dah tengok ni mesti sama ada die ni mati or sakit. Ahahha.. siot btol la director tu. Citer die yang paling best aku rase Summer Snow ngan Shotgun Marriage. Baik korang cari pasal sangat best. Aku dah download Summer Snow DVD rip, tapi Shotgun Marriage ni takde orang nak rip plak. Sedey aku. Tengok VCD dari Hong Kong dengan subtitle melayu yang tonggal terbalik tu je la…

 

Anyway, this is my current logon screen and wallpaper (resized to 1024×768)

Ryoko Logon Screen
 
Current Desktop
 

Wahahhaha.. gile rajin aku edit bubuh gamba die ๐Ÿ˜€

Honestly, aku tak terniat pun nak tulis pasal Ryoko ni. Pasal nak test plugin baru je.. ahha. Plugin dari ZEO yang pakai ajax utk display the full resolution utk image tu. Tu yang aku post desktop and logon screen aku tu..serius woo. Aku tade la obsess gile ngan si Ryoko ni. ๐Ÿ˜›

To view the “loading” effect, wait till your browser load the site completely or it won’t work.

Anyway, thanks to Azmie coz citer kat aku pasal plugin tu. Aku dah try combine with iimage-browser and it work perfectly.

To Gie, aku dah tulis tutorial javascript popup image tu.. adoi penat je la aku tulis. Tau2 je jumpe plugin baru plak and aku tak pakai dah hack javascript popup tu. Same macam tutorial g-shout tu.. last2 aku pun tak pakai ape yang aku tulis. :))

Ah, before I forget..this plugin will only work with any modern browser. Browser zaman batu like Internet Explorer won’t be able to display the ajaxed effect on the image. Guys…It’s 2006 already, throw that garbage away and use a real browser please.

48 Comments

  1. @gie, pasang jangan tak pasang

    @azmie, linux? tade la.. tu window biasa je.

    @gie, no problem

    @mr.eims, thanks.. aku tak perasan salah tulis name die.. lol. Aku start suke die dari citer wasabi tu.. sampai skrg. ๐Ÿ˜€

  2. ooo dia ni ke, aku ada download citer Slow Dance, tak perasan plak yg dia ni belakon.
    yg latest slow dance le, mote=moto kare tu dah 3 tahun lepas nye citer :)>-

  3. plugin ape ko tulis ni adik hepan. hahaha. aku mamai. nanti aku baca balik esok. ahahaha. kalau ko letak gambar mamat mamat hensem sikit aku rasa mesti aku baca ngan segarnya. hahahaha.

  4. faith said:

    plugin ape ko tulis ni adik hepan. hahaha. aku mamai. nanti aku baca balik esok. ahahaha. kalau ko letak gambar mamat mamat hensem sikit aku rasa mesti aku baca ngan segarnya. hahahaha.

    aih, mamai2 pun masuk blog aku. yeye aku tau ko suruh masuk blog ko kan.. lol

    macam cool kan? ko takmo ke faith.. ahahha

  5. apa yg cool heh
    aa aku malas nk baca plugin2 ni hehe
    naper ler suka sangat ryoko ni
    cam annoying je dia ni
    ngan sora dia tu ish
    but in summer snow dia less talkative..tu pasla bley jd best je citer tu haha
    and in slow dance dia less anoyying aa
    but in best friend cam erh..tah le
    aku tak ingat citer apa tah..masuk watak dia jer trus drop % haha
    tp slow dance bestttttttttttttttttttttttttttt huhu

  6. tak knal pun minah ni… ahahahaa… aku gile minat kat takuya kimura je… :-”

    btw, aku pki firefox 1.5, mmg dpt la tgk plugin baru ko ni… teruja sungguh la… pakkal la pki hosting free aje… uhuhu… eh hepan, mau under ko masih bleh lg ke?? uhuhukkkss

  7. rambut panjang la rawks….oh yer, tak kira! ko obsesssssssSSSsss ๐Ÿ˜

    thanx to winter sbb dari citer Wasabi aku kenal minah Jpon nih..Kawaiine ” ~( ‘__’ )~ “

  8. hahaha. nak la, ape lak takmo. ahahaha. nanti la. aku nak tunggu aku bebetul free, nak blajar guna mende alah ni. byk yg aku tatau bebende ni. kene blajar ngan sifu. ahahaha.

