Aktiviti Sugar High

2 hari lepas rasenye aku sangat productive. Well at least dari segi merayau rayau instead of melepek kat rumah main tenet. Haha.

First ari sabtu, kiterang g tengok cite The Three Musketeers. Aku beli ticket pakai Maxis Movie nyer app (sangat convenience btw) and time nak pilih seat tu, for some reason ade 4 org je yang dah booking for that movie.

Rase cam pelik plak sebab tengok IMDB rating dier not bad, kalau Green Lantern logic gak la 4 org je booking kan. Haha.

But anyway, malas nak pikir terus book je 5 ticket. Pegi ngan geng2 Makcik Regular’sā„¢ dekat Jusco Cheras Selatan.

The Three Musketeers

Sementara tunggu Naju sampai (dier diva mesti sampai last skali), kiterang singgah J.CO beli donut 6 pieces. Sangat sedap (lame tak makan donut2 nih. Hehe) Tu yang sume suger high kejab tu.

J.CO

Movie tu actually quite interesting, tapi wayang hari tu 1/2 full jek. Pelik sungguh, sebab rase cam baru je kuar kan cite ni. Takan sume tengok Hantu Bonceng kot? Haha.

Pesta Buku

The next day, Nana cakap ade pesta buku besar besaran dianjurkan oleh Big Bad Wolf Books kat MAEPS Serdang (cari jalan nak pegi hospital besar serdang tu then follow je sign board). Ajak Bard dengan Nuar sekali kot2 derang nak cari buku pasal graphic (yela cikgu kan, kene byk study. Haha šŸ˜€ )

So bergerak lah kami ke sana, sampai kat parking, naik shuttle plak sebab jauh gak kalau nak menapak pegi dewan dier.

Para Peserta

Dah sampai tu masuk dalam kene amek kotak, sebab senang nak isi buku nanti. Memang besepah buku tatau nak cakap cane, tapi mostly buku yang lame la, i mean few years years ago nyer publication. So kalau nak carik buku2 pasal computer ni lupekan lah, huhu. Sebab rase info nyer dah tak up to date.

Sexcited Tengok Harga

Memang murah sangat buku dier ni..tu yang sampai suger high kejab mamat atas ni.

Harga dier RM5, RM6, RM8, RM10, Rm15, RM20, RM25. Tak kisah buku ape ape pun, harga dier mesti salah satu dalam list ni. Haha.

Pesta Buku Big Bad Wolf Books 2011

Pesta Buku Big Bad Wolf Books 2011

Sape suke bace buku memang bole kene heart attack dalam ni, rambang jab mate tengok buku murah2 dan sangat banyak camni. Haha. Siap ade yang datang bawak beg luggage AF tu lagi. Melampau btol tu, nak bukak library agaknye.

Domino's

Balik tu kelaparan singgah jab Domino’s. Hehehe. Tatau plak kat Precint 8 dah ade Domino’s. Kalau aku still duduk Putra kopem dah kene sakit jantung ari2 delivery Pizza ni. šŸ˜®

So in the end, aku abis dekat RM140 camtu. Dapat buku2 Photography National Geographic, few novels, a creative awards book and 1 big ass book about space.

Suke suke

Yang blakang tu memang buku btol, bukan poster. Memang besar tu size nyer.

8 Comments

  1. releven ke nak isi kotak website ni.

    Anyway, demyuhhhhhhhhh sugar high. Aku sexcited okeeeeeeeeeeeeeee. So many books to choose!!!!! šŸ˜®

  2. @bard, muke ko suger high tu takleh blah. Hahaha.

    @nad, weh kalau nak pegi bagi tau. nk pesan lagi buku. šŸ˜€

Comments are closed.