01.10

How long has it been? Aku sendiri pun dah lupe bile aku abis belajar. 5 bulan lepas kot, bile nak kerja ni. Application dah banyak, interview pun banyak jugak. Satu pun tak lekat. Sedih betul hidup camni. Nasib baik dapat kerja freelance buat mase ni.

Kadang – kadang tu, rasa marah dekat kompany yang panggil kita interview. Bukan main bersemangat kite pegi, duduk satu hari dalam office dier. Ade sampai 2 kali interview, last skali tak dapat jugak. Ade jugak yang panggil interview, tapi actually tak kene dengan requirement yang die nak. Kenape tak cakap awal-awal kene at least tau pakai actionscript. Hish. Buat penat tunggu 2 jam kat situ.

Ade orang yang bernasib baik, apply sekali terus dapat. Lagi best kalau dapat kerja yang kene dengan bidang, or maybe kene dengan minat. Bukan senang nak dapat tu, ade orang tuka kerja berkali-kali sebab tak minat dengan kerja yang dah ada.

Aku ni sampai bila, hopefully dapat full time with my current freelance company tu. Work from home lagi. Haha.

“Jadi student ni seronok, orang panggil penggangur ‘berlesen’. Takyah nak sibuk cari duit” – Irwin, my ex officemate mase practical dulu.

Best nya jadi student balik. Haha. Rindu zaman alpha dekat MMU.