Kimi ni Todoke

For the past couple of days I’m starting to watch more anime that I ever did for the past few months. Haha. Seriously selalunye 1 episode per day pun belum tentu, but 3 hari lepas.. marathon 3 series? 😮

Currently watching Kimi ni Todoke and it was so fantabulous, words cannot describe how good the anime is. From animation, drawing, story, character development, soundtrack – 9/10 :XO:

Sadako

Isn’t she adorable?

Baru tengok brape episod je but so far it’s very enjoyable. Easily one of my favourite 🙂

The opening/ending song is pretty good as well.

Office Alone

image

Bukan home alone. Haha.

Pagi pagi da dapat sms dari member opis ckp kete dier problem. So ari ni sorang2 kat opis. Teringat lak time memula keje kat sini dulu. Time tu sorang2 je keje kat opis. Huhu..

Da 3 tahun keje kat sini rupenye.. sampai bile yek agak2 nyer.. hehe.

K-ON!

K-ON

Baru start tengok anime ni semalam, best gile. Hahaha. Paling best sebab dier citer pasal music club kat sekolah derang, and character utama dier tu sungguh adorable. Name dier Yui (paling kanan dalam gamba atas ni)

Basically citer dier pasal Yui ni baru masuk high school, and dier decide nak join club sebab dier tak penah join ape ape club sebelum ni.

Dipendekan cerita, music club ni kekurangan sorang member, and kalau tak dapat recruit member, club tu terpaksa ditutup. So sebab desperate derang terpaksa la tarik si Yui ni join and derang ingat Yui ni terer main guitar tahap dewa dewi. So dari situ bermulah kisah kesengalan ahli ahli club ni. Huhu. Aku baru tengok 3 episod je pun, so tatau la ape jadi.

Yui ni sungguh innocent, honest, clumsy and cute. Maybe voice actor dier kene kot ngan character dier ni. >_<

Aa tak sabar nak sambung tengok, banyak keje plak.. T_T

Aku tak tengok anime baru keluar. Malas nak tunggu episod baru keluar setiap minggu so aku tengok anime yang da abis je. Haha

p/s – tetibe terasa nak sambung blajar main gitar balik. haha.

Download (torrent) – Here (BakaBT)

Basilisk ~Koga Nimpo Cho~

Basilisk

Best gile!

Sape minat anime samurai/ninja/drama/gore sesuai la tengok. Aku tengok pun sebab opening music dier je, tapi memang berbaloi la menghabiskan 9.2 jam dalam hidup aku tengok anime ni. Haha.

p/s – anime ni banyak scene 21PL so kalau rase budak budak lagi, xyah gedik nak tengok.

School Rumble Season 2.. wuuuu

School Rumble Season 2
 

They’re back! (tiru ayat azmie…wahhahah) anyway, here’s a little info about this amazing school comedy anime just in case you haven’t watched the first season.

Tsukamoto Tenma, a 2nd year high school girl in love. Although in love with her classmate Karasuma Ooji, she has been unable to convey her feelings so far.

Harima Kenji, a 2nd year high school delinquent in love. Although in love with his classmate Tsukamoto Tenma, he too was unable to convey his feelings.

Thinking that he was rejected by Tenma, Harima in a state of shock fled Japan. Now however, in a bid to resume the manga that he once put his heart and soul into and to once again confess his love for Tenma, Harima decides to return to Yagami High School!

shamelessly copied from WannabeFansubs Forum 😀

Download Season 2 Trailer

Torrent for EP 1 (WannabeFansubs)

Thanks Azmie for the head ups.. can’t believe I missed this one.. ahahha.