Going for AMD

Been busy lately, helping my bro in law with his CC and stuff. I bought myself a new AMD rig since I sold my P4 rig to the CC. I spend about 2.5k on that for a new motherboard, processor, ram and a new cooler master casing. Finally I can experience a 64bit system..yay! and now I’m officially broke (yay again!)

My new system specs

  • AMD 64 3000+ (socket 939)
  • ASUS A8N-E SLi (going for SLi.. hohoho)
  • 1.5 GB Dual Channel (value je, tak mampu amik high performance ram.. sigh)
  • MSI Nvidia 6600GT SLi (haih.. first nak amik 6800GS, lari budget plak)
  • Cooler Master Centurion ATX casing (black/silver) with transparent side panel
  • Cooler Master eXtreme Power 430W PSU
  • A couple of hundred GBs HD

and last but not least, my beloved LG DVD multi-writer 😛

Photo tade lagi, later aku update balik letak gamba. 🙂

UPDATE : Uploaded my rig photo.. sorry tak dapat nak cari digicam, pakai hset je snap 😛

New Rig
 
AMD
 

37 Comments

  1. hah letak la gamba. Paling best kalo shot pc tuh terbang. Kater pc yoda….

    “~(*__*)~” Fly pc….fly!!! terbang…terbang..Weee…

  2. [Comment ID #1956 Will Be Quoted Here]

    Aa.. buat tatau je kalau tak paham 😀

    [Comment ID #1957 Will Be Quoted Here]

    Yeye.. ko tunggu pc aku terbang nanti.. hohohoho

  3. [Comment ID #1959 Will Be Quoted Here]

    huhu..lame dah pakai p4 tu 😀 .. anyway, kalau ko plan nak amik AMD, angkat terus dual-core or FX series.. poweh poweh.

    [Comment ID #1960 Will Be Quoted Here]

    bukan aku ah, aku pekerja sukerelawan je.. ahhahaha

  4. kalo begitu, dimanakah terletaknya cc anda?
    sila sertakan alamat yg lengkap
    dah bukak ke blom?
    sejam baper hengget?
    sistem cc apa pakai?
    pc apa guna?
    ada ekon tak?
    best tak? hehe

  5. letaknyer di nilai…(kan? rasa ader ckp aritu)
    alamat…tak tau :d
    dah bukak ler kot…
    sejam? 2.50 ler kot…;)
    sistem aper? tanyer abang ipar hepan…
    pc? salah satu p4 hepan nyer dulu..hehe
    ekon? mesti ler ader dong…kang panas banget…
    best? mesti best ler tu….:d/

  6. [Comment ID #1962 Will Be Quoted Here]

    Nilai
    Blom, tengah buat preparation
    sejam 2.5 ringgit
    sistem? ape sistem?
    pc amd
    mesti la ader, ekon gajah punye
    best kot.. ahahhaa

    [Comment ID #1963 Will Be Quoted Here]

    wah tau2 je ko.. ahhaha

    [Comment ID #1964 Will Be Quoted Here]
    uih bile aku blagak ngan ko? pc aku ayam je.. nak pakai SLi mode pun tak mampu..alalala

    :-“

  7. eheh nice pc spec, aiseh lari bajet plak nak eli 6800? 6800 la best cam saya pakai sekarang ! speaker and llain2 tak tukar gak ker?eheh…

  8. [Comment ID #1966 Will Be Quoted Here]

    nak beli 6800 dah lebey 300 tu, pastu nak kene beli yang ade SLi gak.. rugi beli gfx yang biasa. bebarang lain dah cukup ah.. tinggal soundcard soundblaster XFi je ni.. skrg still audigy 2 😀

    [Comment ID #1967 Will Be Quoted Here]

    6800 mmg power for and sepadan dengan harga die. value for money la kirenye. 😀

    [Comment ID #1968 Will Be Quoted Here]

    Pakai ClubControl AE or Cybera kot.. taktau lagi mane yang lebih efficient. Dedua tu free je, tak mampu nak beli yang commersial lagik.

  9. warghhh haritu baru ckp je nak beli, dah beli kerrrrrrr kejiii kejiii aku dah lame pakai amd pun tak rase lagi amd 64. kau kejiiiiii tidakkk :(( aku nak pc baru jugakk

  10. [Comment ID #1974 Will Be Quoted Here]

    Lek naju, tak lame lagi ko merasa la plak 64 😀

    [Comment ID #1975 Will Be Quoted Here]

    Same ke? Cis.. cis. .silap beli.. ahhahahaha

  11. organ manusia? erm…iyerler…in a way…more like you were in some lab monitoring some “thing”‘s inner side ler…aper ler aku merapik ni…huhuhu

  12. baru je kelmarin aku baca tak ingat ler kat utusan ker or star intech, pasal model, GeForce 7 yg 7800 series…itu yg terbaru kan?

  13. Wargh ader gak yg blur tak tau rig tuh aper. ( Kan aku dah cakap epan…. hanya gig jer yg pakai term rig tuh ) ko gig ker epan? /:)

  14. [Comment ID #2022 Will Be Quoted Here]

    tade la yoda lagi.. mid-end je, belum high-end tahap bole terbang lagi 😛

    rig = system/cpu (lebey kurang la)

    [Comment ID #2023 Will Be Quoted Here]

    Aku pun tatau RIG tu ape sebenarnye, ramai je pakai aku ikut skali la.. ahha bahasa geek kot.. aku tak geek.. tolong sket~

  15. Woah..perlu ker deco2 cpu nih? Haha…yea, i know silly question. Kenapa mesti colour ultraviolet yer? letak la colour pink ker, hijau ker, kuning ker….huhuh…

  16. woah ! best giler ade pc see through :o.I wanted to rig my pc like that but my father don’t let me[-(.Letak ultra violet la best ! malam2 glowing !!!(neon colour):)>-

  17. [Comment ID #2042 Will Be Quoted Here]

    Perlu psal aku suke..huhuhu. Aku amik color ultraviolet pasal aku suke light purple 😛

    [Comment ID #2045 Will Be Quoted Here]
    Ahaks, nanti ko ade pc sendiri ko buat la sesuka hati.. letak radiotor kereta pun bole.. lol

Comments are closed.