Cerita Maxis

Aritu aku call Maxis, nak mintak dier unbar my line. Over budget lak bulan lepas sampai kene bar. Huhu. So lepas buat payment kat CIMBClicks, I straight away called up Maxis to unbar the number. Then lepas da setel setel sume, aku tanye la about my supplement line. Sebab plan nyer nak cancel since memang tak pakai pun.

Somehow aku ade 1 lagi sim card dalam account ni, tak ingat time bile aku apply (time amoi promoter tu cakap2 aku tak dgr pun ape dier cakap kot, main angguk jek..? hahaha 😀 )

So mamat tu cakap dier kene transfer the call to the Account Cancellation department, then ade sorang minah ni angkat.

Maxis : Hello, sir. You like to cancel this number right?
Me : Yup yup

Maxis : Before that sir, may I know why you would like to cancel this number?
Me : I’m not using it, it’s my supplement line. (time ni aku still terpikir ape kejadah aku g amek supplement line ni.. tade faedah btol)

Maxis : I see, but sir according to your monthly usage, we don’t charge for this number. As long as your usage over is RM80 per month, the commitment charge for the supplement number is waived.
Me : Err… right, but I don’t need the number.

Maxis : I tell you what sir, you keep the number and as a token of our appreciation for your loyalty with Maxis, we’ll give you RM20 discount on your upcoming bill for next 6 month.
Me : … Ah.. okay then. Thanks.

Maxis : Is there anything else I can help you with sir.
Me : That would be all, thanks you.

Maxis : Thank you sir, have a nice day.

Tuut..tuut..

Huhu, tatau la aku salah dengar ke ape. Suke ati je derang ni kasi discount. So in the end aku tak jadi la nak cancel numbor tu, problemnyer sim card nye pun aku tatau kat mane. 😮

Pandai btol derang nak keep customer kan, sampai supplement pun dier xmo kasi cancel kalau bole. Dier budget in the future maybe akan pakai kot? Haha.

Tapi since aku tak pakai pun, so its not like aku rugi ape2 kalau simpan, cume tengok cam semak je dalam bil banyak2 number. Ngan Maxis broadband tu lagi.

Ape kate korang try cakap nak cancel main account. Sure dier kasi discount lagi besar? 😆

2 Comments