  9. @viz, aaa ko cakap die annoying ke? aaaa.. siot btol. slow dance best eh, aku tengah donload nih.. huhuhu

    @a.k, ahah teruja ke a.k, ko takleh pakai eh. ehh nak under aku? bukan ko nak remain discreet ke.. huhu

    p/s – aku open je 24/7/356 hosting @silenteve

    @abah, manerrrrr obsess, biasa2 je.

    @ faith, ohh orang tu dah nak grad kan.. lalalal ๐Ÿ˜€

  10. under ko bleh pki memacm plugin kan nnti?? ermmm cam besh jugakkk… nak la pki plugin yg beshยฒ dr WP tu… dok bwh WP.org sgt la bosan tak bleh wat pape pun… adehhh… klo aku under ko, bleh ke aku transfer blog aku yg lelame ke yg baru ek?? :-

  11. erm.. pasal dulu ko pakai wp.com, aku tatau la nak transfer cammane.. maybe boleh import RSS. Nanti aku try dulu tengok cammane bole ke tak import.

  12. okehh… nnti klo pape bgtau ek… klo ok, nak la bwh winter… wahh wahh… kena berkomitmen ngan kamu la plak nnti ek? eceeessss… :-“

  13. aniey, ko set rss ko untuk show 150 post bleh tak? Aku nak try grab posting ko dari situ.

    Masuk WP-admin>Option>
    Reading>Syndication Feeds>

    dekat Show the most recent tu, ko bubuh 150. kalau dah sound aku yek.. aku maybe kuar kejab lagi so takleh nak buat skrg.. malam sikit aku try.

  14. ok, w/pon aku tak bape phm mksd ko.. tp aku rase.. aku dah wat dah yg ko nak.. display 150 post latest aku… so silakan en.winter.. sy menunggu perkabaran baik dr anda… hehhee.. mekaseh..

  15. [Comment ID #1839 Will Be Quoted Here]

    contoh feed url http://website_url/feed/ cam yang azmie tulis tu, kalau ko view blog ko punye feed die display 10 latest entry je, aku nak die display semua so aku bole grab post tu and try import masuk wordpress.

    [Comment ID #1841 Will Be Quoted Here]

    aah eh, ade error tatau apesal.

  16. seriyaassss.. aku dah check cam ko suruh…. kuar sume siap dr 1st entry aku…. bior btol ko dpt tgk 10 je?? uhuhu.. asal begini?
    ๐Ÿ˜•

  17. ahh, apesal aku punye still takleh view ni? adeh..

    edit: eh dah bole setelah update plugin lightbox tu, aku dah agak mesti ade extra white space kat file plugin tu setelah aku search error feed tu kat google.. huhu

  18. ooo cuma tu jer…aku dah apdet pon td…ooo tu psl ler biler view feed ader error?

    weh camner ko wat loading simbol cam asterisk tu? nak tukar tang maner?

  19. mosi – mosi

    konichiwa malaysia

    watashi no namae wa arief desu

    hai hai minanan im come from Indonesia

    i onNe of fan’s of Ryoko Hirosue…..ups maybe not fan im very very like n love her

    so im one of phsyco of Ryoko – chan hheeh^^ just joke

    im 19 years old….sorry i can’t speak Malaysia well but im understand what do you talking about

    coz we have lot of simlar Indonesia – Malaysia ^^

    i never found this web before im very happy coz i found new forum

    i in totoro.de/ryoko before it was jerman web site about RH but now its Expire hiks T_T

