Cik Pani

Cik Pani

Huhuhu.. sukenyer. Baru je bulan lepas ngidam nak menatang ni, ta-daa.. sudah beli. Cam beli baju jek kan.. haha. Cik Wendy da jual, so ade la duit sket untuk beli menatang ni. Beli ngan harga 1.6k, dapat free 8GB SHDC and casing. X sempat nak snap gamba packaging sebab excited sangat. Sampai semalam terlepas simpang nak ke makcik sebab dok berangan. Haha 😀

So far aku dok main2 ngan cik Pani ni, memang sangat berpuas hati la dengan quality gamba dier. Low light memang tade masalah nak snap gamba yang sharp thanks to the huge aperture opening (F2.0) and the built in image stabiliser.

Close up mode dier pun memang cun gile susah nak crita korang tengok je la gamba bawah ni. Hahaha.

Built quality superb sebab body dier mostly made of aluminum. Sayang je lense cap dier style dSLR. Ni kang ade yang tercicir mane pegi tah. Huhu.

Satu je msalahnye, size dier quite big jugak actually compare ngan digicam biasa ni. So nak masuk poket jeans tu quite hard la. Tapi still a lot smaller than dSLR la.. that one kalau usung satu hari kat leher bole patah kot tengkok. Haha.

So bawah ni sample shot yang aku sempat amik semalam. Belum abis explore lagi function dier, so byk lagi nak kene belajar. Huhu.

Telor separuh masak

Telo separuh masak di makcik. Yang belakang tu ade entity. Sape tah. Haha

Macro Jaguar Naju

Ni Naju yang amik, nak close up keychain jaguar dier. Time ni focus area tu tak cukup lighting tapi not bad jugak la even gelap camni dier bole snap kan. Huhu.

Earphone For Winry

Again close-up earphone for Winry in low light. DOF dier cun gile. Huhu.

Okay, mahu sambung kerja. 😛

3 Comments

  1. Yay dah ader cik Parneyyy. Hum so jelous… ni yg buat aku nak angkat lense baru plak for Cik Niko aku. Hummmmmmm

    Tahniah dah capai goal!!

    P/s: Ko jual wendy kat sape? Demyuh.

    :halo:

  2. Sile sile beli la prime lense F1.4. Lol. jual buah pinggang ko ker.. hahahha.

    Nanti bole g jalan2 outing amik gamba (wa gile poyo).

    Aku jual Wendy kat Iwan 700.

Comments are closed.