Berbarbeque di Enstek, Nilai

Hari ahad lepas, adik rempit aku tu baik hati pulak nak belaje BBQ. Ko rembat duit cc ke? Haha. Ok la, so nak dipendekan cerita aku memula taknak pegi sebab kene siapkan keje. Pastu macam malas la nak bakar2 ni, kalau datang makan je best jugak. Dah tu mak aku buat muke sedih pulak dalam YM, aku pun macam dah lame tak singgah sane, so aku pun ikut la sekali budak Lie dengan Bard. Kami bertiga je pegi, Ima demam pulak hari tu. Sian dier.

Kiterang bergerak dari Putrajaya pukul 8 kot, and around 8.30 tu sampai dah. Sunyi je tengok rumah tu, ignat adik aku buat lawak tibe2 tak jadi BBQ. Rupe – rupenye ape pun tade lagi, jangan kate ayam, api pun tak start lagi. Baru ingat nak datang makan je. :))

Firestarter tade, kene pakai kayu kutip tepi jalan. Haha

Nak dipendekan citer, kiterang start api BBQ sampai dah jadi bara semua arang2 tu. Tunggu.. tunggu.. dekat pukul 9.30 baru nak sampai ayam, dengan muke tersengeh – sengeh macam tak besalah. Siot betul la.

Malas dah nak cerita, bubuh gamba jela.

Tengah panggang

Sedap jugak potato kecik ni.

Aik salah turutan, patut ni atas. Haha.

Nyam nyam

Hasilnyer, sedap jugak ayam Carefour yang dah siap marinate ni. Haha.

Sorry la gamba gelap sikit, camera phone je pun. Hihi ;))

Okay ni pasal entry sebelum ni, tu aku saje nak test Nokia Lifeblog post direct ke wordpress. Kene pakai plugin, tapi abaikan jela. WordPress 2.5 dah tak support plugin tu. Damn.

10 Comments

  • Bard says:

    “There are no comments yet…Kick things off by filling out the form below”

    Tetibe kan ganas betul nak soh orang komen. Dem yuh dah hapdet dulu!

    Huwaa lapa lar (kat opis ni)

    Epan siler belanje bardy Nandos. Iklan ini ditaja oleh perutmu perutku jua.

  • ima says:

    ha. ha. last week demam. minggu ni pon taleh nak joli. *sigh*

    pasrah tergolek2.

  • winterwish says:

    [@bard] Nak tunggu ko berjanggut kot. Haha

    [@ima] alalalala siann dier, dugaan sume ni. Haha. Nanti dah bole jalan kite jalan – jalan la 😀

  • Bard says:

    Poke Pani! Theres sumthing wrong with my page when users open the site with IE.. ader masa tolong jolokkan eh. Eh tolong tengok kan ek…

    Nak jolok hape?!

  • Fahmishah says:

    wohaa! ayam..ayam..

  • Fath says:

    Hari tu kitorang gi Melaka ada buat BBQ ni… Ayam + hotdog dia bagi banyak gila sampai tak habis… Aku makan bagai nak rak pun banyak lagi yg tinggal. Ingat nak amik gi jual tepi pantai tp dh gelap gulita la pulak. Last2 bagi kat staff resort je. Muahaha~

  • winterwish says:

    –Fahmishah, sedapppp!

    –Fath, Apesal tak tapau je bawak balik. Haha. Esok tu mesti lapa balik pastu tetiba rasa nak makan ayam BBQ.

  • gie says:

    wah..lame plak budak studio aku tak buat bbq..hadoi…

  • Mira says:

    Huaaa.. barbeque. dah lame tak makan.
    kat sini, ayam bakar sgt mudah utk di dptkan di mana2. kat tepi jalan pun ade. tapi tak brani beli sebab dah kena polluted ngan asap kereta semua. muahaha..

  • winterwish says:

    –gie, ko pegi la plan untuk budak2 tu. Haha

    –Mira, oo yeke. tak best nye. Kang balik sini makan la bbq puas2. :p

1 Trackback