Streamyx limit BitTorrent speed

Fuck Streamyx
 

Some of you might already know this, but Streamyx is starting to cap your download bandwidth. If you always get below 10 or 20 KB/s even tho there’s pleanty of seeders (eg. Bleach with 15k seeders) there’s a high probability that your download speed is capped by Streamyx or Jaring. This only applies to p2p connection I think, it won’t effect your browsing speed.

At first I don’t really care since I always get above 80KB/s but today my download speed is so freaking slow, while browsing through the AzureusWiki pages hoping to find a solutions I stumble upon this. Scroll down and you’ll see that both Tm Net and Jaring was listed there.

Solution? Simple, I found this link from Bincang.Net forum 😀

p/s – screenshot tu macam familier jer.. lol

32 Comments

  1. dengki betol depa nih…padanler ler aku download torrent cam sial…lambat giler…paling tinggi dpt pon 56Kb/s jerkk…most of the time, tak sampai 20Kb/s pon…

  2. [Comment ID #2268 Will Be Quoted Here]

    Tuler.. tak paham btol la aku. Kite dah subscribe untuk download, bukan nak surf je.. nak surf tade ler nak amik pakage 1mbps. Mengong btol~

    [Comment ID #2269 Will Be Quoted Here]

    No problem..err does ur ISP limit the torrent bandwidth also?

    [Comment ID #2270 Will Be Quoted Here]

    Aku ade dengar gak, tapi tak budget la bole effect gile kaw2.. sib baik ade solution 😀

    [Comment ID #2271 Will Be Quoted Here]

    Die tak buat lagi kat semua area, nanti kene ler tu.. wahahha

    [Comment ID #2272 Will Be Quoted Here]

    Dah kampus tu bukan line tmnet.. duh..

    [Comment ID #2275 Will Be Quoted Here]

    tapi, bole bypass filter tmnet tu pakai encryption tu 🙂

    [Comment ID #2276 Will Be Quoted Here]

    Ahaha.. tu ler pasal, dah bayar ikut suke lar nak buat ape..

  3. [Comment ID #2272 Will Be Quoted Here]

    aku tambah lagi utk statement winter…

    for sure dier pakai yg lagi power, lease line, ISDN, T1 maybe….mana leh compare…

  4. [Comment ID #2275 Will Be Quoted Here]

    la baru tau ke.. 1Mbps ngan 512Mbps lebih kurang same je.. better amik 512Mbps kalo pakai modem ADSL biase

  5. bkan lebih kurang samer, 1mbp tu laju

    tetapi, bg sesiapa saja yg langgan 1mbps, dia akan dpt 512kbps connection,
    perkara ni berlaku kat aku, hepan dan lain2

    oleh itu, kena la tepon2 tmnet tak henti2 sehingga dia mengembalikan balik connection 1mbps, tmnet **nipu si*l

  6. [Comment ID #2279 Will Be Quoted Here]
    Azmie, maksud aku since kat MMU derang pakai torrent dalam LAN.. 100mbps 😐

    [Comment ID #2280 Will Be Quoted Here]

    Azureus ler rawks 🙂

    [Comment ID #2281 Will Be Quoted Here]

    Aku pakai 1mbps bole je donload 95KB/s (direct download).. huhuuh.

    [Comment ID #2282 Will Be Quoted Here]

    semingu je dapat 512kbps.. then dier naikan 1mbps 🙂

    [Comment ID #2283 Will Be Quoted Here]

    Kalau tak silap RM88/sebulan untuk 1mbps, RM66/sebulan untuk 512kbps.. both without modem.

  7. [Comment ID #2285 Will Be Quoted Here]

    Jaring bukan sume area ade broadband…

    [Comment ID #2287 Will Be Quoted Here]

    Dier tumpang line telekom.. rase tade kaitan ngan service broadband.

    [Comment ID #2288 Will Be Quoted Here]

    Actualy Jaring pun limit bandwidth p2p kalau mengikut wiki azureus tu .. 😐

  8. kalu dah guner line yg samer…so aku rasa performance pon lebih kurang sama jer….since telekom ni monopoly telecommunication utk malaysia…

  9. part tu aku tatau nak komen since aku tade pengalaman ngan Jaring.. maybe kalau pakai wireless broadband akan dapat speed yang lebih baik? who knows..

    tengah tunggu Astro buat cable internet..

  10. P2P TMNET=SUCK!!!!!
    benci betul ngan tmnet!!!!!!!!!!!!! block P2P!!! dah la bangang!!! ISP ter bodo!!!!!
    nak kaya… tapi x reti…. bila pelangan lari… mula la nak buat tawaran Celaka diorang… nak kata service bagus la…. bab1 sungguh!!!

  11. [Comment ID #2514 Will Be Quoted Here]

    waa emonye kamu..wahaha.. cool la dud, ikut step dalam link tu and ko bole donload 90KB/s mcam aku..wahahhaha

  12. tolong bagi tau scara detail mcm mana nak buat course x bleh masuk bincang.net

    registration is DISABLE by adminstarator… dh sesak kot kat sn

  13. Aku tension TMNET bodo, org kerajaan memang bodo handle ISP ek?

    Lagi best AtlasONE, tak block apa-apa pun, Streamyx serupa MyKris memang bodo, suka-suka lu orang block P2P.

Comments are closed.