Between Us

70% completed, not much time to do the rest.. esok dah start keje balik.. wargh.. 13 minggu lagi TT_TT

Comment, suggestion, kutukan, kritikan and everthings else amat dialu alukan πŸ™‚

Update 27 June

  • Sempat tambah reply link je kat comment malam ni..wahah, gile la bile nak siap theme ni πŸ™

Update 28 June

  • Fixed the shoutbox thanks to Pierre. YAY!
  • Change the alt comment color to match the overall theme πŸ˜› (too pinkish I think 😐 )

Update 01 July

  • Re-edited the sidebar, got problem with shoutbox.. shit malas nak betulkan sekarang..wahaha FIXED, thanks again to Pierre
  • Added gravatar and ajaxed comment
  • My comment will have a nice light yellow backround now πŸ™‚

p/s – Ima cakap tak payah update, edit je entry ni sampai tahun depan.. wahaha.. okeiii baiklahh >:)

61 Comments

  • bardy says:

    boddow ney monitor gelap…aku cam nampak kad kawen yg horror jer… gomen.. lari plis..

  • dinswok says:

    epan!! Tunjuk kaki je ke?? huhu~ At least buat lar mcm zue nga iss tu.. A photo with sunlight effects. Maybe a photo of a couple (maybe u & ima) sat besind a river bank during the sun set. So, the reddish-and-rosy sun rays would bring some romantic atmosphere.

    Rujukan: Poster “Ciput” yang abah buat untuk ISS (http://tiawie.blogspot.com) tu..

    Just giving my opinion jer.. hehe.. lgpon mmg rase nak menaip je ari nie.. kui3x..

  • azmie says:

    kutuk pon boley ek? so…aku kutuk ko ni…

    kutuk…kutuk…kutuk…kutuk…kutuk…kutuk…kutuk…5x

    huhu…kidding…lawo dah tu…shoutbox tu ajer kasik lebar lagi…

  • winterwish says:

    @bardy, cam kad kawen ke..wahahhaa…

    @dinswok, menarik idea tu tapi tade gamba camtu yang penah aku amek..wahahha

    @azmie, ahaha.. bole je nak kutuk.. tu la, shoutbox tu problem sket.. huhu

  • adamo says:

    canteq gambaq!

  • balqis says:

    cantik…=) tapi, apasal kaki… heheh…

  • bardy says:

    sib baik tak letak gamba “sailormoon” u know wut i meant.. πŸ˜‰

  • faith says:

    ur werk is always marbeles and sedap mata memandang. i think the leg or urs and ima just sweet. tak nampak jiwang sgt n sangat sempoi. it shows that u’re no longer single anymore. hehehe.

    shoutbox tu org lain dah komen. the words atas banner silenteve tu je yg tak nampak. terangkan la sikit ke apa ke. cam pointless aa kalau tak nampak. bukan la tak nampak langsung. tp berkerut kerut dahi aku ni haa nak baca, hahaha.

  • ikram_zidane says:

    best color theme ni… peminat setia beccary betul la..
    kaki sapa tu ?

  • ikoko says:

    tu kaki dia ngan awek dia la.. πŸ˜› ko ni.. takkan kaki adik dia pulek..

  • ikoko says:

    dah “perfect match” sangat dah tu.. kalo ko ubah lagi, kang macam-macam kang.. still ada gaks orang komen πŸ˜€ ni better kot from previous πŸ™‚

    ikoko :er.. adakah “perfect match” tu dah double meaning? hahh? lari~`~ lari~~

  • a.k says:

    uiiihhh.. leh tahan ganas kuku kaki awek ko ek?? oopsss!! gomenasai!! ekeke..

  • winterwish says:

    [Comment ID #2919 Will Be Quoted Here]

    Thanks πŸ™‚

    [Comment ID #2920 Will Be Quoted Here]

    Kenape tak bole kaki.. ahahha

    [Comment ID #2921 Will Be Quoted Here]

    Wahahha.. ‘sailormoon’ yek.. dedua pun ade gamba sailormoon tu.. huhu

    [Comment ID #2923 Will Be Quoted Here]

    Thanks faith, words atas tu memang aku transparent kan.. aahhah, tamo kasi org bace πŸ˜€

    [Comment ID #2924 Will Be Quoted Here]

    Yerr.. beccery rulez..ahah.. dah 3 theme dier aku modify πŸ˜€

    Kaki sape lagi 😐

    [Comment ID #2928 Will Be Quoted Here]

    ‘perfect match’ eh.. huhu, maybe πŸ™‚

    [Comment ID #2929 Will Be Quoted Here]

    Ahaha.. dier mmg rocks πŸ˜› (note: time tu dier *ehem*bulan*ehem* so tape la pakai bende tu πŸ™‚ )

  • bardy says:

    hahahha ikoko mahu lari2 juge..hahahah aku nak lari2 gak…lari~lari~!!

  • ima says:

    siot je ehem bulan ehem… cisssss ….

