Web Designer

Seperti yang aku cakap dalam entry yang lepas, aku dah resign dari Malaysiakini.com. 2 minggu lepas, aku email resignation letter dekat CEO aku. Lepas lunch die tu dier ajak bincang sikit. So aku pun masuk la bilik meeting yang sejuk gile tu. So die tanye

“Why? Did I put too much pressure on you?” (with a smile)

“Not really sir, I just like doing web development stuff. My passion is there, I’m not really good in designing banners and advertising stuff.” – aku balas

So the short meeting end there, ade la die tanye lagi 2 3 soalan tapi aku tak brape ingat and he just wished me all the best (thanks Prem). I actually like working there, the environment, the staff, the flexible working hours (I usually arrived at 10.30AM, went home at about 7.30AM) and a whole lot of other stuff. Tak lame pun aku keje situ, 4 bulan je kot.

About the new job, aku dah lame keje dengan company ni. Even before aku join Malaysiakini lagi aku dah keje as a freelancer. The pay is quite good but I still need a decent job so that I can pay my car loan and bills and all. Sebab tu aku decide nak join Malaysiakini in the first place. Tu pun Wanie yang introduce dekat aku dekat kawan dier.

So nak dipendekan cerita, hujung bulan February lepas, company freelance aku tu offer kerja dengan dierang as a full time staff since die ade bukak branch dekat Malaysia ni. Die interview aku by phone and a few other candidates. Terkejut la jugak sebab dapat offer tu, die cakap mamat lagi sorang tu hebat design, tapi lack xhtml+css skill. And lagipun aku dah keje dengan dierang sebelum ni, so die decided untuk offer aku kerje tu. Alhamdulillah la aku dapat. Gaji same je dengan dekat Malaysiakini, tapi at least I can save a few hundreds on transport since I’ll be working from home. 2 kali seminggu je pegi office dier dekat PJ. Ok la kot.

Aku amik cuti semalam dengan hari ni. Saje nak rest sebab macam dah lame tak dapat rest yang lame. Sebelum ni siang malam aku kerja, sampai ke weekend. So esok aku start kerja dengan company baru ni. Tak sabar nak start, doing stuff you loved and getting pay for doing it, what more could I ask 😀

13 Comments

  • ejon says:

    mesti bos hang ingat berenti pasai keputusan pilihanraya.. haha..
    btw.. kalo ade projek2 website.. nk2 jugak.. hehe

  • Nad says:

    congrats! oit duit transpot dah potong. bleh la banje aku selalu kekeke

  • ikram_zidane says:

    nanti post la ko nyer work, leh bg inspiration sket.

    btw, apa nama company ko keja skang. Maybe i can get freelance job. Design ngan XHTML/css is my thing…

  • winterwish says:

    –ejon, aku dah apply 2 minggu sebelum election lagi. 😐

    –Nad, bole tade hal punye. tapi bulan ni takleh ar pasal aku keje tak cukop sebulan. broke laaa

    –ikram, wish I could tapi its company properties and confidential. Since kiterang kerja in team. So tade work yang aku buat sorang sorang. Anyway aku keje dengan Osky Interactive. Tade kosong sekarang ni, unless for PHP developer.

  • carrot says:

    tahniah!.. dah keje dah ko ek.. dah nak tuko keje dah pun.. bagus2..

    aku pun baru tuko keje.. letih la keje co. utiliti..

  • abah says:

    *Chuckles plak aku terbaca komen itewww… ;))

  • winterwish says:

    -carrot, wah wah bape tahun dah tak masuk sini encik carrort. aku pun berjanggut dah tak masuk blog ko. still pakai theme lame tu. hehe. Thanks anyway, dapat keje best sikit. Hehe. Marilah kite buat yang terbaik untuk kompany baru ni. Yosh!

    -abah, ;))

  • wanie says:

    hhmm aku pon nak chuckles and batok2 gak ;))

  • Nad says:

    uhuk uhuk uhukssss… (baru nak chuckles ni)

  • abah says:

    matilar ader yang tak paham lawak dalam kain ni (sorok kepala dalam boxer sekarang) hanya mereka² yang tahu sahaja yang tahu.. *sambung chuckles bersama

  • ima says:

    congrats!

    *lantas pengsan sbb work overload seminggu*

    outstation la sgt kan. oh ya, see u later! (bengang org tu tak jawab tepon pepagi)

  • winterwish says:

    –wanie, nad, abah
    Ni ape jadah ramai2 nak chuckel2 neeee.. :))

    –ima,
    tenkiu (baru nak reply, muahahaha)

  • gie says:

    wah..tahniah….haha..kalau kerje website,ko mesti ade mase nak blogging..hehe