    dont worry i save all of forum if you want to see but in jerman language n coz that i can speak jerman (sikit – sikit^^)

    oh ya i have a lot of RH pic (saya punya banyak bngt koleksi pic nya RH sekitar 240 MB)

    thats 9.6 fold than you (9.6 x lebih banyak dr km “Indonesian^^”)

    hmm… thats it my profile give me your profile to…

    Oh ya naroto you may not found my collection coz i have collect her pic since 1997^^

    that was so many pic ^^

    n i have her video to, her comercial break (iklan), mp3,videoclip, lot of news,filmetc

    i have another japanise girl to like Ayumi Hamasaki,Do As Infinity(DAI)”tomiko” but just a little bit (to phat lyrics^^)

    by the way who have the “current logon screen and wallpaper” i wont to pleass

    if you want a barter to me its very nice n for what operation XP2000,XP HomeEdition,XP or mac or some else maybe

    i have current logon befor but until i reboot my comp. n instal a new windows i can’t change my “logonui”hiksT_T

    like this be fore :……..

    n its my comp skin,,,,,,,but wait put your robe before to lap your drool ^^ coz it will make you want….:

    my refresh ….
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/MyDekstop-refresh.gif[/IMG]
    my srtart……
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/MyDekstop.gif[/IMG]
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/MyDekstop2.gif[/IMG]
    thats my collection….n the toolbar
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/MyDekstop-view.gif[/IMG]
    my active n not windows
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/activennotactivewindows.gif[/IMG]
    my mwdia player…
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/MyskinW.gif[/IMG]
    n this my winamp skin ^^
    IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/MyWinamap-colorThemes.gif[/IMG]
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/MyWinamap-equalizer.gif[/IMG]
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/MyWinamap-options.gif[/IMG]
    n this my loading….
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/My-Dekstop-loading.gif[/IMG]
    my media player 2:
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/W.gif[/IMG]
    my notification from winamp…
    [IMG]https://i29.photobucket.com/albums/c251/ghedman/winampChangeSong.gif[/IMG]

    i have a friendster to n my email is “[email protected]

    By the way (Red Hot chilli paper lyrics^^) who make this forum can i know him

    n why the text of this site so small it my problem i cant read’em, so i copy first all of text n paste to wordpad hiks^^ help me please

    ok all thaks lot sorry if i wrote much……^_^

  20. yg bener aja lo rif.ngeposting gk tanggung2 gitu.emangnya mrk mesin apa…?
    ehehehehehehehehe…:d:d:d

    perkenalkan…
    watashi wa bagus desu.
    dari indonesia juga nih sama seperti arif.
    arief emang punya banyak gambarnya ryoko hirosue loh…tapi gk tau juga banyakan dia atau webmaster.tapi yakin sih klo banyakan si webmaster.

    ngomong2 caranya bikin logonui yg kayak diatas gimana caranya tuh?
    kasih tau ya, atau send logonuinya ya klo gk mau ngasih tau cara bikinnya.
    trus juga itu logonui pake windows xp yg service pack berapa?

    arigato gozaimasu
    bubbye..

  21. oi oi btw bagus tgl dimana soalnya wa juga punya temen namanya bagus dia fans club RH juga anak binus btw logonya dari service pack yg mana trus wa dah lupa lagi cara ganti logonuinya klo ga salah buka hiden file nya trus ada yg di rename baru rename logonuinya yakan?/:):-? kasih tau lagi donk caranya ^^
    :-” gw juga punya 2 lagi nih logonuinya tp uploadnya kemana yah……..ohya winterwish bagi program nya donk buat edit2 logonya….

  22. heheh ngepost lagi nih……btw minasan browser nih web pake program apa klo pake internet explorer tulisan ga bisa di baca……:((
    tp klo pake opra kadang kadang klo abis nge post suka ilang padahal klo di internet explorer tuh post ada…….saran dunk

Comments are closed.