  • payol says:

    ngantok lee.. korang tak ngantok ke? huhu…

  • winterwish says:

    [Comment ID #2931 Will Be Quoted Here]

    lari la byk2, leh kurus..huhuhu

    [Comment ID #2932 Will Be Quoted Here]

    ;)) 😑

  • a.k says:

    ahahhaa.. slumberΒ².. ohh rock a bebeh!!

  • rasso says:

    kaki kanan: gadis??
    kaki kiri: jejaka??

    uhuhuh… pecut lari…

  • gie says:

    apesal sumer main lari2 ni…nie mesti jurulatih dia si abah nie …lari~ lari~

  • winterwish says:

    [Comment ID #2937 Will Be Quoted Here]

    slumber yaya laa πŸ˜›

    [Comment ID #2939 Will Be Quoted Here]

    waa ko pun nak join ke marathon ni.. wahha.. jgn lupe kameraa :))

    [Comment ID #2943 Will Be Quoted Here]

    ahahahaha, tu laa.. sume pun nak lari2.. πŸ˜€

  • ejon says:

    musim menukar theme ke ni.. hehe

  • bardy says:

    Hahahha sudah ramai plak pengikut nak lari lari!!! Yeahhhh lariiiiiiii~

    Epan. Gravatar aku maner~;;)

    Meh aku quote balik kata2 kamu /:)

    ” Ala…website aku pun tak pakai gravatar,” katamu

    ” Ouh.. erghh..” kataku

    2 hari kemudian.

    WTFFFFFF taww !!!!!!!! >:P kataku!!

  • dinswok says:

    [Comment ID #2949 Will Be Quoted Here]

    erk.. aku pon… πŸ˜›

  • CypherHackz says:

    tu la salah satu sebab kenapa aku malas nak tukar theme. kalau tukar theme, mesti banyak bende yang nak kene edit. hu3.

  • azmie says:

    ituler…pasni aku ingat nak gune theme yg “as it is” dah ler…nak tambah sekadar plugin ajer ler…malas nak godek2 design dier…huhuhu

  • winterwish says:

    [Comment ID #2950 Will Be Quoted Here]

    gravatar aku tu pakai coding layout lame je…

    [Comment ID #2955 Will Be Quoted Here]

    ahaha.. aku pun malas gak nak edit2 balik sume, tapi nak wat caner kan.. dah terasae nak tuka πŸ˜›

    [Comment ID #2956 Will Be Quoted Here]

    berpuas hati ke ngan theme yang “as is” tu nanti.. huhu..

  • gie says:

    aku pun nak pakai becarry nyer theme laaa… πŸ˜€

  • Mira says:

    Canteq2.. Very neat and simple. πŸ˜€ Purple is my colour. Eh no, it’s blue actually but purple is nice too. Hehe..

    Within my dreams, I see your face. Within my soul, I feel your love. Within my heart, you will forever stay. Mak aih, dpt gk bc tulisan kt ats tu smbil mengerut2 kn dahi nih. Hehe.. πŸ˜€

  • winterwish says:

    [Comment ID #2958 Will Be Quoted Here]

    Ahahhaa sile2.. aku dah pakai 3 theme dier πŸ˜›

    [Comment ID #2960 Will Be Quoted Here]

    Thanks, I love blue too but lately pink seem to be my fav color.. lol

    Ahahah, tulisan tu saje je tamo kasi bace πŸ˜›

  • gie says:

    en epan… buatkan tutorial drop shadow hack ble…?satu lagi,nak url image headline yang en epan pakai. πŸ˜€

  • azmie says:

    satisfied or not? depends on my “kerajinan”…huhu

  • ima says:

    ape kate.. kamu tayah add entry baru.. update je entry neh sampai taun depan.. ahahahah..

  • winterwish says:

    [Comment ID #2963 Will Be Quoted Here]

    err taya tutorial la, ko check je css aku, aku dah siap comment part drop shadow πŸ˜›

    [Comment ID #2965 Will Be Quoted Here]

    herm.. yeke, biasanye ko mane penah amek theme “as is” .. ahaha, mesti ade even a minor modification πŸ˜›

    [Comment ID #2966 Will Be Quoted Here]

    cis.. ahaha, ala kamu tu bape minggu dah tak update ;))

  • bardy says:

    ima..epan tunggu sampai seratus komen baru dier update…keji neyy budak ney nihhh…

    epan…gravatar ku manerghhhh!!! :-@ nak kena bebel jer taw…ima tader ney aku asyik nak membebel ajor…

    lari..lariiii :-h

  • c4stello says:

    uiks makin lawa ko nyer theme epan… terbako aku nie :p

  • winterwish says:

    [Comment ID #2974 Will Be Quoted Here]

    Hurm…. nak gravatar eh.. jabbbb

    [Comment ID #2975 Will Be Quoted Here]

