Mentari Petang

Song Tapi Bukan Aku
Band Kerispatih

[audio:Kerispatih-Tapi Bukan Aku.a]

Lagu ni Bard kasi, die hari-hari pasang. Lepas tu aku letak kat blog. Pasni mesti die taleh letak dah. Hahaha

Mentari Petang

Wah gile tajuk tatahan. Tapi memang petang tadi sunset lawa dekat Putrajaya. Baru lepas hujan agaknye.

Sejak beberape minggu lepas ni, aku selalu je tak tenteram. Mungkin sebab kerja kot. Ramai orang yang ingat bile kerje kat rumah ni, best gile. Bole bangun lambat, tade nak sesiap pagi-pagi bute. Takyah nak drive pegi keje. Memang betul, tapikan ade jugak yang dieorang tatau.

Bile keje kat rumah ni, boss akan expect komitment yang lagi tinggi. So waktu kerje aku memang tak penah fixed. Walaupun pagi masuk pukul 9, tapi aku biasanya habis kerje pukul 8 malam. Kadang – kadang sampai lewat malam. Sebelum tidor pun masih lagi pikir pasal kerje sebab ade lagi task tak complete. Ni pun tengah ade keje sebenarnye, tapi boss cakap bole buat esok pagi.

Tapi still aku tetap bersyukur dapat kerja ni. At least ape yang aku kene buat tu, memang aku suke and aku selalu buat. Walaupun penat zahir batin. Haha. So lepas ni jangan la sebut “Ala ko keje kat rumah je, nak tido awal buat ape” or yang sewaktu denganye. Sebab walaupun aku kerje kat rumah, kerje jugak tu. Bukanye(demit sungguh fail spelling, tq bard) Bukan-nye aku tido je satu hari. Kerja tetap kerja. Ok cukup la pasal kerja.

And sebab tu jugak aku selalu stress lately, rasa macam I’m am missing something tau. Susah la nak explain. Rasa macam diri aku tak complete. So petang tadi, ade mase sikit lepas kemas barang – barang. Aku amik angin dekat tasik belakang rumah aku tu. Memang best, lamenye tak lepak kat situ.

Suasana kat situ memang tenang, mesti aku akan rindu tempat tu bile aku dah pindah nanti. Dulu hari hari aku duduk sini dengan Bard. Kadang – kadang dengan Ima. Rindu sangat mase tu..

Kat sini la tempat aku selalu duduk kalau nak tengok sunset. Haha

Selalunye aku akan lepak kat tempat duduk bawah tu, tapi tadi ade couple ni sibuk pulak nak merendek kat situ. Kacau jela. Haha. Nasib baik derang balik awal, mesti derang dok cakap aku ni sibuk je kacau port. Hahaha.

Nescefe Ais - One of my fav. drinks

Air ni sangat sedap, bole ketagih kalau hari hari minum. Tapi aku tak bole minum pagi – pagi sebab nanti sakit perut. Hampeh punye perut.

Sekadar Gamba Hiasan

Ok ni sekadar gamba hiasan. Tapi macam lawa la texture batu tu.

Extra shot

Gamba last. Sebenarnye lagi lawa sunset tu kalau tengok sendiri. Apepun, aku rase kurang sikit stress tu lepas balik dari sesi bersunset petang tadi. Esok sudah mula minggu baru yang busy. Ganbate!!

19 Comments

  1. ko mengingatkan aku bahawa esok keje. DEMIT TT-TT nak cutiΒ² lagi…

    P/s: layan jiwang plak. Saper tak kenal epan mesti cakap dier ni cam bonzer sebb Ima kater Epan ader lengan Popeye. Ok cepat bayangkan. Tapi budak ni baik sebenarnya…manja pon ye gak… *Hahahahahahahah matila komen alaΒ² testimonial friendsterrrrr zaman alpha. Lam alif Ro yaaaaaaaaaaaaaaaa……..

  2. Tangga tu mengingatkan aku kat ingatan-ingatan sentimental (demit) especially di mlm tragedi 23 februari 2008. Kau musti ingat munye kat mane kau jumpe aku mlm tu.
    Aku pon selalu lepak situ (seko2 la tapi – loser mane ade kwn nak ajak lepak dah) mlm2 sampai flu baru ingat nak blk umah…

    p/s: aku taleh terima hakikat korang nak pindah huwaaa!!

  3. [ima]Haa stress laaaa.. tapi dah tak stress sangat. Pat pat hug. Hahahaha. 😑

    [abah]Cis siap kasi testimoni. Sekali sekala layan jiwang. Lalala πŸ˜€

    [nad]Tangga tu memang banyak kenangan sentimental. Jangan la bersedih kami akan berpindah. Tak jauh pun. πŸ˜›

  4. ( maner funtion quote????!)

    Manually [nad] lek ar nad..bukan jauh pon…karaoke Alamanda jugak ape. Wahahahahaha..jom Bangi sekali..umah sebelah kiterang nak pakai rumet pompuan islam. Meh nyewa situh sekali πŸ˜€

  5. [ima] hahahaha superpoyo ke mount henpon atas tripod. Tape2 nanti aku cari adapter so bole mount kat tripod biasa. time tu baru la superpoyo

    [bard]Function quote belum diimplement lagi. Esok esok lew.. πŸ˜›

  6. Wah.. cantik pemandangan tu πŸ™‚ Korang ni area2 Putrajaya semua ke? Saya kat Hospital Serdang.. Oopss… sebelah hospital serdang… ehe (itu UPM punya medical campus).. tak jauh kan? Kan? πŸ˜€

  7. [fath]Ye kami sume geng putrajaya/cyberjaya πŸ˜› oo dekat je tu. Bole la singgah tengok tasik ni. Cantek petang2.

    [ejon]Ha amek la, open sos gamba tu. Wakakakaka.

Comments are closed.