    :p thanks

  • shadowX_19 says:

    lawa seh theme ni… jeles tul aku[-(

  • Nad says:

    mak aiii theme sungguh ‘kejiwangan’ dan ‘keangauan’ skali wahahahaha… site aku dah sebulan lebey tak hapdet.. bukan saje malas hapdet malah rase spt malas nak idop lagi. cis jeles btol aku tgk org len bercinta-cintaan nih. as for me, cinta itu manisnyer sgt la at the beginning, bitter and keji pd tengah2nyer dan blur2 pada endingnyer.. [sigh] anyway kad kawen jgn lupe pos tauuu ;))

  • azmie says:

    rindu………….rindu serindu-rindunyaaaaaaaaa….;;)

  • winterwish says:

    [Comment ID #2977 Will Be Quoted Here]

    Lawa ke? Amek la kat site beccery tu.. huhuhu

    [Comment ID #2978 Will Be Quoted Here]

    Huwaa jangan ler cakap camtu, kite tatau lagi what will happen in the future. Kad kawen? Hurm….

    [Comment ID #2979 Will Be Quoted Here]

    Haaa rindu la.. nape. wahahahha.. :-“

  • shadowX_19 says:

    uuuhuh… tapi ko edit lawa doh… huuhu

  • winterwish says:

    [Comment ID #2982 Will Be Quoted Here]

    yeke.. eheh. thanks.. maybe sebab aku dah pakai WordPress dekat 2 tahun so dah biasa dengan file2 dier.. nanti lelame ko bleh la buat cam aku kot πŸ™‚

  • shadowX_19 says:

    insyallah bole…:)>- ade usaha ade kejayaan..b-)

  • winterwish says:

    [Comment ID #2987 Will Be Quoted Here]

    ahaha.. boley πŸ™‚ nah theme dusk yang ko nak tu.. ni dah siap code utk plugin tau,so kalau ko tade plugin tu kuar error nanti.. good luck πŸ˜€ http://silenteve.net/download/dusk.rar

  • shadowX_19 says:

    wokey.. takpe… aku bukan nak pakai terus theme yg ko bg ni.. aku cume nak study je.. anyway.. thanks a sbb bagi

  • winterwish says:

    [Comment ID #2990 Will Be Quoted Here]

    ok no problem dud πŸ™‚

    p/s – apehal comment aku lari ke kiri bile view dengan IE.. wargh cilakenye IE nih..

  • shadowX_19 says:

    ape barang pakai ie.. ie dah lame arwah…pakai ff lagi syok:)>-

  • winterwish says:

    [Comment ID #2993 Will Be Quoted Here]

    daripade statistic site ni, ade 70% visitors still pakai ie lagi which mean aku kene edit balik la css dier.. haih~

  • azraai says:

    [Comment ID #2993 Will Be Quoted Here]

    ko tgk la dia lahir semula nnt

  • azraai says:

    BTW, theme ni menyakitkan mata aku dengan monitor bodow ni la. nnt test kat computer lagi satu ok ke tak.

  • shadowX_19 says:

    uuhhu.. skrg ni dah lahir semula pun.. tu yg ie7. tapi aku still suke pakai ff.

  • azmie says:

    ala takder beza version aper2 pon…IE tetap sux!!!

  • ikram_zidane says:

    ade slight error kat antara gamba header ngan background container..

  • azmie says:

    nampaknyer cam ader potensi utk sampai 100 komen ni…:)>-

  • ikoko says:

    x(
    [-x[-x

    ~:>

    ~o) nampaknya.. ko blom upgrade ko nye gravatar plugins ni.. sila la download the latest version untuk priyadi smilies ni.. πŸ™‚

  • winterwish says:

    [Comment ID #3000 Will Be Quoted Here]

    IE tetap IE.. huhu.. bukan masalah merender page, tapi masalah ramai pengguna so still menjadi target hackers/spyware πŸ˜›

    [Comment ID #3001 Will Be Quoted Here]

    Theme ni dekat monitor yang gelap memang gile malap.. huuu.. [Comment ID #3002 Will Be Quoted Here]

    ie7 beta tu kot.. interface dier dah byk lain.. still aku menyampah kat ie

    [Comment ID #3003 Will Be Quoted Here]

    Hahaha..sokong2 πŸ˜€

    [Comment ID #3004 Will Be Quoted Here]

    Ha aku baru perasan, thanks for the head up πŸ™‚

    [Comment ID #3006 Will Be Quoted Here]

    Eh ade ker.. nanti la aku update.. busy busy πŸ˜›

  • shadowX_19 says:

    aku still tak paham cammane nak masukkan priyadi smilies ni kat bahagian komen..#:-s

  • winterwish says:

    Ko tgk screenshot ni kat mane aku bubuh code smiley tu.. check before and after code tu ade ape. Check line brape aku letak code tu.. since ko pakai theme dari author yang same aku rase tade masalah kot.. yang penting atas textare tu je.

    http://dev.silenteve.net/upload/14_1152194768.gif

  • shadowX_19 says:

    ok. thanks a hepan. aku usha jap

  • winterwish says:

    ok sure, good luck πŸ™‚